Môže si môj priateľ vziať OČR, keď ja idem na operáciu?

bera123
13. dec 2020

Ahojte. Prosim Vas v januari idem na operaciu. Nakolko mame male dieta a som na RD priatel musi ostat doma. Dovolenku nedostane ma novu robotu(to je na dlhsie vysvetlovanie). Moze priatel si vziat ocr? Zijeme spolu ale ja s malym nemame trvaly pobyt snim. Dakujem

pribinak
13. dec 2020

Je to otec dieťaťa? Ak áno, tak môže

veronikaszabova
13. dec 2020

@bera123 OČR na dieta, na teba nie.

bera123
autor
13. dec 2020

@veronikaszabova takze s detskou dr to musim riest ? Och to zas snou bude🙈

veronikaszabova
13. dec 2020

@bera123 ano

janinah
13. dec 2020

Dieťa je zdravé,očr nie je povinná dr. vypísať.Ak sa to nedá riešiť dovolenkou,tak nejakou opatrovateľkou,ak babky nie sú k dispozícii.V práci asi tiež nebudú nadšení,ak vypadne,tak by som rozmýšlala ozaj o niekom treťom.

zuzanaete
13. dec 2020

Minuly rok sme to tiez riesili. Manzel si zobral ocr na maleho, kym som bola v nemocnici a potom este par dni doma. Nevymyslala sa ziadna diagnoza. Dovod bol, ze sa ja nemozem osobne starat o drobca. Udaje o mne musel na danej ocr potvrdit moj prakticky lekar, ktory mi robil aj predoperacne vysetrenia, takze vedel detaily o hospitalizacii.

moznoze
13. dec 2020

@bera123 tiež sme to riešili minulý mesiac. Očr mu platí ale museli sme mať potvrdenie od detského lekára + od lekára, ktorý napísal dôvod prečo sa oň nemôžem v danom termíne starať.

pininka1
13. dec 2020

@janinah cudzi clovek ktoreho dieta nepozna tak to je fakt skvely napad. Hadam bez neho v praci neumru. A mimochodom keby nemali na opatrovatelku a ani babku by nemali co by robili???

pininka1
13. dec 2020

Ja som bola takto na operacii a doma sme mali tri deti, aspon na cas operacie a tyzden po nej bol muz doma, potom uz nemohol byt ani on. Mala som 8 tyzdnov sadru na nohe bez moznosti stupit na nu, to som mala zakazane, pohybovala som sa len o barliach aj to znacne problematicky, nastastie mohla chodit svokra. Neviem si predstavit ze by ku nam chodila cudzia osoba sa starat o deti. Nieco ine je ked uz mas zabehnutu opatrovatelku. U nas nebol absolutny problem dat ocr, tak ti drzim prsty.

janinah
13. dec 2020

@pininka1 nedaju mu dovolenku,dr. mu nemusí dať očr,tak poradíš čo? každá opatrovateľka ak príde prvýkrát tak je to cudzia osoba,ktorú dieťa musí spoznať ešte za prítomnosti rodičov,operácia je plánovaná a majú na to čas

pininka1
13. dec 2020

@janinah je ine ked mas sancu na to dieta pripravit a ak nie, ja som musela ist akutne. Ak sa legitimne nemozes starat o dieta tak je tu druhy rodic ktory sa ma postarat.

zuzikak
13. dec 2020

@zuzanaete ale to bol oficialne tvoj manzel. Manzel si na manzelku moze vziat OCR. Priatel na priatelku nie. Jedine sa dohodnut s pediatrickou aby dala OCR na dieta, kedze on je jeho otec hoci ano, ked je dieta zdrave a vysvetli jej situaciu kludne moze odmietnut lebo v tomto nastaveni nie je povinna. Dokonca ani stary rodicia nemozu dostat OCR na vnuca ale kludne aj na dospele dieta ano a to moze mat aj uplne ine meno i adresu. Nevesta na svokru tiez moze....
@bera123 je uplne jedno, ci mate rovnaky trvaly pobyt. Podla zakona nie ste manzelia a teda na OCR hoci zijes s nim v jednej domacnosti (a hoci by si mala aj rovnaky trvaly pobyt) si stale len ako priatelka, nema narok. Ak je otcom dietata, moze vziat OCR len na dieta a teda riesit s pediatrom - ako som uz pisala vyssie.

zuzikak
13. dec 2020

@bera123 - niekto z rodiny ti zrejme nemoze prist pomoct, ci ? Rodicia si na teba OCR vziat mozu. OCR sa moze brat len na clena rodiny - preto priatel nie, kedze oficialne sa nepovazuje za clena rodiny.....- tak je to v zakone.

zuzanaete
13. dec 2020

@zuzikak Ale manzel nemal ocr na mna, ale na dieta. Mal ocr na dieta, kedze ja ako matka som sa v tie dni o neho nemohla starat a niekto sa o neho musel postarat. Takze tu islo o vztah otec si berie ocr na dieta a to by bolo mozne aj v autorkinom pripade. Normalne maju na to skratku, ktoru pediatricka dala na ocr, nevymyslala sa ziadna diagnoza pre dieta.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz