Otec je po osobnom bankrot 3 roky . Zomrel mu nedávno otec z rodinou sa nestýka už 11 rokov. Čaká ich dedičské konanie ,jeho nebohý otec bol vlastníkom polovici nehnutelnosti . Môže sa otec vzdať dedičského konania ? Poraďte prosím. Jeho mama s predajom domom nesuhlasi a na vyplatení deti peniaze nema .
Môcť môže, ale nemal by to robiť, pretože polovicu dedičstva má ponúknuť na úhradu nevymáhateľných dlhov.
Predpokladám, že ak by sa dedičstva vzdal a súd alebo niekto z veriteľov by na to prišiel, osobný bankrot by mu zrušili a všetky jeho dlhy by boli opäť vymáhateľné a ďalší bankrot by mu už neschválili, keďže už by mal za sebou nečestné konanie. Ak sa mýlim, draik ma isto opraví.
@draik ak by ten dom predávali tak by dal tu polovicu veriteľom a bolo by dobre . Ale čo robyt ked oni dom nepredaju? Čítala som ze sa nesmie vzdať dedičstva. Ak by sa aj vzdal co sa bude diať? Vysvetlíš my to prosím
Prečo by otcova mama mala za života predať dom kam pôjde stara žena.Nikde nie je napísane že po dedičstve musi dom predať a vyplatiť ostatne deti prečo by mala. Jej dom je ak polovica a môže tam byť že tam ma právo doživoteného uživania až do smrti vecne bremeno z vecným beremenom nehnuteľnosť nekúpi nikto.Nechápem nenažratosť niektorých ľudi.Tvoj otec sa s rodinou nevidel nekontaktoval 11 rokov a dedičstvo by bral. Jedným z dôvodov na vydedenie je že sa dieťa dlhodobo nezaujíma o rodiča v chorobe dajme tomu ak jeho otec zomrel bol chorý takže veta že otcova mama nechce dom predať a vyplatiť ostatne deti by sa na tvojho otca z morálneho hľadiska nemala ani sťahovať.Na dedičstve sa všetko u notáta dozvie môže byť aj vydedení aj jeho otec mohol nechať závet v prospech jeho ženy a tam nedostanu nič až po smrti jeho mami.Takže nevidím rodinu 11 rokov a s dedičstva chcem je veľmi čudne. Ak mal tvoj otec bankrot do nejakeho času nemôže prijať nič výhru, dar z dedičskeho nič čo má hodnotu.
Ak by sa vzdal resp. neponúkol polovicu dedičstva veriteľom, tak by hociktorý z veriteľov mohol podať návrh na zrušenie OB súdom pre nepoctivý zámer a uspel by. Veritelia to sledujú.
A ty vies ci nie je spínaný zaveť? Ak nie je zriecť sa môže dedičstva z vlastnej vôle, ale prečo by to robil