Ahojte 🙂
Nie som v tejto sfére úplne doma, tak by som poprosila nejakú dobrú dušu o odpoveď.
Môže si na mňa manžel uplatniť daňový bonus na manželku? Ak áno, je potrebné dodať do firmy kde pracuje nejaké doklady, ak áno, tak aké?
Okolnosti sú nasledovné:
* manželmi sme od 31.08.2019
* pracovný pomer som ukončila ku dňu 30.09.2019
* od 03.10.2019 som na PN a som v ochrannej lehote, nakoľko v čase ukončenia PP som už bola tehotná
* na ÚP registrovaná nie som
Vopred veľmi pekne ďakujem,
Maja
@mima172 je zbytocne si podavat na manzelku nezd. cast dane, nakolko si myslim, ze si zarobila za minuly rok dost a preto, by sa tvojmu manzelovi v konecnom dosledku aj tak nevratilo nic na daniach...
@mima172 musela by si zarobit za minuly rok menej ako nieco vyse 3000, presnejsie to mas v linku hore...
@mima172 to by si do toho septembra nemohla zarobit viac ako cca 437€ / mesiac...
@fokuska
@daniella30
Ďakujem baby. Rôzne info som si samozrejme čítala, predtým ako som otázku položila. Nebolo mi len jasne, ci nezohráva nejakú rolu to, že sme manželia len od 31.08. 2019 a fakt, že som následne od októbra na PN.
Každopádne ďakujem, potvrdili ste mi to, čo som si myslela.
Pekný večer. Maja
@daniella30 3937.32 presne
A musela by si byt na materskej, alebo rodičovskom... Co nespĺňa, takže aj keby bol príjem menší, uplatniť si muž nič nemôže, nakoľko nespĺňa podmienku
@evittam prosím ťa, môžeš mi poradiť? Min.rok som bola zamestnaná iba január a vo februári pár dní- šla som na PN v ol až do materskej. Od konca júna som začala poberať materskú. Dcéra sa narodila v auguste. Mám si podať daňové priznanie alebo muž si ma na mňa nárokovať? Teraz čítam, že PN sa počíta ako príjem. To znamená, že si mám podať DP? Ďakujem
@mima172 https://podpora.financnasprava.sk/979088-Nezdan...
Tu mas vsetky informacie.