Dievčatá poraďte mama vzala úver za tie peniaze kúpila dom ktorý darovala sestre a po čase úver prestala platiť.moze zobrať ten dom exekútor ? Od darovania prešlo 5rokov .
Je tu skupina právnikov, skús sa opytat tam. Tam dostaneš najlepšie info
@anna12399 vzala uver,ci hypo?
@veronikaszabova uver
@anna12399 tak dom nevezmu, pojde to exekutorovi a ten siahne na majetok tvojej mami
@veronikaszabova ďakujem za odpoved
Ja na mieste mamy (alebo sestry) teda by som cim skor uvazovala ako ten dlh splatit nech nie su problemy...
@anna12399 najlepsie by bolo predist exekucii, boze ved to je posledna instancia, ktorou sa riesia dlzoby a zbytocne tam narastaju poplatky. Jedine, ze by islo o spekulaciu, kedy mama nema ziaden majetok a vyhlasi osobny bankrot a sestra ma dom zadara. Inak by som sa na mieste sestry snazila vsemozne mame pomoct, aby predisla exekucii. Ale viem, ze to nie je odpoved na tvoju otazku a ta je tak, ako vyssie baby pisu, ze na dom exekutor siahnut nemoze. Moze skumat 3 roky spatne, ci sa mama ucelovo nevzdala majetku, aby mohla vyhlasit bankrot, ale kedze je to 5 rokov, tak dom je mimo tychto transakcii.
Veru, dedia sa nielen majetky,ale aj dlhy. Takže vás to so sestrou počká. Ledaže by nebolo čo dediť, dlhý môžete odmietnut.
podľa toho, či je záložné právo na dom, alebo nie