Môžem cestovať z čierneho okresu do čierneho okresu cca 170 km?

9. mar 2021

Náš okres je čierny a aj do okresu, kam potrebujem ísť je čierny. Potrebujem ísť ku svojmu lekárovi ktorého som ešte nemala kedy zmeniť nakoľko som 1,5 roka presťahovaná a teraz cez koronakrízu to neriešim. Moja otázka znie, či môžem cestovať z čierneho okresu do čierneho okresu cca 170km? Ako dokážem, že idem naozaj k lekárovi?
Ešte podotknem, nemám žiadny termín, je to ženský lekár na vyčkanke si v poradí. Kartu rovnako mám u lekára takže neviem ako sa preukážem že idem k doktorovi? Normálne mám strach aj cez bolesti niekam ísť za takýchto blbých podmienok 😢

nafka0483
9. mar 2021

Podmienky nie su blbe. Cesta k lekarovi je vo vynimkach.

autor
9. mar 2021

@nafka0483 to ano. Ale ako sa preukazem??? O to mi ide

tehotna40
9. mar 2021

Policajti sú tiež len ľudia, a ak ti náhodou dajú pokutu, pýtaj od lekára potvrdenie nejaké ze si tam bola a posli na príslušné organy. Nevidím problém.

nafka0483
9. mar 2021

Nijak, ani objednanie cez telefon nijak nepreukazes, ani starostlivost o blizku osobu nijak nepreukazes. Povies kam ides a hotovo. Ak bude problem, tak ziadnu pokutu neplat, dodatocne vydokladujes lekarskym potvrdenim.

autor
9. mar 2021

Problem je ten, ze musim cestovat najnekor v nedelu a byt u rodicov aby som hned v pondelok rano mohla ist do cakarne. Cize oni keby aj mne daju pokutu v nedelu tazko preukazem ze som bola u lekara ked pojdem az v pondelok skoro rano. Viem ze su to blbosti ale nahoda je blbec a ja mam vzdy na to stastie.

tehotna40
9. mar 2021

To si predtým nepísala. Tak to nepreukazes asi nijako. Jedine vysvetliť situáciu a dúfať ze to pochopia.

nafka0483
9. mar 2021

Tak to meni situaciu, teraz pises uplne nove skutocnosti. K rodicom mozes ist v pripade, ze to bude nevyhnutna starostlivost o blizku osobu. To tiez nemas ako preukazat.

misa11111
9. mar 2021

Prosím ťa ,ja som tak šla.. tiež som nemala termín a keby niečo bola by som schopná volať aj pred policajtmi lekárke.
Pozri ku lekárovi môžeš ísť len pre istotu by som mala so sebou certifikát o neg.teste