Môžem dať trestné oznámenie na manžela?

janeri151
1. dec 2016

Ahoj dievčatá.Chcem sa spýtať s manželom sa konečne rozvádzame a on si užíva so svojou milenkou.No to som už predýchala ,lenže on mi odmieta dávať naše spoločné auto ked ho potrebujem .Aj ked ho súrne potrebujem jednoducho si ho vezme a ja nemôžem ísť nič vybaviť ked potrebujem.Stále tvrdý že auto je jeho a mám si zarobiť na vlastné.Dá sa to brať ako obmedzenie a podať trestné oznámenie ked si s ním neviem rady?Niekedy ked idem z práce sa nemám ako dostať domov.

nita216
1. dec 2016

ahoj podla mna by si hned mala podat aj ziadost na rozdelenie majetku.trestne oznamenie nie!Na koho je auto napisane?

majuska72
1. dec 2016

@janeri151 na koho je auto písané? Ak na neho, tak by si asi nepochodila

janeri151
autor
1. dec 2016

@nita216 auto je písané nanho ale kupované počas manželstva

lubkavargova1
1. dec 2016

No ani moc nie. Obmedzovanie je dost specificky pojem. A uprimne musel by ti aktivne branit: to znamena aj podla pravnneho chapania: znemožňuje voľný pohyb osoby, hoci len na krátky čas, ak sa toto obmedzovanie nedá ľahko prekonať napr.uzavretie v miestnosti alebo v budove, znemožnenie pohybu zviazaním končatín, odňatie barlí invalidovi, zvieraním v náručí...uprimne, pravnik by ta sfukol ako listie: mas MHD, taxik, vlak, alebo jednoducho: peso.
Vy sa zacinate dostavat do fazy, ze idete bojovat o majetok. Tvrdy to bude boj

nita216
1. dec 2016

@janeri151 tak nemas ziadnu sancu s trestnym oznamenim!podaj na sud ziadost o rozdelenie majetku a basta,sud potom zisti co mate spolocne a potom to rozdeli a on ta potom musi vyplatit z toho!

katka708
1. dec 2016

nie som právnik ale podľa mňa nezmôžeš nič. stále je to spoločné auto a nikto vám nemôže dať príkazom kedy a ako ho máte na striedačku používať. Rýchlo sa rozviesť a dohodnúť sa na rozdelení majetku. potom si už môžeš zobrať na leasing vlastne :(

nita216
1. dec 2016

no suhlasim bude to tvrdy boj a hlavne dlhy!ale niekedy sa to oplati dotiahnut do konca!

mandala77
1. dec 2016

@janeri151 bojom nikdy nič nedosiahneš. Určite to nerob. Lebo bude vojna. Rozvod sú vždy straty. Je prirodzené, že si nahnevaná, ale ak začneš trestným oznámením alebo mu robiť inak zle, len sa Ti to vypomstí.

cacianka
2. dec 2016

pohľadaj náhradné kľúče, auto preparkuj inde, tak aby ho nevidel ani v blízkom okolí a používaj ty. u niekoho skry v garáži, alebo si prenajmi.aj ty máš nárok užívať váš spoločný majetok ...

margotka112
2. dec 2016

@cacianka To je rada :( ked je auto napísané naňho,môže ho nahlásiť ako kradnuté.....

madamcoco
2. dec 2016

@cacianka to fakt? Este aby ju on neudal za kradez auta.
Tieto veci sa neriesia ako v skolke.

inguna
2. dec 2016

Všetko nadobudnuté počas manželstva je spoločné, a je jedno či je byt alebo auto napísané na jedného z nich, okrem darov. Po rozvode treba rozdeliť majetok. Všetko si nechať uležať v hlave a hlavne sa treba dohodnúť. Na rozdelenie majetku máte 3 roky. Súd za Vás nič nevyrieši, aj tak sa tam budete musieť v konečnom dôsledku dohodnúť, takže emócie treba dať bokom a rozdeliť si majetok, kto preberie dlhy a podobne. Ak to budete robiť cez súd a právnikov všetko sa iba predraží. Súdne poplatky ako aj odmena právnika sú z výšky majetku.

