ahojte.mozme ist s nasich 17 mesacnym synom zajtra do polska?treba aj tam pas alebo staci rodny list?pas treba dietatu od juna ci od juls?dakujem
Presne ako píše renab, musí mať vlastný alebo aspoň zapísaný v pase rodičov ( ale to platí len do 25. júna, od 26. už musí mať vlastný aj dieťa). Nemusia Vás síce zastaviť a kontrolovať, ale môžu, ja by som to neriskovala. 😉
ano dievcata maju uplnu pravdu mi cestujeme od pol roka len kusook do ciech ale dcera ma vlastny pas. radcej pas ako nechat sa zastavit a potom sa moze stat ze vam to velmi skomplije cestu a o pokute ani nehovorim
Treba vlastny pas
ak nema pas, musi byt aspon zapisane v pase rodica, rodny list ani karticka poistenca ani ine doklady nie su dostacujuce.... daj si na to pozor
@lenkapp a máš ho zapísané v tvojom pase? nikdy nestačil rodný list na cestu s dieťaťom do zahraničia. buď muselo mať vlastný pas, alebo ho rodič musel mať zapísané v pase. ja by som bez dokladu (resp. s rodným listom) do zahraničia s dieťaťom nešla. nikdy nevieš, čo sa stane.