Ahojte mám otázku ja a môj brat so sestrou sme podielový majitelia pozemku pri dome brat má najväčší podiel a začal sa nám vyhrážať že nám zakáže užívať náš spoločný pozemok napríklad na sadenie zeleniny alebo na záhradné sedenie....môže to urobiť?? Môže dokonca zakázať nám po pozemku chodiť keď tam máme síce menší podiel ale máme ho a nie je presne určené kto má ktorú časť pozemku?? Vďaka
V ziadnom pripade. Kazdej casti je aj ta vasa. U nas ujo mal 1/12, my zbytok. Prisiel, bol tam par tyzdnov, dokonca robijal 3 dvere. Policia povedala, ze to mohol rozbit aj svoje, takze nic neurobila. Az do sudneho vyrovnania spoluvlastnictva moze spoluvlastnik uzivat vsetko
Nemôže. Lebo nie je nijako dané, ktorá časť je jeho.
Tvrdil nám že on ako väčšinový majiteľ môže rozhodnúť o pozemku aj bez nášho súhlasu že je to nejaký majoritný princíp alebo také niečo...
dat to na sude a nech mate na papery kto ma co uzvat c vlastnt ..on vam nemoze zakazat vstup a uzvanie pozemku
Nič také nemôže. Buď je blbý a myslí si, že to takto funguje, alebo je vychcaný a zámerne skúša, či sa dáte odrbať. Nemá na to žiadne právo zakázať vám užívať ten pozemok.
Nemôže, otázka je ako mu v tom chcete zabrániť.
Nemoze. Ak by ho chcel predat, musi byt suhlas vsetkych spoluvlastnikov. Mate rovnako pristup a pravo pouzivat ho ako on. Nedajte sa oblbnut. A navyse ak ho bude uzivat len on, vy mate pravo od neho na najom za to uzivanie.
Nemôže. A keby ho chcel predať ostatní vlastníci majú predkupné právo.
Pokial to nemate nejako zmluvne podchytene, nemoze. Ale moze vam robit napriek (napr. Vykope zeleninu, zaleje ju niecim, ze vam nic nevyrastie...), takze radsej sadnut za stol a vykomunikovat celu situaciu....