Ahojte.
Som na materskej s 6 mesačným bábätkom.
Lenže som skončila v nemocnici.
Môže si otecko vziať očr keďže musí s ním zostať doma teraz on ?
Kde si ho vie vybaviť?
Ďakujem. ❤️
Myslím, že detská lekárka mu vypíše
@chudovanovamonika OČR bude môcť mať na teba, nie na dieťa.
@lilianka28 no pokiaľ je ona v nemocnici tak on nemôže mať očr na ňu
@matullienka Ale môže, práve z toho dôvodu, že ona je v nemocnici a nemôže sa o dieťa starať:
"Nárok má aj fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie alebo izolácia alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať."
@lilianka28 toto som nevedela, lebo vie, že keď bola v nemocnici kolegyňa s dcérou tak jej vystavili on a až keď ich prepustilo si mohla dať vystaviť očr. Tak som myslela, že toto bude rovnako
@matullienka To je ale iný prípad, keď je aj DIEŤA s matkou v nemocnici. Vtedy nárok nie je.
@lilianka28 ale toto je v OČR na dieťa, takže vystaví pediatrička a zaškrtne tam ten text, ako si uviedla.
@lilianka28 super vedieť do budúcnosti ďakujem, človek sa učí celý život
@chudovanovamonika nedávno tu bola taká téma https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/moze-ist-otec-na-ocr-so-starsim-ked-som-s-mladsim-na-materskej/
Takže áno, môže, len treba aby tu OČR potvrdil niekto (tvoj ošetrujúci lekár alebo v nemocnici), keďže bude na očr so zdravým dieťatkom
Skóre uzdravenie prajem ❤️
očr manžel môže mať, na zdravé dieťa, pýtajte v nemocnici na oddelení, bežne vystavujú do bodu C, ale nepotvrdzuje pediater,ale tvoj ošetrujúci lekár
Ked som bola v nemocnici, tak pediatricka vystavila ocr na syna a tu ocr potvrdil moj lekar, ze sa nemozem starat o dieta.
Sestra sa stará o mamku.bwrie opatrovateľský...keď sestra ochorela a musela byť v karanténe pre covid.tak som ja mala očr na mamku...vystavila mi ju mamina obv.dr.ale musela som ísť k sestrinej dr potvrdiť.ze osoba starajú a sa o mamku je v karanténe resp.chora...toto bude aj váš prípad
Tvoj všeobecný lekar OCR na teba ale nie ze sa stara o teba ale z dovodu ze sa ty nemôžeš starat o dieta. Je na to vyhradena cast na tlacive. Mali sme tak tiez
@zuzanaete a čo tam akože tá pediatrická potvrdila? Tu sa nejedná o dieťa, dieťa je zdravé, sociálka nepotrebuje žiadne potvrdenie od jeho lekárky. Sociálka potrebuje potvrdenie od ošetrujúceho lekára matky, ten potvrdí,že matka je chorá/hospitalizovaná a preto sa nemôže starať o dieťa, ktoré je zdravé
Ocr je na dieta kedze o to sa treba starat. Vystavi ju osetrujuci lekar dietata, zaskrtne kolonku "fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie alebo izolácia alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať". Manzel tak bol 2x, ziadne potvrdenie od svojho lekara nepotreboval, ziadny problem s OCR nebol, normalne ju vystavila detska lekarka.
@zdenkak87 je na dieťa,ale potvrdzuje predsa ošetrujúci lekár chorej matky,že ochorela. Veď je to logické... Oprávnený lekár je ošetrujúci lekár. Pediater o zdravotnom stave rodiča informácie nemá
To,že jedna pobočka to uznala, neznamená,že to prejde aj na inej.... Možno si iba neuvedomili,že to u vás potvrdil pediater...
@lilinka88 Mali sme to rovnako ako @zdenkak87 . Pediater nic nepotvrdzoval. Iba vystavil ocr na dieta, ale kedze ja som sa nemohla starat o dieta a ja nepatrim pod pediatra, tak moj lekar musel potvrdit moj zdravotny stav na tu ocr. Postup som riesila aj so Soc. poistovnou. Moj lekar nemohol vystavit ocr na dieta a pocas pobytu v nemocnici ani na mna. Tak to islo cez pediatra.
@zuzanaete tak to evidentne robí každá pobočka inak. A to vystavil pediater do bodu A alebo C? Aj s pečiatkou?
Pokiaľ si bola hospitalizovaná, bežne tak vystavujú na oddelení očr, nejde to ani cez pediatra,ani cez obvodného lekára,ale lekár z oddelenia potvrdí,že si bola hospitalizovaná a preto sa o dieťa nemôžeš starať. Aj počas covidu bez problémov tak obvodní lekári potvrdili očr na zdravé dieťa.
Práve preto je ten bod C,aby lekár chorej matky potvrdil jej zdravotný stav.