Ahojte, ma niekto prosim skusenost s tym, ze ak je evidovany na urade prace, tak ci moze ist na dovolenku za cele obdobie max 14 dni. Ci to trebe nahlasit atd, resp, ci mi moze nato nieco povedat? Pripadne ake mate skusenosti. Dakujem
Pls negativne komentare si nechajte, hladam len odpoved ze ako to realne funguje, kedze som tam prvykrat a neviem ze ako postupovat v tomto pripade.
ale zas tolko listov neposielaju ..len pri zaradeni a vyradeni , medzitym mu nic neprislo , bola som aj na dovolenke v pohode🙂
Ja by som nenahlasovala. Kamarat išiel na krátkodobý jazykový pobyt, nebola to ani tým pádom dovolenka a povedali, že sa má odhlásiť, keď bude v zahranici a mal veľké problemy kvôli tomu
Dakujem baby
Kamoska chodi na dovolenky len oznami na urade ukaze napriklad zmluvu s ck
Ja som tak šla na mesiac vonku a nahlásila som to na úrade, ale nechala som splnomocnenie na pošte inej osobe že môže za mňa preberať zásielky
@jovka to, že sa to tebe nestalo neznamená, že iným nepošlú. V tom prípade treba do 3 dní reagovať inak bude vyradená.
ísť môžeš, ale mimo termín kedy sa máš hlásiť....
Však keď si nezamestnaná tak máš právo cestovať a užívať si voľný čas, čo si počas práce nemala. Pravidelne prídi v deň návštevy UPSVAR-u a mimo toho by som sa neobmedzovala a ani nič nenahlasovala.
@295anicka a co by ti pomohlo keby niekto za teba vyzdvihne list v ktorom by bolo ze do 2dni sa mas niekde hlasit na pohovor a priniest im to?
Všetko musíte riešiť s UP . Ale dievčatá majú pravdu pokiaľ vy dostanete predvolanie a nedostavite sa máte problem. Reálne nemôžete vycestovať na dovolenku zo zákona
Ak sa v ten den nemas hlasit- doniest potvrdenie,ze si hladas pracu, nemusis to nikomu hlasit...