Môže popôrodné papierovačky vybavovať manžel?

lucia20
27. júl 2010

Chcela by som sa spytat ako funguje vybavovanie dokladov, vsetko okolo socialky, zdravotnej poistovne, pridavkov..... doteraz som to vzdy vybavovala ja, ale teraz budeme cca 1,5mesiaca v nemocnici, tak neviem kto to moze a bude vybavovat.
Neviete da sa v nemocnici na toto vybavit priepustka, alebo to moze vybavit muz??? treba mu dat splnomocnenie??? dakujem.

latvia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
edusik
29. júl 2010

@lucia20 mne všetko vybavila mama -okrem rodného listu samozrejme, ten dajú len otcovi - všade vravela že po sekcii, a všade to bolo ok.

jarinosk
29. júl 2010

minimalne rodne listy a preukaz poistenca som vybavoval ja
taktiez v praci som nahlasoval narodenie dietata - ale tu to bolo o to jednoduchsie ze obaja sme robili v tej istej firme
nikde nerobili problemy
myslim,ze je normalne,ze to vybavi otec ked matka nemoze

andzi
31. júl 2010

@lucia20 samozrejme že môže, veď otec dieťaťa má také isté práva ako matka!

dajna11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetah
1. aug 2010

@lucia20 moze vybavovat aj manzel, ale k niektorym veciam (napr II. pilier dochodkoveho poistenia v socialke) mu treba dat splnomocnenie, ze moze vybavovat za teba a takto vybavi uplne vsetko 😉

lucia20
autor
1. aug 2010

dakujem za odpovede....

viem ze na urade prace.. moze ist, tam som uz skocila, zo zdravotnej som uz zobrala tlaciva, tak este socialka a matrika... ale tam by to malo byt ok...

velkacica
29. sep 2014

Keď už muž (manžel / priateľ) nemôže dieťa porodiť a z čisto biologického hľadiska je zodpovedný "len" za vloženie semena, nechajte mu možnosť podieľať sa "aspoň" na úradnom / oficiálnom "narodení" dieťaťa...