Môžem poslať do väzby cigarety alebo tabak ? Viem že by to muselo ísť do balíku ale neviem či to tam môžem dať a čo ešte môžem dať do balíku ? Ďakujem vopred za odpoveď 😊
nie, viem že sa dajú poslať peniaze (aj keď nie vždy na 100% dorazia komu majú) ale za peniaze si už potom tam cigarety kúpiť môže
Neviem ako balíky ale posielanie peňazí funguje tak že majú pridelené keď pošlete 50€ polovičku si nechá basa a zvyšok si môže vybrať ceny sú cca rovnaké ...takže ak chceš mu poslať tak mu napíš list najskôr za menom dať posledné dve čísla s roka narodenia ak by sa nachádzali 2 s rovnakým menom . List píš normálny lebo to tam čítajú najskôr a až potom to dostane tvoj priateľ .ak by boli vyhrážky a tď tak mu to ani nedajú alebo tebe nepríde od neho ak by on niečo písal .a ak chceš s ním volať či do budúcna návšteva tak treba poslať kópiu rodného listu s tel.čislom .ale majú to tam drahé dosť tie hovorí
@bavlnka92 kazdy vazen nema prideleny ucet, kazdy jeden vazen ma pridelene cislo, ktore sa uvadza ako variabilny symbol, ucet ako taky patri ZVJS a ak ma vazen napr. dlhy povedzme sudne trovy alebo nedoplatky v zdravotke atd. tak mu vacsinu tych penazi zadrzia a uvolnia len cast a cast ide na splatenie
podla mna neexistuje, ze nedorazili, by som to reklamovala, mozno dali zly variabilny symbol atd. ale pri prevode sa normalne uvadzalo aj meno vazna do popisu platby a kazda vaznica ma myslim svoj ucet (tym si uz nie som ista, mozno len jeden a potom referentka to rozdeluje na "karty" vaznov)
@mariska1989 basa si polovicu nenecha, necha si ju iba ak ma vazen nejaky dlh na jeho meno, ak nema, daju mu celu sumu
@maja2003 je to tam drahsie ale zasa nie je to katastrofa, je to povedzme ako v malom obchode na rohu, Tesco bude vzdy lacnejsie 🙂
cigarety maju kolky cize tie stoja rovnako, ono vlastne nejaka sukromna osoba podnikatel, tam normalne prevadzkuje nieco ako bufet, kde si vazen moze raz za tyzden nakupit, maju tam nejake potraviny a hygienicke potreby a cigarety atd.
@bavlnka92 je to mozne, ja som mala kedysi brata vo vazbe a on mal dlh a tak sa tam dohodol s nejakym spoluvaznom, co dlh nemal a posielali sme na meno toho chalana a brat mu potom za to kupil cigarety, vyznie to blbo ale ti co su tam dlhsie uz vedia ako na to - kazdopadne cast penazi by mu dali, ale vacsinu by si nechali (preto sme posielali takto obklukou, kedze nikto z nas nemal chut este splacat bratov dlh ale zasa sme ho tam nechceli nechat na pospas)
@petamich práveže nie žiaden dlh nemal proste basa si nechala nemohol vybrať celú sumu .
Dobrý deň mám ešte otázku či môžem do narokového balíku vložiť trvanlivé potraviny v originálnom obale? (Napolitanky ,čokoláda , krekry , chipsy a pod.
Ďakujem vo pred za odpoved
Informácie čo som sa pokúšala zohnať niesu premna úplne isté
@mariska1989 pises nezmysly🤦
Vazni nemaju ziaden svoj ucet. Vazni maju pridelene zakladne cislo. Kazdy vazen ma svoje konto. Peniaze ak chces poslat, posli na ucet VAZNICE. Pri posielani treba uviest ako variabilny symbol datum narodenia prip.rodne cislo alebo zakladne cislo odsudeneho ak vies a jeho meno a priezvisko . Neexistuje,ze peniaze mu nepridu. Len ak si zadala zle udaje,prip.neuviedla datum nar.ci rodne cislo. Ak to tam chyba,peniaze sa posielaju spat. Peniaze sa daju poslat aj sekom,ale tam to trva dlhsie aby ich mal na konte.tam tiez treba uviest rovnake udaje ako ked posielas na ucet
A toto co som tu citala,ze basa si necha polovicu. Je to nezmysel. Basa si nic nenechava. Vsetko ide na konto odsudenemu. Ale ak ma ods.dlhy tj.pohladavky,vtedy je blokovany robit si nakup v bufete a preto musi resp.moze poziadat o dobrovolnu uhradu pohladavky a az tak moze nakupovat. Ak mu napr.posles 100eur. Na jeho konto sa mu da tych 100eur.ale ak ma pohladavku,nakupovat nemoze,ak nepoziada o jej uhradu -sam. Cize si da dobrovolne uhradit napr.z tych 100eur v sume 50 eur pohladavku a za rovnaku hodnotu moze nakupovat cize tych zvysnych 50eur.
Zasnem ake odbornicky sa tu zisli.a pritom pisete nezmysly
@terina25 ano som si vedoma, ze to nebolo v poriadku, neviem ale ako by si sa zachovala ty, mozno by si bratovi zaplatila sudne trovy a este mu aj posielala peniaze, zial ja ako mlada zena v prvej praci som si to nemohla dovolit, takze som mu posielala baliky (ked mal narok) alebo aspon takto som mu poslala peniaze aby si mohol kupit co potreboval ale mohla som sa pripadne na neho este vykaslat, tak ti dakujem za nazor ale moralnu dilemu uz nechaj radsej na tych co si ju musia zvazit
pokial viem tak nie, ked som kedysi posielala tak uz vtedy to bolo zakazane (asi tri roky dozadu) a su extremne haklivi na vahu, ak prekroci povoleny limit o par gramov, balik sa vam vrati (mozno viete, my sme pri prvom nevedeli), my sme radsej peniaze posielali s tym balikom to bolo extremne komplikovane
co moze obsahovat balik je detailne popisane tu v otazkach a odpovediach https://www.zvjs.sk/sk/faq