Môžem ísť do Pepca, keď som neprekonala Covid-19 a nie som očkovaná?

21. nov 2021

Ahojte môžem ísť do pepca zajtra keď som neprekonala covid a nie som očkovana ?🤷

katkatonkova
21. nov 2021

Pokiaľ,má popcorn samostatnú predajňu...nie v obchodnom centre...tak áno...v BA je taká predajňa na Onchodnej ulici

sasa1310
21. nov 2021

no nie.

andreakotesova
21. nov 2021

Nie. Pepco nie je esenciálny obchod. Teda ak náhodou nezapaskuju hracky, domáce potreby ako to už niekde urobili....

luccija
21. nov 2021

@andreakotesova u nás to spravili a teda môžu ísť všetci v režime základ.A nie je to náhodou, že ťa vyhláška neplatí od zajtra, ale až najbližšie dni?bola nejaká zmena nie?

malinovka333
21. nov 2021

ja si myslim ze to je celkom dost jasne napisane co plati od zajtra

patka06
21. nov 2021

@luccija posunuli len testy do práce, predbežne od 29.11.

simca06022011
21. nov 2021

Uz na každú blbost sa tu robí samostatná otázka... Fakt na jazdy obchod pomaly. Precitaj si opatrenia a mas tam jasne napisane co funguje od zajtra

tosomja
21. nov 2021

No takže dobre chápem, že nie len obchodné centrá, ale všetky predajne okrem potravín, drogérie a lekármi , bude v režime OP.
A keď sa niekto bol očkovať tento týždeň a povie, že je očkovany? Pýtajú aj covid pas, alebo len informujú, že sú v takom režime?

malinovka333
21. nov 2021

@simca06022011 mas pravdu ja neviem co ide este rozoberat,a zaujimave co citam kazda sa pyta len na pepco, ja neviem co tam tak strasne dolezite nakupuju alebo musia surne v pepcu kupit
a neviem co treba okolo toho este rozoberat

viera321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasa1310
21. nov 2021

@tosomja ten sa neberie ako očkovaný a esenciálne obchody idú meniť vyhláškou. Budú len potraviny, drogeria a lekáreň

ailiba
21. nov 2021

Môžeš, pepco patrí k základu... Oblečenie aj obuv. Pravdaže nie v obchodnom dome.

simca06022011
21. nov 2021

No inak hladam na korona. Gov esenciálne obchody a slepá som.... Mate dakto link?
V jednom článku som našla zoznam (mimo ofic. Stranky) a tam je skoro vsetko 😂🤦🏻‍♀️ cize v podstate vsetko mimo oc.... Teraz teda nerozumiem co je toto za opatrenie 🙄

ailiba
21. nov 2021

@simca06022011 no, k tomu základu patrí dosť veľa....skoro všetko.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
21. nov 2021

@ailiba áno, veď hovorili dnes v TN, že to idú okresať

katkatonkova
21. nov 2021

@bambulienka25 kozaaaaaa....sa mi to tam prekleplo 🤪🤪🤪

ninusa221
21. nov 2021

U nas len očko a prekonaní..

tatisna
21. nov 2021

Daj sa zaočkovať a nemusíš riešiť takéto hlúposti...mňa skôr trápi že sú plné nemocnice a pomaly nefunguje ani urgent...a vela ľudí okolo mňa to vôbec netrápi ... takže sú takí optimisti alebo sú proste j.bnuti? 🙆

lenka123456789123
21. nov 2021

@tatisna jasné a očkovanie vyrieši všetko ak je plná nemocnica tak to nefunguje tak ako hovoríš. Znovu chcú preočkovať odpoved je jasná nefunguje to a nemôžu to už priznať nie je čas. To posledné čo si napísala áno odborníci ktorý to všetko navrhujú tam si použila super výraz. Nemocnica sa pripravila má 20 lôžok niektorá to nie je vtip ale realita,

evaachesa
22. nov 2021

No ak si nenakúpila do dnešného večera, tak si minimálne ušetrila peniaze 😏 ... aj keď mám taký pocit že túto otázku tu niekto položil len pre pobavenie 😀

zuzanka.zuzu
22. nov 2021

vyčkaj týždeň, to sa zmení, keď sa začnú sťažovať obchody 😂 aj do testovania zamestnancov bola vláda hrrrr až kým automobilky a ešte 4 firmy z klubu 500 nepovedali, nech si vláda nasere, oni to robiť nebudú - tak aby si zachovali tvár, tak dali odklad 😂

napr. veľké tesco v BA je vždy v nejakom obchoďáku oc galeria (zlaté piesky, petržalka aj lamač) - s mužom sme doma sa stavili koľko dní im vydrží než z OP bude ZAKLAD (akože "my sme zle porozumeli vyhláške", že vlastne spadajú pod základ ňuňuňu 😂)

tosomja
22. nov 2021

@ailiba čiže ak stojí samostatne pred OC, napríklad pri tescu, či Kauflande, ako aj daichman, KiK atď...môžu fungovať v režime základ? Ako doteraz? Či tam pustia len OTP?
A v OC len OP? Lebo to je už taký chaos, že až.
Ja som očkovaná, ale dcéra má 11r , tak určite ju neplánujem ani testovať, ani očkovať kvôli nákupu.
Ináč včera som sa zasmiala, lebo jedna žena na ulici hovorila, že nestihla kúpiť deťom čižmy, tak že bude ona hľadať a vynášať vonku, deti budú pred obchodom a skúšať. 🤣🤣 Myslím, že viacerí to tak urobia, keď to napadlo ju s IQ...nebudem komentovat

malinovka333
22. nov 2021

@tosomja ale ved ani test by ti nepomohol ak by si si chcela ist nakupit ako to bolo v 2vlne teraz plati OP nie otp.

tosomja
22. nov 2021

@malinovka333 kedy by mi nepomohol test? Nechápem.

tatisna
22. nov 2021

@lenka123456789123 Lenka,pozri si ostatné krajiny,napr Izrael,Irán,ale aj Portugalsko,Španielsko. U nás sú plné nemocnice pretože viac ako 2 milióny dospelých nie je ocko a z tých ide cca 10-20% do nemocníc. Áno,aj očkovaní sa dostanú ale nie v takých počtoch. A ostatné je už otázka nedostatku,únavy,chorobnosti personálu v nemocniciach.

malinovka333
22. nov 2021

@tosomja ved do obchodu

evaachesa
22. nov 2021

@tosomja no len aby kvôli takému skúšaniu topánok potom deti neprechladli. My sme boli pred 2 týždňami keď mohol byť v predajni len obmedzený počet osôb. Pred predajňou sme čakali asi 30 minút v poriadnej zime. Našťastie sme boli dobre oblečení, no neviem si predstaviť tam dieťa vyzúvať nech ešte skúša topánky 😒.

tosomja
22. nov 2021

@evaachesa neviem si to tiež predstaviť. Ale zase 3 ročné decko testovať len aby mal topánky, na hlavu. Doteraz stačilo od 12 rokov, zrazu už malým deťom.
Našťastie nakupujem na internete. Stačilo mi včera pred kauflandom, som myslela, že koniec sveta ...rada pred vchodom až na parkovisko. Čo je obmedzený počet.