Dobry den, v nasom okrese-meste budu teda testovat asi 2 vikendy po sebe,31.10 a 1.11 a potom dalsi vikend 7. a 8.11. ak clovek nepojde na testovanie jeho karantena zacina teda od 9.11 a trva do 19.11, ok. to chapem.cize 20.11 uz moze von aj bez papiera o negativnom teste?
apropo deti do 10 r,a ludia nad 65r. nemusia ist na testovanie, cize starsi ludia nad 65r. ak nepojdu na testy nemusia ani ostat doma 10 dni v karantene?. tomuto vela ludi nerozumie. Podla Vas v obchode lekarni ci drogerii budu tiez pri dverach pytat papier o negativnom teste? Ci to mozu len policajti skontrolovat? Ako to prosim Vas je? dakujem
@veselalentilka karantena trva od prveho terminu testovania. A ak to nezmenia, netestovani maju zakaz vychadzania ale do potravin a k lekarovi ist mozu.
@veselalentilka papier od teba nikto právne požadovať nemoze ani ten policajt, je to v podstate preukázanie zdravotného stavu co niesi podľa zákona povinná, to ako keby si mala zltacku a pýtali by papier ze ci ju máš 🤷♀️😂
@veronikaszabova mozem sa spytat ze preco do 15 ak sa berie 1 termin, nie je karantena 10 dni ? dakujem
Tak ak som to spravne pochopila tak tieto nariadenia a lockdown sú zatiaľ na 9 dní a potom sa uvidí čo bude ďalej
A naco vlastne je tam ten druhy vikend na testovanie, to je pre tych, co najprv nepridu a potom si to rozmyslia? Lebo ti, co chcu, sa tam navalia 31.10. vsetci.
@janka_266 to hej , na tlacovke bolo povedane ze musi ostat v neplatenej karantene 10 dni od 1 testovania co je do 11., co bude potom sa uvidi ,cize budu upravovat podla situacie, ale nemozu niekoho nechat na neplatenom volne do januara a pani sa pytala ohladom testovania sa ked nepojde
@annie6 tu tiež píšu že platí to zatiaľ do 1.11. mne je jasné že to bude trvať dlhšie ale.zatial nikto nevie aké opatrenia pomenia potom https://www.teraz.sk/slovensko/lockdown-testova...
@lubka73 vyjadrili sa, ze to bude po tyzdnoch. Zatial do 15.11.
Na jednej tlacovke vraveli datum 2.11 az 15.11, pokial nemas test. Tak uvidime
@veselalentilka ak človek nejde na testy berie sa ako pozitívny, čiže karanténa od 1 do 2 testovania a +10dni po 2 testovaní ( ak nepôjde ani na 2) čiže ani do zamestnania ani do obchodu, ( môžeš medzi 1-5 v noci), iba ak máš negatívny test môžeš ísť do zamestnania atď... U nás na Orave to platí už od tohto víkendu, ostatné Slovensko od 30.10. Samozrejme platí ešte aj zákaz vychádzania a stretávania sa. Ak nejdeš na testy tak ti ani dr nemôže vypísať karanténnu PN, ocr ... Zisťovali sme to v piatok. A k ľuďom nad 65 - nemusia ísť na testy ak sa strania častých kontaktov. S deťmi do 10 r je to horšie, tie chodia do školy... Mi sme koronu prekonali všetci v dome okrem môjho manžela, čiže už máme na nejakú dobu imunitu ( vek od 75r - 18mesiacov) .
@veselalentilka ja som to pochopila tak, že zákaz vychádzania je od soboty 24.10. do 1.11. potom je zákaz vychádzania zmierneniu tým ľuďom, ktory boli na testoch a majú negatívny test na covid-19. Pozitívny a tí čo neboli musia povinne dodržiavať 10 dňovu karanténu. Ďalší víkend treba ísť na pretestovanie a ak sa nejde, tak znovu 10 dní karantena, v prípade pozitívnych je to automaticky 10 dní karantena. A to čo budú negatívny zas majú na základe osvedčenia o negatívnom teste miernejší zákaz vychádzania......
Ja som to tak pochopila, že sa treba dať pretestovať 2x... Preto 2 víkendy sa testuje...Či niečomu nerozumiem? Mne už hlava toto neberie.
@veselalentilka chápeš to zle.....celé to obdobie počas testovania máš byť v karanténe , čiže od 2.11.-15.11. ak by si nešla len druhý krát na pretestovanie, vtedy je tam tá 10dňová karanténa.....
@martina1201 len musíš ísť na test oba víkendy....ak ide niekto len na 1pretestovanie a na ďaľší víkend už nejde - aj ten musí ostať v karanténe....ono ak sú 3pozitívny antigénov test zistí infekčnosť len u jedného a to toho ktorý je v tom okamihu najviac infekčný....ale, u zvyšných 2 ktorých nezachytí a sú pozitívni - nikto nevie či už prekonaki infečnosť alebo nie....ty si pozitívna od 1dňa kedy chytíš víru, ale PCR test ukáže pozitivitu až na 4deň.....antigénový test ti ukáže pozitivitu ak máš vysokú dávku vírusu a si infekčná.....ale stále je tam to obdobie 2-3dni pred a po kedy máš malú menšiu dávku vírusu a vtedy môžeš byť tiež infekčná....preto sa má každý pretestovať 2x , lebo prvý raz nakazená už môžeš byť, ale ešte nie si infečná, takže test ti ukáže falošnú negativitu, preto to treba zopakovať o pár dní a preto sa rozhodili že každému urobia 2 testy....
Dievcata prosim poradte. Niesom este celkom rozhodnuta ci sa dam testovat nakolko som na materskej ale stretavala som sa s roznymi ludmi, taktiez manzel pracuje a stretava sa s mnozstvom ludi.. ide mi teda o to, ze ked sa dame obaja otestovat a ja budem mat test pozitivny a manzel negativny, samozrejme rozumiem, ze bude musiet byt somnou zavrety doma..ale bude mat v takom pripade narok na ocr alebo pn? Ak nie, testovat sa nedam a radsej budem doma 🤔 dakujem 🙂
som z toho jelen. Ak teda toho 31.10-1.11 nepojdem na testy....a 5.11 som objednaná k doktorke ktorá je v inom okrese akom som ja..môžem k nej ísť lebo mám zavoľať nech ma preobjedná po 15.11?
@veselalentilka od 2.11 do 15.11