☹ baby poradte mi ako sa mam stranit voci tomu ......!!! Som rozvedena to manzelstvo bolo peklo... je taky aj teraz sprosty arogantny a vkuse odomna chce dajake peniaze..teraz dal vypoved v robote a chce si odomna narokovat prispevok v hmotnej nudzi co je 68eur aby odomna vymyhal ja som tehotna cakam dvojicky peniaze nemam nazvys a ja neviem ako sa voci tomu branit.. co mam robit.. podaval vraj aj na sud na majetkove aby som mu pozicky platila jeho co bral prevazne na alkohol ja uz akosi nezvladam tento stres pocas tehotenstva. ☹ bojim sa aby odomna nevymahal vela lebo nemam skadial.. stale ma s tym otravuje aj teraz pred vianocami .. mame striedavu vychovu a tak sa ho neda zbavit ☹ nema niekto skusenosti?
@maminuska nie nie su jeho chvalabohu, ale tak tie pozicky co pobral a idu na polovicu aj ked niesom na ziadnej podpisana ako spoluziadatelka ze je tam iba jeho podpis? ale dakujem za radu ta prva veta ma ukludnila tak trochu uvidime ako dopadne BSM lebo ked odisiel nechal byt tak akoby nic a prisli vysoke nedoplatky 1000e a tiez som musela brat pozicku to tiez pojde do toho?
@tterkat vsetky pozicky, ktore si nabral pocas manzelstva idu na polovicu. Je jedno ci si tam podpisana, alebo nie. Banky uz toto maju osetrene, vyzaduju vzdy aj podpis manzela. Ale nebankovky a podobne, tym je to jedno. Tvoj uver co si brala sa tiez zapocita, pokial ste este boli manzelia.
Ak mas striedavu pol na pol, tak zrejme nedostanes ani vyzivne na deti.
Trosku som zmatena, lebo pises ze si rozvedena. Ale zrejme este nedoslo k majetkovemu vyrovnaniu?
@tterkat narok na vyzivne od manzela (manzelky) je ak ten dotycny manzel NIE JE schopny sa sam zivit pracou - ale to ten tvoj ex evidentne schopny je, takze takyto jeho narok bude zamietnuty 😉
@kaktusik007 no super dakujem nabuduce ak mi zas zacne nicit naladu tym tak sa viem aspon obranit akosi..
@viera27 no nie nebolo pretoze on sa chcel vzdy mimosudne dohodnut ale neslo to nakolko pozeral iba na seba a ked som povedala ze aj ja mam co platit po nom tak ma zacal urazat tak som povedala ze ked chce nech da na sud ale ze ja mu nebudem davat 200eura mesacne ako si to on predstavoval a ani 70e ked to vsetko len prepil a ja som nemohla ani sebe ani domov ani detom nikdy nic kupit lebo neboli peniaze a na alkohol ano.. tak odmietam a dufam ze na sude moc s tym nevyjde ak daval na sud tak si zoberiem pravnika aby som vysla co najmenej poskodena ☹
@viera27 ozaj a kopec veci pobral z bytu preto mu nechcem platit... pobral postele skrine perinaky a to este chce zobrat obyvaciu stenu aj detsku izbu tak nech si to odrata ..mne neostalo nic musim vsetko odznova kupovat zhanat. kus je pokoj a potom si po pol roku spomenie aha este toto jej mozem zobrat a nabehne tu s kamaratmi a zacne rabovat byt
@tterkat kludne sa ho spytaj, ci ma rucicky zdrave a ked ma, tak nech sa paci - zamestnat sa....Podla mna ta iba taha za nos, ze si chce poziadat, aby si mu platila..kazdy sudca by ho vysmial..
a nerozumiem tomu, ze ked si spomenie po pol roku co ostalo v byte, tak nabehne s kamaratmi? Ty si nevymenila zamky? Ja by som zavolala policajtov...
@sisaha ale ano vymenila som zamky ale povie to je moje sak su to za tie peniaze tak a ked poviem ze nedam tak si nevies predstavit to psycho co robi ako mohla by som zavolat policajtov najblizsie aj zavolam a nech ho strcia aj do lochu ked nevie dat pokoj.. psych. ma tyral roky(a nie len psych.) a robi to aj teraz zacne sa vyhrazat zacne chodit zhanat ako ma zastrasit ale uz je to lepsie lebo sa aj kus boji partnera.. a kedze pobral poviem nech si to odrata s dlhu alebo nech mi vyplati tiez polovicu. ☹
ahoj my ked sme mali BSM,vlastne sudom lebo inak sa dohodnuť nedalo,tak ja som si nechala všetok nabytok,on byt vzal na seba pôžičku vtedy ešte 600 000 a mna vlastne sud oslobodil od platenie,no a samozrejme to čo ten tvoj pobral z domu tto sa tiež bude ratať,na nabytok aj na byt sme mali odhadcu toho sme museli platiť na poly,no chvala bohu tie natahovačky už mam za sebou,no teraz som si podala zvyšenie vyživneho na dieťa,ešte zatial neviem kedy bude pojednavanie no pri pomysleni na to že ho tam stretnem mám už teraz depky
@tterkat a pokial dal sam v robote vypoved,tak s tym určite neuspeje aby si mu ty platila,sud bude zaujimať,či ho prepustili,či dal svojvolne vypoved,z akeho dôvodu je nezamestnaný,či je evidovany na urade prace,to neni len tak ako si on predstavuje,budeš mi platiť a hotovo!!!!a na koniec odide zo súdu s dlhým nosom 😉
