Dobrý večer, prosím chcela by som s informovať, či môže zostať manžel pri mne na OČR (deti nemáme), nakoľko ja mám chrípku lekárka ma nechala PN (PNku vypisovala sestrička lebo ma ošetrovala iná doktorka ktorá našu zastupovala), mužovi kolegovci bežne zostávajú doma pri ženách na OČR, keď sú choré.... ale naša pani sestrička mi dnes povedala, že mi na muža OČR nedá....nemôžem byť aj PN a aj muž OČR na mňa mať, ten zúri a zajtra sa rúti do ordinácie prosím o radu, alebo o info, o čo by sme sa mohli oprieť, a či konáme správne....Ďakujem krásne...
zrejme záleží od dg,bola som očr s manželom,bol po operácii chrbtice..ale na druhej strane ,keby každý dospelý teraz s chrípkou mal manžela,manželku na očr,tak v celej republike robí cca 10%pracujúcich
tak ja viem, ze ocr na partnera plati pri vaznejsich diagnozach, nie pri chripke. Chapem, ze sa mozes citit zle, ale este si vies sama zobrat pohar caju a ist na zachod. Ked je niekto po operacii, je to samozrejme ine. Keby ste mali male dieta, da sa to mozno obhajit tym, ze sa treba starat o dieta a mama nemoze
to aj ja prvykrat pocujem, ze pri chripke Očr. To nie je zavazna diagnoza. Nevies sama vstat na wc? alebo si podat caj a lieky?
Aj pre mna je toto novinka .. OCR na manzelku si viem predstavit cerpat ak mate malinke deti alebo si v stave ze nevies chodit a musi ta napr. davat na wc a pod.. ale pri chripke???
Nie, nedá sa to. Ja keď som bola chorá, tak som mohla čerpať buď PN na seba alebo OČR na dcéru, nie obidve naraz, tak som si vybrala OČR, keďže tá je lepšie platen ako PN
Ahoj Babule. Idem na operáciu, vo stvrtok ma maju prepustit /asi/. Ked si vypytam OCR pre manzela, napisu mu ju uz aj na stvrtok - ked mna budu vo stvrtok prepustat? A ešte jeden dotaz. Ked je manzel na OCR, tak aj pre neho plati, ze nemoze nikam chodit? Alebo ma nejake vychadzky alebo ako to funguje? Dakujem
@lenkanemcekova Manžel môže mať na teba vypísanú OČR ako aj na dieťa - iného člena rodiny, áno daj si vypísať už od štvrtka - alebo na štvrtok nech si vezme paragraf (t.j. celodennú priepustku-viac sa to oplatí finančne). Vychádzky nepotrebuje, on nemusí byť doma celý deň ako pri PN. 😉
ano, da sa to, zavisi od diagnozy. vacsinou sa to nerobi, ale napr. nasa spolocna lekarka to tak uz par krat spravila, ked sme boli s manzelom chori obaja a chapala, ze napriek tomu manzel bude musiet obcas vybehnut do potravin, tak aby sme nemali problemy, keby prisla kontrola.
Áno môže, pokiaľ si to tvoj stav vyžaduje. Môj bol so mnou týždeň doma po operácii. 🙂