Môžem mať dva dni za sebou paragraf?

brady1
12. dec 2015

Chcela by som sa spytat ci možem mat 2 dni za sebou paragraf? alebo z nejakeho hladiska je pre mna vyhodnejšia očr?
Mala totiž začína by t chora v pondelok idem s nou k lekárovi ale v stredu by som mala už ist do roboty, mala si myslim že vstredu už bude v celkom v pohode až na to že bude ešte musiet brat lieky ale mám svokru na dochodku s ktorou by bola.

evittam
12. dec 2015

@brady1 Záleží od zamestnávateľa - ale dva dni za sebou paragraf - no neviem - a to ti lekárka potvrdí akože celodenné ošetrenie?! No a OČR sa ti neoplatí kvôli jednému dňu, už skôr v pondelok paragraf, utorok dovolenka. 😉

0silvia0
12. dec 2015

@brady1 to sa musíš spýtať u zamestnávateľa, či môžeš. U nás to problém vôbec nie je, v pohode môžem mať paragraf aj 2 dni (aj som tento spôsob už využila), ale neviem či to každý zamestnávateľ akceptuje.
OČR si môžeš zobrať, ale finančne sa ti na 2 dni neoplatí, oplatí sa ti skôr paragraf. Ja som si tiež tento týždeň brala na 2 dni očr (lebo som už mala minuté pridelené priepustky a paragrafy na tento rok) a v učtárni sa na mňa pozerali veľmi divne, že očr na dva dni?????

siska53
12. dec 2015

@brady1 mne minule nemal kto 2 dni postrazit chore deti,tak som si zobrala na ne 2 "Pecka" za sebou. Uplne v pohode.

sasa1310
13. dec 2015

@siska53
@evittam vôbec nezáleží od zamestnávateľa. Či každý má iný meter a kašle na zákonník práce?

@brady1 V zákonníku práce sa nikde nepíše, že paragrafy nemôžeš mať 2 dni po sebe.
Akurát, že to je na ošetrenie alebo vyšetrenie alebo sprevádzanie osoby k doktorovi. A nie na stráženie dieťaťa doma. Takže ak si vieš vybaviť pečiatku od lekára aj na druhý deň, kedy vlastne lekára nenavštíviš tak môžeš. Akurát, že si to zamestnávateľ môže overiť či si tam ozaj bola tie dni

siska53
13. dec 2015

@sasa1310 ja netusim. Mne povedala dr.,ze si mozem zobrat dva dni,aj mi to vypisala a ja som len so prace doniesla tie papiere,nahlasila to mojej nadriadenej.

evittam
13. dec 2015

@sasa1310 Ale veď áno máš pravdu, len ja som to myslela tak, že zamestnávateľ určite (teda česť výnimkám) takú osobu, ktorá toto bude využívať častejšie moc dlho "nepodrží" v radoch svojich zamestnancov - taká je doba. A samozrejme, že sa ho zbaví zákonnou formou.
A áno môžeš mať pargarafy 2 dni po sebe - ale od 4 lekárov - nakoľko jedna pečiatka je na 4 hodiny alebo teda "celodenné ošetrenie" - čo tiež bije do očí ak je to dva dni po sebe a ak je zamestnávateľ "kretén".....

sasa1310
13. dec 2015

@evittam nie, celodenné ošetrenie platí na ošetrenie aj u jedného lekára. A je jedno či je to aj z toho istého mesta ako zamestnávateľ. A prečo by bilo do očí? Môžem mať aj 2 vyšetrenia za sebou. Bez problémov.

evittam
13. dec 2015

@sasa1310 A veď čo píšem?! Lepšie čítaj 😉 .
A nepochopila si ma - proste ak má niekto zamestnávateľa čo mu vadí aj hodina u lekára tak sa ťa bude chcieť zbaviť v takomto prípade to je všetko - v dnešnej dobe veľmi časté......Ty si narazila na dobrého zamestnávateľa, väčšina ľudí toto šťastie v dnešnej dobe nemá.....

sasa1310
13. dec 2015

@evittam ja chápem. Ja píšem, že sa treba riadiť podľa zákona. A to, že zamestnávateľ niekomu dá výpoveď, to v podstate s týmto nesúvisí. Ona sa pýtala či môže mať za sebou 2x paragraf podľa zákona. Či je to možné. Ja píšem, že možné to je.
Mám zamestnávateľa, ktorý sa riadi podľa zákona 311/2001

kalepat
1. aug 2017

Nooo ja si myslim ze lekara len tak za den nevybavite. Dnes druhy den sedim u lekara a to som vcera sedel u obvodnej 3hodiny kym ma prezrela a poslala na ortopediu. Tam som prisiel a ked po tristvrte hodine vysla pani mi povedala ze uz ma nezoberie pretoze o pol jednej konci. To bolo pol dvanastej. Inak o pol dvanastej konci aj moja obvodna. Takze kto sa tu stazuje ze maju male platy? Obvodna robi od pol osmej do jedenast tridsat a ortoped od sedem tridsat do dvanast tridsat. Nerobia celi den a clovek musi chodit k lekarovy na etapi. Keby robili celi den je to ok beriem na vedomie ale ked clovek ma problem preco s bolestami musi trpiet do druheho dna? Taketo je nase zdravotnictvo len chcu vysoke platy za hovno prace.