Mám 3r syna, na ktorého nemám stanovené alimenty a otec ho videl naposledy keď mal 15mesiacov. Od vtedy ani bú ani mú. Rozmýšľam, v prípade ak budem zvládať výchovu a starostlivosť sama ako doteraz, či je možné odstrániť súdnou cestou meno otca z jeho rodného listu. (chcela by som vycestovať do UK a neviem, či by mi môj ex nekomplikoval cestovanie - keďže on môže namietať proti vycestovaniu jeho dieťaťa (ja musím mať jeho súhlas)... Môžem podať žiadosť o zrušenie otcovstva a ak áno ako postupovať? Či mu zrušiť rodičovské práva ak sa ich dobrovoľne vzdá? 15mesiacov mal malý v RL "otec neuvedený" a bolo všetko ok, no myslela som, že budem toto otcovstvo potrebovať pri vybavovaní bytu, no netreba mi to, tak či je možné toto opäť prepísať na "neuvedený" - pochybujem, že by chcel platiť alimenty a doplatiť mi 3roky zameškané výživné, to sa ho radšej vzdá... Zaujíma ma len to, či je z právneho hľadiska dať RL do "pôvodného" stavu v akom bol 15mesiacov. Ďakujem
@lilyen2011 mam skoro podobny problem.moj ex videl naposledy malu ked mala 2 roky.cize 6 rokov ju nevidel.ja som nevidela ani cent skoro 2 roky.kedze som sa vydala mozno casom by si ju prisvojil moj mm.co som sa tu docitala tak do 3 rokov moze zapriet otcovstvo.po 3 rokoch neviem ci zrusia otcovstvo len tak ak by si ho osvojil terajsi priatel(ale kedze si sama tak neviem) tiez chcem zrusit otcovstvo.ked bola mala sam mi to navrhol.neviem ci sa da zrusit otcovstvo aj ked stym obaja suhlasite