Môže zamestnávateľ bez súhlasu zamestnancov zmeniť pracovnú dobu?

15. apr 2021

Prosim o radu. Môže zamestnávateľ bez súhlasu zamestnancov ( fabrika) len tak zmeniť pracovnu dobu. Muž robil 8ky ( R.N.P) teraz mi píše ze od nového mesiaca idu na 12ky :( veď ty ľudia majú rodiny, zeny, deti. Niektorí sa striedajú pri deťoch. Muž je doma žena robi a naopak.
Ja som mala v pondelok nastúpiť do prace popri RD . S tym ze ja dám dopredu vedieť ako môžem robiť. :( tak môžem rovno dať vypoveď. Manzel aj ked bude mat 2 dni voľno tak jeden prespí a mne sa na 1 deň do prace neoplati :( vobec neviem čo robiť ?
Rodina nedokaže pomocť kazdy ešte pracuje , svokra ďaleko :(
Susedia su od 70 + :(

alenka2101
15. apr 2021

Ano robia to takto...jednoducho spravia z 8mickatov 12karov,alebo opacne,alebo ta daju z jednej smeny na 3 smeny a ked ti to nepasuje,daju ti vypoved...realita dnesna...

autor
15. apr 2021

@alenka2101 ako otras. Do teraz nikto nic a zrazu sa menilo vedenie a už si snimi robia co chcú. Normalne ľutujem tých ludí ,rodiny :(

sapetka
15. apr 2021

No podla mna zalezi co ma v zmluve. Ak ma v zmluve 8hod pracovny cas tak by sa to nemalo len tak bez nejakejo dodatku zmenit

autor
15. apr 2021

@sapetka ma 8 ky

lopka1313
15. apr 2021

Ale zas 12tky nemoze robit 5 dni v tyzdni. Musia mu sediet hodiny v zmluve. Iba robit napr. kratky a dlhy tyzden, alebo nejako smenovo (denna, nocna, 2 dni volna napr)... aj ked zas, neviem, ci to nahodou neschvalili, pokial to bolo tak, ze dostavali plat a nerobili, mozno im to moze dat akoby dorobit aj nad ramec bezneho pracovneho tyzdna, ale to fakt neviem, ci bolo schvalene, alebo len bolo halo okolo toho...

autor
15. apr 2021

@lopka1313 ale ai ked by robil dennu. Ja nemam pri kom nechat dcerku ci teraz ked som na rd alebo potom krd pojde do skolky :(

ofzuza
15. apr 2021

Ak ma v zmluve 8, tak bez dohody nemozu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankapepe
16. apr 2021

V pracovnej zmluve má čo? Akú pracovnú dobu?

autor
16. apr 2021

@viestta odbory idu snimi este hovorit kedze nikto s tym nesuhlasi. Ľudia maju rodiny , niektorý sa striedaju aby mohli dat deti so skoly ,skôlok :(
@jankapepe 8 hodin a 3 smenna prevadzka

jankapepe
16. apr 2021

Tak potom to bez dohody nepôjde. Držím palce nech to dopadne k vašej spokojnosti.