Môže môj partner byť tiež zákonný zástupca?

29. jún 2021

Ahojte, chcem sa spýtať. Mam partnera 5 rokov. Mam dve deti ktore niesu jeho, o deti sa stara lepsie ako ich otcovia, chodi s nima k lekárovi ziaden problem. Vyzdvihne zo skoly, škôlky ale problem prisiel ked sa mi nedalo ísť na rodičovské a pisala som triednej ze ci by ma partner nemohoo zastupit, napisala mi ze nie pretože nieje zakonny zastupca a nemôže mu podat informácie. Da sa stym nieco robit ze by mal na taketo veci právo? Žije snami vie o detoch viac ako otec. Ked som bola ja ziackou ZŠ otcova partnerka sa prisla na mňa informovať (chcela otca uhnat aby mo neplatil vyzivne lebo sa vraj zle ucim) a moja triedna jej informácie podala. Matka snou narobila bordel ale nikto to viac nerieisl. A zrazu je v tom problém? Neda sa vybaviť nejaké splnomocnenie ze by mal nejaké právo? Myslím ze otec maleho by problem nemal ani jeden.dakujem

pribinak
29. jún 2021

Nie, nemôže byt zákonným zástupcom. Deti by si musel osvojiť

petamada
29. jún 2021

mne sa vidi, že ako manžel by mohol dostavať informacie, a zastupovať deti..aj danovy bonus manžel na manželkine deti môže brať napriklad.

anjelicek26
29. jún 2021

Zakonny zastupca nebude, ale mozes mu u notara dat splnomocnenie na to, aby mu informacia podana bola... to by malo uplne stacit... ja by som na to isla takto, osvojenie je zdlhavy proces a do toho by som sla az keby ste manzelia...

autor
29. jún 2021

@petamada manzelia niesme a ani neplánujeme zatial. Možno keby sa riesilo spolocne dieta, a to uz by sa riešilo aj priezvisko detom ale to by otcovia nesuhlasili zo zmenou mozno len s pridaním. Ide o to ze k doktorovi s horuckami chodil partner otcovia si ich poriadne ani nevsimli. A ked treba nieco taketo kedy ja nemôžem a oni tiet povacsinu casu nemajú čas tak zrazu problem.

autor
29. jún 2021

@anjelicek26 osvojenie nie, svojich otcov predsa maju. Aj ked víkendových ale maju. To by som im nespravila nech su jakykolvek. Len proste parner tiez nechce byt len sofer do skoly škôlky a ked sa jedna o nieco ine je bokom. Zije snima pozna ich.

pink_lady
29. jún 2021

napisala som splnomocnenie, ze manzel ma moze zastupovat vo veciach tykajucich sa dietata - skola, lekar,...sli sme k notarke, overila podpis,odovzdala na patricnych miestach a vybavene.

autor
29. jún 2021

@pink_lady super ďakujem za radu

hipuska
30. jún 2021

@pink_lady čo všetko ste splnomocnovali? Treba konkrétne menovať?

pink_lady
30. jún 2021

@hipuska ja už si to presne nepamätám, môžem do odfotiť, ale teraz som v pôrodnici tak neskôr

hipuska
30. jún 2021

@pink_lady bola by som povdacna. Ak nezabudneš

pink_lady
30. jún 2021

@hipuska
@hipuska sa propomen tak o týždeň 🙂