Ahojte potrebovala by som poradiť. Ja som na RD s mladším, môj manžel nie je biologickym otcom starsej dcéry, máme všetci rovnaké priezvisko ale ona má v rodnom liste zapísaného bio otca. Čiže môj manžel si ju papierovo neosvojil. Mohol by snou byť doma na ocr? Stačilo by že žijeme v jednej domácnosti? Dakujem
Nie, bohužiaľ nie...
fakt? mne prave minule niekto hovoril, ze pokial ziju v spolocneje domacnosti tak by to malo platit. zavolaj si radsej na socialku a tam ti priamo povedia
ak je to tvoj manzel, tak moze.
Pokial ste manzelia a mate rovnaku adresu trvaleho pobytu,tak narok ma. Moj manzel ma aj danovy bonus aj na moje dve dcery z prveho manzelstva a aj na nasu spolocnu dcerku. 😉
Ahojte. andy_tami ako si pochodila s tou očr? Čo ti povedali? Aj môj manžel požiadal na nevlastnú dcérku a teraz nás napadlo, čo ak neuznajú? Som zvedavá, čo ti povedali. Ďakujem za odpoveď
@mokucika21 uznaju. Ja to mam priamo z centraly Socialnej poistovne potvrdene. A nie jednym clovekom. My sme manzelia,dcery z predosleho manzelstva su v mojej starostlivosti,ziju s nami. Manzel ma narok cerpat OCR aj danovy bonus na deti manzelky. 😉
@darinkazv ďakujem za info, zatiaľ čakáme na list od sociálnej poistovne. Keď sme podávali, tak cez bratislavskú infolinku povedali, že áno. Síce najprv nevedeli. Ale nemali mať problém s tým, presne ako píšeš to musí byť
Aj manžel chce požiadať o očr pre nevlastnú dcéru tak dúfame, že mu to uznajú..
tak to som teraz prekvapená.. môj muž nie je biologickým otcom mojej dcéry, sprevádzať na vyšetrenie ju smie (lekárka nás všetkých pozná), ale v práci mu P či OČR na ňu nikdy neuznali, pretože jej biologický otec sa nevzdal svojich práv na ňu.. a nesúhlasil ani so zmenou jej priezviska..
@mokucika21 ahoj som zvedavaci vam uznali ocr?
@andy_tami nie