Môžem ísť na zamestnaneckú prehliadku počas OČR?

lily246
14. nov 2021

Môžem ísť na zamestnaneckú zdrav. prehliadku počas OČR?

janinah
14. nov 2021

Áno.kontroly nechodia.s človekom na ktorého máš ocr.nemusis byť nonstop

lily246
autor
14. nov 2021

Nejde mi ani tak o kontrolu lebo na očr musím ísť od zajtra a tú prehliadku mám hneď doobeda, takže to ešte žiadna kontrola určite nepríde. Skôr či sa to nebude potom "biť" v nejakej evidencii v poisťovni alebo či to nepredstavuje problém z pohľadu zamestnávateľa. Tomu určite ráno zavolám a tiež sa poinformujem či je to pre neho problém.

ljzozv
14. nov 2021

@lily246 z pohľadu evidencie u nás, kto je na pnke, nemôže ísť na lekársku prehliadku. Predpokladám, že to isté je na očr. Skús si zavolať zamestnávateľovi, či ti to umožní.

lily246
autor
14. nov 2021

@ljzozv tiež si myslím 🤔 ďakujem

rachel36a
14. nov 2021

@lily246 samozrejme ze mozes ist...ty nie si na PN takze nemusis dodrziavat liecebny rezim...akurat si povinna zabezpecit kpateru tomu na koho mas OCR. Zamestnavatel s tym nema nic spolocne, ten ti OCR nevyplaca

ljzozv
15. nov 2021

@rachel36a ty píšeš len z pohľadu PN a očr. Ja píšem z pohľadu, že je to lekárska prehliadka objednaná zamestnávateľom. Akosi mi to príde automatické, že ak by to bolo len normálna lekárska prehliadka ku gynekológovi a podobne, tak sa maminka nespýta túto otázku.
Tak neviem teraz.

rachel36a
15. nov 2021

@ljzozv aj z pohladu prehliadky kvoli zamestnaniu je to ok...ona nie je na PN, je na OCR, moze ist vsade

maris5
15. nov 2021

Ked si na ocr nepride ti ziadna kontrola.
@lily246

ljzozv
15. nov 2021

@rachel36a ešte raz. Ja hovorím o pravidelnej prehliadke už v zamestnaní. Ani súkromnej ( že ide o zamestnanecku som pri prvom prečítaní príspevku v noci asi prehliadla, ospravedlňujem sa) u lekára ani vstupnej . U nás to nie je možné. A je jedno či je to očr alebo PN.
Ak je to vstupná lekárska , tak je to jedno. Ak je to opätovna, tak sa treba spojiť so zamestnávateľom a dohodnúť sa s ním.

rachel36a
15. nov 2021

@ljzozv ja rozumiem...viem citat...preto pisem, že to nie je problem...moze ist na zamestnanecku prehliadku aj ked je ocr

ljzozv
15. nov 2021

@rachel36a u nás napríklad nie, lebo na ten deň sa mu platí niečo iné.
preto som to tak napísala, ak som to predtým zle vysvetlila. Nebol to útok na teba.

rachel36a
15. nov 2021

@ljzozv v pohode, ja zas vysvetlujem ako to je z hladiska ZP a SP