Môžem ísť na poštu, keď je zákaz vychádzania?

evia13
26. okt 2020

Mám na pošte uloženú zásielku a teraz neviem, či môžem ísť, keďže je zákaz vychádzania. Mám aj nejaké Sipo do konca mesiaca a už je dosť vysoký dátum. Keď budem čakať do testovania, tak to nestihnem vyplatiť. Neviem, či ísť alebo nie? Poraďte mi, ďakujem.

jovana9
26. okt 2020

Môžeš, návšteva pošty je medzi výnimkami.

h2
26. okt 2020

@evia13 Môžeš, ale stále platia vyhradené hodiny pre dôchodcov od 9:00 do 11:00, tak až potom.

ckatka
26. okt 2020

Áno môžeš pošta je medzi výnimkami

evia13
autor
26. okt 2020

@jovana9
@h2
@ckatka Och ďakujem, ste ma normálne potešili : )

veronikaszabova
26. okt 2020

@h2 na poste nie su hodiny pre dochodcov

simonkaa27
26. okt 2020

Posta patri medzi vynimky, takze kludne. Tak isto ako banky, poistovne atd

h2
26. okt 2020

@veronikaszabova To fakt? Tak potom pardón, bola som presvedčená, že sú.

veronikaszabova
26. okt 2020

@h2 iba potraviny, drogeria a lekarne

dzejsik
26. okt 2020

@veronikaszabova ani v lekárňach nie sú vyhradené .. iba potraviny a drogérie

renka30
26. okt 2020

Výnimka platí na cestu do najbližších potravín, lekárne, drogérie, do banky, poistovne, práčovne, autoservisu, na postu, cerpaciu stanicu...

evia13
autor
26. okt 2020

@veronikaszabova tak to je super. Hneď tam bežím

jankapepe
26. okt 2020

@h2 nie vyhradené hodiny sa pošty netýkajú!!

fiafia
26. okt 2020

@veronikaszabova stále sa nájde niekto,kto vie poriadne čítať 👍 v posledných dňoch rozmýšľam,či to ja zle chápem,či kde je problém. Za posledné dni som prečítala toľko absurdných otázok ,že je to fakt sila 😂

zuzanagarelova
27. okt 2020

@ckatka môže aj tak nie je relevantný dôvod na zákaz vychádzania a bude to vyhlásené zas za nedobre rozhodnutie ktoré výrazne poškodí ekonomiku nedesi vás dokedy takto budete cvičiť na základe nezmyselných opatrení však za pol roka nebudú materské.

ckatka
28. okt 2020

@zuzanagarelova mne to osobne nevadi pretoze to vnimam ako potrebne...hoci neskoro. Malo sa u nas vsetko zavriet na mesiac napriklad v lete... testovat kazdeho kto prisiel zvonka a mali by sme pokoj...teraz uz je neskoro a musime sa s tym vysporiadat. Kedze mam muza pracujuceho v nemocnici tak do toho trochu vidim a verte za radsej strpite obmedzenia nejaky cas ako potom plakat ze vam pomreli pribuzni, ci uz na koronu, alebo na ine veci, ktore im nemal kto zoperovat/osetrit.
Je to strasne ale oni proste naozaj nemaju kapacity na to, aby to zvladali,...napriklad tym ze sa musia navliekat furt do tych oblekov a vsetko dezinfikovat, za pracovnu dobu stihnu osetrit omnoho menej ludi ako obvykle. Alebo maminky sestricky a lekarky skoncili na OCRkach... A ludia cakaju cakaju ...a niektori sa nedockaju :(