Ahojte, potrebujem poradit, mozem odstupit od zmluvy, auto kupené na úver cez sprostredkovatela-AAA auto a auto vratit, este som nestihla zaplatit prvu splatku, dakujem za radu
Od zmluvy o spotrebiteľskom úvere je možné v zmysle zákona o spotrebiteľských úveroch odstúpiť do 14 dní od jej uzatvorenia.
dakujem, manzel volal k nim, ze vraj nemame narok na odstupenie od zmluvy, iba v pripade zistenia nejakých technických poruch, no v ich VOP sa nic nepise o odstupeni od zmluvy len vymene vozidla do 7 dni, co je uz zajtra
Zmluva o úvere a zmluva o kúpe auta sú dve rozličné zmluvy, ktoré ste zjavne uzatvorili.
@draik a neviete mi poradit, kde najdem vzor na odstupenie viazaného uveru,aby tam boli aj paragrafy? Dozvedela som sa, ze od uveru mozem odstupit do 14 dni s urcitym poplatkom, od zmluvy so spolocnostou len pri nejakej zavade, tam mi bolo povedane, teraz neviem, ci je to tak
§ 13 zákona 129/2010 o spotrebiteľských úveroch:
Právo na odstúpenie od zmluvy
o spotrebiteľskom úvere
(1) Spotrebiteľ je oprávnený odstúpiť od zmluvy o spotrebiteľskom úvere bez uvedenia dôvodu do 14 kalendárnych dní odo dňa uzavretia zmluvy o spotrebiteľskom úvere alebo odo dňa, keď sú spotrebiteľovi doručené zmluvné podmienky podľa § 9 alebo § 10, ak tento deň nasleduje po dni uzavretia zmluvy o spotrebiteľskom úvere; ustanovenia osobitných predpisov19) o práve na odstúpenie od zmluvy sa nepoužijú. Ak zmluva o spotrebiteľskom úvere neobsahuje zmluvné podmienky podľa § 9 alebo § 10, začína lehota na odstúpenie od zmluvy o spotrebiteľskom úvere plynúť od okamihu, keď spotrebiteľ tieto zmluvné podmienky obdržal.
(2) Oznámenie o odstúpení od zmluvy o spotrebiteľskom úvere zašle spotrebiteľ veriteľovi písomne alebo na inom trvanlivom médiu dostupnom veriteľovi. Lehota na odstúpenie od zmluvy o spotrebiteľskom úvere sa považuje za dodržanú, ak oznámenie o odstúpení od zmluvy o spotrebiteľskom úvere bolo v súlade s postupom uvedeným v zmluve o spotrebiteľskom úvere podľa § 9 ods. 2 písm. w) zaslané najneskôr v posledný deň lehoty podľa odseku 1.
(3) Ak spotrebiteľ uplatní právo podľa odseku 1, je povinný zaplatiť veriteľovi istinu a úrok z tejto istiny odo dňa, keď sa spotrebiteľský úver začal čerpať, až do dňa splatenia istiny, a to bezodkladne a najneskôr do 30 kalendárnych dní po odoslaní oznámenia o odstúpení od zmluvy veriteľovi. Úrok sa vypočíta na základe dohodnutej úrokovej sadzby spotrebiteľského úveru. Ak spotrebiteľ uplatní právo podľa odseku 1, veriteľ nemá nárok na žiadnu inú kompenzáciu od spotrebiteľa okrem kompenzácie nenávratných poplatkov, ktoré veriteľ zaplatil orgánu verejnej správy v súvislosti s týmto spotrebiteľským úverom.
Prosím ťa Katka ako si dopadla? mám rovnaký problém
....auto som kúpila tento piatok a som vydesená ako ho idem vrátiť...Poraďte prosím ako sa zbaviť auta z aaa auta, ktoré som kúpila na úver!!! Ďakujem veľmi pekne
na odstupenie od zmluvy mate 7 dni a
zmenil sa zakon /ale neviem ci uz plati/ podla noveho je to 14 dni