sincerity
2. dec 2016

Trestné oznámenie je hlúposť.
V prípade, že máte stále spoločný účet, kde chodí aj jeho výplata, tak kúpiť staršie ojazdené auto. Auto dať napísať na seba.
V prípade, že na to nemáte financie tak:
- dohoda s manželom
- alebo jednoducho si vziať skôr ako on (náhradné kľúče) - pozor na papiere od auta! Informovať manžela o tomto (sms)
- požičanie si peňazí na kúpu auta (ak sa nemýlim cca do 7000 nie je potrebný súhlas manžela)

sasa1310
2. dec 2016

@janeri151 auto je písané na neho, tak s tým nič nezmôžeš.
Ak do toho budeš rýpať, tak by som sa nedivila, keby ho stihol chytro prepísať na nejakého člena jeho rodiny poprípade na milenku ešte pred rozvodom.

vetthy
2. dec 2016

To ze auto je na neho pisane este neznamena ze je LEN jeho!!!!!je to spolocne a co je aj moje to nemozem ukradnut.takze boli tu hapisane aj nezmysly. Prenajimaj auto a plat to zo spolocnych penazi.alebo rob ako ti poradila cacianka skry ked to on najviac potrebuje. O rozdeleni majetku cez sud prispevky su seriozne vsetko je tak ako sa napisalo.rozdelit majetok sa da este pred rozvodom

tt247
2. dec 2016

Auto nadobudnuté za trvania manželstva patrí do BSM, pretože bolo nadobudnuté zo spoločných prostriedkov. Trestné oznámenie nemáš kvôli čomu podávať, toto sú klasické predrozvodové prieky, nie trestný čin. Skrátka pretrpieť, nerobiť hlúposti a čo najrýchlejšie sa rozviesť a vysporiadať BSM. Ak chceš právnika, choď za ním od samého začiatku, pretože najhoršie sú rozrobené a dobabrané veci, pri ktorých samočinní ľudia čakajú, že právnik je opravár a keď vpáli v strede načatého prípadu do pojednávačky, urobí zázraky. No nie neurobí, pretože to čo sa pokašle na začiatku, sa už nedá vrátiť späť. Drž sa.

madamcoco
2. dec 2016

@vetthy presne ako pises. Kedze auto patri OBOM, nemoze ho pred nim skryvat.
Snad sa jej snazime pomoct, nie ju dostavat do zbytocnych problemov.
Jesitnost ide v tomto pripade bokom.
Autorka nie je decko v skolke ze bude pred nim skryvat hracku.
Premyslajme primerane veku, nie ako ohrdnute zenske.

janeri151
autor
3. dec 2016

@tt247 ja mám pravničku od začiatku len on mi začal robiť prieky z autom No asi tak.

madamcoco
3. dec 2016

@janeri151 a pravnicka ti co radi?

janeri151
autor
3. dec 2016

budem jej volať v pondelok tak uvidím čo ona na to

janeri151
autor
7. dec 2016

Ahojte dievčatá tak právnička mi povedala že jednoducho si vziať auto aj ked nesúhlasí lebo je aj moje .Lenže to by som už asi ,,nerozchodila,,.Kedže som mu teraz slušne napísala správu že by som zajtra potrebovala auto ráno ku lekárom a poslal mi také vulgárne smsky že som ich ani nedočítala.

cacianka
7. dec 2016

@janeri151 ulož si tie sms... ked už nie auto, budeš mať malý dôkaz, debil

janeri151
autor
7. dec 2016

ved si ich nechávam aspoň niečo len keby netrvalo tak dlho to čakanie na rozvod

madamcoco
7. dec 2016

@janeri151 on ti to auto nechce dat iba z trucu?

tt247
7. dec 2016

@janeri151 Ak by si to nerozchodila, tak ti neostáva nič iné, iba sa v zdraví dopracovať k rozvodu a prežiť ten nekomfort. Prepáč, ale ak sa môžem opýtať, prečo to dlho trvá? Nemáte ešte termín? Či už áno, ale je niekedy v nedohľadne?

janeri151
autor
10. dec 2016

@tt247 podané o rozvod bolo začiatkom novembra no ale právnička ma hned upozornila že až tak v januári sa tým na súde začnú zaoberať lebo im sa pred vianocami ku koncu roka nechce tak to myslím že kým nám stanovia termín to trvá dlho

janeri151
autor
10. dec 2016

@madamcoco asi len z trucu lebo na deti a seba si zarobím no a auto je jediné čo nemám a tiež ho občas potrebujem.Aj teraz začal po mne vykrikovať až mu vrátim náhradné kľúče od auta lebo ak ma pri nom uvidí tak ma zabije a podobne.

madamcoco
10. dec 2016

@janeri151 tvoj ex je teda pekny hulvat!