Môžem ísť počas evidencie na úrade práce na 14-dňovú dovolenku?

15. mar 2024

Ahojte, ma niekto prosim skusenost s tym, ze ak je evidovany na urade prace, tak ci moze ist na dovolenku za cele obdobie max 14 dni. Ci to trebe nahlasit atd, resp, ci mi moze nato nieco povedat? Pripadne ake mate skusenosti. Dakujem

Pls negativne komentare si nechajte, hladam len odpoved ze ako to realne funguje, kedze som tam prvykrat a neviem ze ako postupovat v tomto pripade.

taziona
15. mar 2024

Ak sa v ten den nemas hlasit- doniest potvrdenie,ze si hladas pracu, nemusis to nikomu hlasit...

sendy1977
15. mar 2024

@taziona ale musí nahlásiť. Lebo keď jej príde ponuka na prácu (doporučený list( musí ho prebrať do 3 pracovných dni inak ju vyradia z evidencie. Manžel bol na UP a išiel za synom do zahraničia, normálne to nahlásil na UP

jovka
15. mar 2024

ale zas tolko listov neposielaju ..len pri zaradeni a vyradeni , medzitym mu nic neprislo , bola som aj na dovolenke v pohode🙂

tramtada31
15. mar 2024

Ja by som nenahlasovala. Kamarat išiel na krátkodobý jazykový pobyt, nebola to ani tým pádom dovolenka a povedali, že sa má odhlásiť, keď bude v zahranici a mal veľké problemy kvôli tomu

autor
15. mar 2024

Dakujem baby

slavomira236
15. mar 2024

Kamoska chodi na dovolenky len oznami na urade ukaze napriklad zmluvu s ck

295anicka
15. mar 2024

Ja som tak šla na mesiac vonku a nahlásila som to na úrade, ale nechala som splnomocnenie na pošte inej osobe že môže za mňa preberať zásielky

januska12323
15. mar 2024

@jovka to, že sa to tebe nestalo neznamená, že iným nepošlú. V tom prípade treba do 3 dní reagovať inak bude vyradená.

mogaa
15. mar 2024

ísť môžeš, ale mimo termín kedy sa máš hlásiť....

martina7578
15. mar 2024

Však keď si nezamestnaná tak máš právo cestovať a užívať si voľný čas, čo si počas práce nemala. Pravidelne prídi v deň návštevy UPSVAR-u a mimo toho by som sa neobmedzovala a ani nič nenahlasovala.

malinovka333
22. mar 2024

@295anicka a co by ti pomohlo keby niekto za teba vyzdvihne list v ktorom by bolo ze do 2dni sa mas niekde hlasit na pohovor a priniest im to?

michaelamizerikova
28. apr 2024

Všetko musíte riešiť s UP . Ale dievčatá majú pravdu pokiaľ vy dostanete predvolanie a nedostavite sa máte problem. Reálne nemôžete vycestovať na dovolenku zo zákona