Môžem doniesť na úrad potvrdenie o hľadaní zamestnania z iného okresu?

marttianka1234
7. mar 2023

Srdečne vás zdravím 🙂
Prvý a dúfam, že aj posledný krát v živote som evidovaná na úrade práce. Prerušila som školu, s ktorou som zistila, že by nemala perspektívne uplatnenie a aktívne sa pripravujem na prijímačky na medicínu, ktoré píšem o 4 mesiace. Vzhľadom na náročnosť skúšok na zahraničnú vysokú školu, musím denne venovať veľa času štúdiu.

Som však zatiaľ evidovaná na úrade práce aby som si nemusela po dobu pripravy na školu platiť poistenie. Pani mi povedala, že mám doniesť 3 pečiatjy o aktívnom hladaní práce. Na úrade práce som evidovaná v Bratislave, čo je miesto obvyklého pobytu a neviem, či môžem mať pečiatku od známych, ktorí bývaju na inom konci republiky alebo napr. od známych z Česka. Je nutné si hladať zamestnanie iba v okolí úradu, alebo nikoho nebude zaujímať, kde hľadám zamestnanie? Vopred ďakujem za odpoveď!!!

x_mery_x
7. mar 2023

@marttianka1234 myslim, ze je to jedno, ale mozes aj poslat zivotopis do firiem a vytlacit si to z profesie, ze si reagovala na ponuku

h2
7. mar 2023

@marttianka1234 Nemám s tým skúsenosť, ale nevidím jediný dôvod, prečo by to nemohlo byť. Sama už veľa rokov pracujem v inom okrese, než v ktorom bývam.

marttianka1234
autor
7. mar 2023

ďakujem velmi pekne za odpovede, pani úradníčka bola veľmi podráždená, že som sa neevidovala v mieste trvalého bydliska ale v mieste obvyklého pobytu, kde aktuálne bývam. Tak sa bojím ako bude reagovať, keď donesiem potvrdenie, že si hľadám prácu v mieste trvalého bydliska.. ale pokial by to nebolo nejak nariadené zákonom, asi jej to môže byť jedno

kaktusik007
7. mar 2023

@marttianka1234 tak vies... vdaka tebe ma o stranku viac 🙂

tosomja
7. mar 2023

@marttianka1234 skôr by som reagovala na ponuky z profesie a poslala im doklad o Tom. Ja som to tak mala robiť, aj keď mi dali aj papiere na potvrdenie.

bukajka_mata
7. mar 2023

@marttianka1234 ja si myslím, že je to úplne jedno, však ty nie si nijak povinná si hľadať prácu len v rámci nejakého okresu. Ľudia bežne cestujú do práce niekoľko kilometrov, bežne sa aj sťahujú za prácou, takže podľa mňa je to normálna vec.