Môže niekto niekoho udať na políciu kvôli tomu, že mu píše správy?

19. jún 2023

Ahojte,písala som bývalému priateľovi dlhšiu slohovku,načo mi napisal že si nepraje aby som mu viac pisala,inak ma udá na políciu…môže niekto niekoho udať na políciu kvôli tomu že mu píše správy?

ariannazara
19. jún 2023

Jasne, ze bo obťažujes Pana dôležitého 🙈🙉

lindous
19. jún 2023

Veď mu viac nepíš a vybavené, nemusíš riešiť, nemusíš sa obávať...

matullienka
19. jún 2023

No mňa by ani vo sne nenapadlo vypisovať bývalým na čo?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babulkomale
19. jún 2023

Asi mu to poradili na koniku 😂

katkatet
19. jún 2023

Nepis mu keď ti tak odpovedal, máj svoju hrdosť, dosť jasne ti dal najavo že z jeho strany môžeš čakať vzťah márne

beata_k
19. jún 2023

Ano, moze. Najma ak ma dokaz, ze ti oznamuje, ze si to nezela. Hovori sa tomu obtazovanie.

viestta
19. jún 2023

Ak tie spravy považuje za obťažujúce ma plne právo podať na odosielateľa trestné oznamenie

mandzula
19. jún 2023

@autor moze. Moze to byt povazovane za schvalnosti v zmysle zakona o priestupkoch vtedy, ak sa tvoje konanie bude opakovat napriek tomu, ze ti dotycny oznamil, ze si to nezela.

mikadooo
19. jún 2023

Samozrejme. Môže ťa udať aj za to, že píšeš na modrého koňa. Akurát to polícia nebude riešiť. Jednoducho mu už nepíš... Obťažuješ ho. Nezaujímajú ho tvoje výlevy, odstrihni sa od neho a rieš svoje zlomené srdce napríklad s kamoškami.

zuzinka888
19. jún 2023

Ale oreco si neda tu namahu a nezablokuje ta?

lilope
19. jún 2023

Udať ťa môže, ale trestný čin to nie je. Iba ak by sa jednalo o nebezpečné elektronické obťažovanie, čo sa z popisu nejedná. To "môže" rozumej tak, že každý má právo podať oznámenie na kohokoľvek, ale keď sa nejedná o trestný čin a ani o priestupok, oznámenie sa odmietne.