Môže toto spraviť policajt?

15. júl 2021

Zdravim,
vyzna sa niekto? Je realne, ze clovek, ktory ma „znameho” na policii, moze daneho policajta poziadat, aby mu zistil osobne udaje o nejakej tretej osobe, resp. moze ich policajt takto poskytovat danej osobe a v podstate bez nejakeho vazneho dovodu?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
15. júl 2021

poziadat mozes kohokolvek o cokolvek.. , ci ti vyhovie, je uz na nom 🤷‍♀️
ale nie, nemoze.. (nemal by)

pininka1
15. júl 2021

Nemal by. Ale co ja viem, tak sa to deje bezne.

gdpr
15. júl 2021

Požiadať môže ale vyhovieť nemôže.

makova333
15. júl 2021

Nie, o tom koho si lustrujes sa vedie "zaznam". Ak to niekto robi koleduje si o pruser. Ak mas podozrenie podaj podnet,

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. júl 2021

@makova333 dakujem pekne.

bloger
15. júl 2021

samozrejme, že môže a verím tomu, že sa také veci aj dejú stačí poriadne hrubá obálka

sense
15. júl 2021

Ak máš dôkaz tak daný policajt môže mať problém, zneužitie svojej funkcie...
Ale.. Aj také veci sa deju

autor
15. júl 2021

Ale ked ani netusim, aky policajt na akom odd. v akom meste take informacie vyniesol, tak sa asi neda nic robit, ze?

sense
15. júl 2021

A ako vieš zd to bol policajt keď nevieš ani kto ani kde...

makova333
15. júl 2021

nevies kde, nevies kto, nevies ako, ale vies urcite, ze policat. Nejako mi to nevychadza... 😀

autor
15. júl 2021

A co vam na tom nevychadza? Nejdem objasnovat celu situaciu, v skratke len - isty clovek sa „vyhraza”, ze ma znamosti na policii a vie si cokolvek zistit.. Mna len zaujimalo, ci to tak chodi a ak ano, co sa s tym da robit..

hailey1
15. júl 2021

Vazeni, brzdite. Kedysi sa taketo veci dali, ale dnes, ak chce policajt lustrovat osobne udaje, musi stale zadat cislo spisu, kvoli ktoremu to hlada - je to zavedene od vrazdy Kuciaka.

deti95060810
15. júl 2021

jájáj to len jeden - menej rozumný jedinec povedal resp. sa chválil že má kontakty.... vôbec to nemusel ani skúšať...😉

malinoismum
15. júl 2021

Pochybujem že by to dnes niekto v PZ robil a ak robí tak si koleduje nakoľko každá lustrácia už podlieha tomu že musíš dokazovať prečo si si danú osobu hľadal. Niekedy sme to mali veru jednoduchšie 🙂

malinoismum
15. júl 2021

@hailey1 presne ako vravíš, od Kuciaka nám klepli po prstoch 🙂

lucia147852
15. júl 2021

Samozrejme nemôže. Oni podpisujú aj papiere o mlčanlivosti. Tiež som ich podpisovala, keď som pracovala na súde. Ale bohužiaľ deje sa to, tiež take prípady poznám 😞

ibrunova
15. júl 2021

Nie, kedysi sa to zrejme dalo, teraz už nie, pri každej lustrácii v akomkoľvek IS musíš zadať dôvod lustrácie a číslo spisu, kam ti to treba. A spätne sa dá pozrieť, koho kto a kedy lustroval, chodia na to aj kontroly.

ibrunova
15. júl 2021

A niekedy ani nie je ootrebné lustrovať Regob, niektorí majú na, FB vycapené také údaje, že polícia sa môže schovať 😁

izabela181
15. júl 2021

Presne ako píšu niektorí, kedysi sa to možno dalo, ale teraz sa to všetko zaznamenáva, každý policajt sa prihlasuje do systému za seba, a ak nevie preukázať prečo lustroval, tak môže mat pekný problém. Myslím, že drvivá väčšina policajtov radšej s takýmito vecami nechce mat nič spoločne. To že niekto povie “mám kontakty na polícii” by som nebrala až tak vážne

cacianka
16. júl 2021

Trepe a vyhraza sa ze ma znamosti na policii ? Mrazivo mu povedz že poznáš kolégium právnikov, prokurátorov a v mobile čísla do kancelarie ministra vnútra a inšpekciu policajtov. Bububu
Takito geroji mlatia hubou ale zlaknu sa pri ťažkom kalibre.