Môže si exekútor určiť každý mesiac inú zrážku zo mzdy?

fetykovci
15. jún 2016

Ahojte . Chcela by som sa spýtať že ak strhaju exekúciu je možné aby si každý mesiac určil exekútor že koľko sa strhne peňazí zo mzdy, alebo zamestnávateľ to určuje koľko strhne, nemala by to byť každý mesiac jedna a tá istá suma ? ... prosím len žiadne články z netu s toho som nejak mimo 😀 😀 ... poprosila by som skôr odpovede niekoho kto ma tiež takúto skúsenosť .. Ďakujem

pribinak
15. jún 2016

Ano, moze. Tvoj zamestnávatel s tym nema nic spolocne.

misel0806
15. jún 2016

Moze avsak ,nemoze ti zmrazit vsetko ,musi ti nechat zivotne minimum....

alenah31
15. jún 2016

@fetykovci výška exekučnej zrážky sa odvíja od tvojho mesačného príjmu. Pokiaľ nemáš každý mesiac na cent presne rovnakú mzdu tak aj exekučná zrážka sa bude hýbať. Záleží tiež na čo exekúcia je - niečo sa stŕha z 1/3 niečo z 2/3 hrubej mzdy, exekúcie týkajúce sa výživného a dlhov voči štátu ( soc. poisťovňa a zdrav. poisťovne, daňový úrad majú prednosť).

evittam
15. jún 2016

@pribinak Nemáš pravdu - pekne to vysvetlila @alenah31 😉 Nie je na exekútorovi koľko sa bude strhávať zo mzdy - ten len pošle exekučný príkaz - potom sa mzdová účtovníčka drží exekučného príkazu a hlavne zákonov. 😉
@fetykovci

alenah31
15. jún 2016

@evittam mám teraz chlapa s exekúciou voči soc. poisťovni v sume skoro 38.000€....., je ročník 1958, akože nechápem, to nemá šancu vyplatiť. Akurát sa snažím zistiť všetko o osobnom bankrote inak mu pomôcť neviem - ktovie či to vôbec pôjde keďže ide o dlh štátu.

fetykovci
autor
16. jún 2016

No manžel to má z jednej nebankovky ešte jak mladý si zobral a teraz ho to dohnalo a vždy mu polovicu z výplaty strhnu tam .. a neviem teda či sa to berie 1/3 abo 2/3 ... lebo keď som to počítala na nete na takej kalkulačke čo tam dal exekútor tak mi vyšlo že to je tie 2/3

evittam
16. jún 2016

@alenah31 Tak to netuším či ti to pomôže....A to prečo to nechal dôjsť až do takej sumy?! Celé zle. To akože na čo čakal - že mu to niekto zaplatí, odpustí,....dosť dobre niečo takéto nechápem.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
16. jún 2016

@alenah31 No tak má čo robiť a nič mu nepomôže len to splatiť a ak náhodou zomrie a má nejaký majetok tak jeho dlhy ešte zdedia aj jeho žena-deti.....

robo1232
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
robo1232
28. dec 2019

Zdravim.exekutor mi siahol na celu vyplatu cize,mi zamrazil vsetky peniaze.Moze mi aj na dalsiu vyplatu siahnut?Lebo som mal dlh urcitej sumi,a tu sumu zamrazil a este viac ako mal.Timto sa chcem opytat ci mi moze aj na dalsie siahnut.