@nikolca tak to by sa mi pacilo, lebo on si to vsetko takto lahko predstavuje.. Podla mojich zdrojov mi bolo povedala že sam podaval vypoved lebo si myslel ze ho brat zamestna ale brat ho nezamestnal iba na cierno aj to nerobi stale iba obcas lebo nemaju tolko roboty teraz.. dakedy odrobi cely tyzden dakedy ani to nie. a zas toto nemam ako dokazat ze robi u brata na cierno, ale zas ze podaval sam vypoved to sa dokazat uz da lebo vypovedny papier nejaky musi mat.. super som rada ze to takto je ...zas mi robi len stresy a chce ma zastrasit volajako 😠 😠 kiezby mi uz dal pokoj naveky
@tterkat V zasade som tu nenasla odpoved "k veci", tak Ti skusim napisat ako to vlastne je... Pokial dal tvoj ex manzel vypoved v praci, a nezamestnal sa, mohol sa zaevidovat na urade prace... Nepises ci pobera alebo nepobera nejake davky v nezamestnanosti od socialnej poistovne,ale ak nie, kazda pracovnicka na urade prace mu poradi aby si poziadal o davky v hmotnej nudzi.... Na to, aby mal na ne narok, musi vyuzit vsetky zakonne moznosti na to, aby si zabezpecil prijem. Jednou z tychto moznosti ( a zaroven aj podmienkou) je aj vyzivne od ex-manzela (ziadat si o tuto davku od teba moze 5 rokov od nadobudnutia pravoplatnosti rozsudku o rozvode). Aj keby sud urcil vyzivne vo vyske 0eur , on tento rozsudok potrebuje, aby urad prace vedel posudit jeho "hmotnu nudzu"... Ak by tento rozsudok nemal, stat mu neda nic... Co sa tyka otazky vyzivneho, inak sa na sudoch posudzuje vyzivne ma manzelku/manzela a inak sudy posudzuju vyzivne na EX- manzelku/EX-manzela... V tvojom pripade, pokial on sam dal vypoved, sud toto berie do uvahy a znamena to asi tolko, ze vlastnou vinou sa dostal do tohto stavu a sud mu neprizna nic (tak by to malo byt).... navyse ty cakas este aj dalsie babys.... Len som Ti chcela rozpisat aky je postup, keby si cokolvek chcel uplatnovat.Ak ti aj pride nejake predvolanie v danej veci, urcite sa nestresuj, chod tam, na jednom pojednavani sa to vyriesi... A ak aj rozhodnutie okresneho sudu nie je podla nasich predstav, vzdy mas pravo vyuzit opravny prostriedok - a tym je odvolanie. TAm uz o tvojom odvolani rozhoduje senat (3 sudcovia) a zvacsa uz tieto sudy posudzuju pripad vecne spravne a napravia vsetky "skody" OS... Ako vravim, ziaden stres, vzdy existuje riesenie...
Citam, ze si to mala v zivote "vesele"... :( Zial, je faktom, ze rozsudkom o rozvode sa nic nekonci... Naopak.
Nedocitala som sa (alebo som mozno prehliadla), ze ci je byt vasim spolocnym. Pokial je spoluvlastnikom, aj ked si vymenila zamky, zial si povinna vpustit ho do bytu. List vlastnictva ho k tomu opravnuje a ma narok privolat aj policiu, pokial ho nevpustis... Najlepsie by bolo mat uzavretu kapitolu BSM... Inac sa ho tak lahko nezbavis... Pokial nieco poodnasal a nebudes mat doklady o kupe, a on by to poprel, tazko sud uzna majetkovy narok, resp. zapocitanie sumy ... Je potrebne vzdy okladat doklady o kupe ci uz nabytku, az po poslednu lyzicku... Aj od vsetkeho co kupujes teraz. Nikdy nevies co si vymysli a vezme ti aj veci kupene po rozvode, ale ak by si mala doklady s datumom o kupe (teda preukazes ze boli kupene po rozvode), mozes ho udat na policii....
Pevne dufam ze sa to nestane, ale davaj si pozor...
Drzim palce aby sa to rychlo a co najlepsie vyriesilo... 🙂
@kaby no dakujem za taky kontretny postup 😉 no dopisem co som nedopisala.. Prva vec on mi tvrdil ze on nemoze nic poberat ziadne davky zo socialky iba vtedy ak zdokladuje ze ich sudne vymaha odomna. ze tak mu povedali na socialke ze jemu oni nemozu dat nic, ale on si to moze vymahat odomna. lenze som ho nasrala pretoze som mu povedala ze ja niesom zarobkovo cinna takze s tym nevyhra tak sa nasral a zacal ma urazat do kosti...Druha vec byt nieje spolocny je pisany na moju sestru takze ani ja ani on nieje vlastnikom bytu... On chce riesit iba pozicky ktore si nabral a sam ich teraz nezvlada platit... jeho mat a otec do neho stale rypu aby som mu davala polovicu, ale to odmietam nakolko som ich prosila aby mu dohovorila ze vela pije ma obvinili ze som ja ta najhorsia a jemu nikdy nic nepovedali a ako som sa dopocula pije este viac od kedy je u nich a ten tyzden ked su deti u mna (nakolko mame tu striedavu vychovu) je vkuse v kome obrazne povedane hej.. ze pije do nemoty prosto a oni s tym nic nerobia. tak preto odmietam mu nieco davat aj tak by to prepil a ja uz viac odmietam davat peniaze do alkoholu davala som tam 6 rokov teda on daval a ja som nezmohla nic proti tomu ☹ a uvidim na sud co povie dufam fakt ze nebudem mu musiet vyplatit polovicu pevne dufam lebo by to bolo sakra nespravodilive nakolko ja som si z tych penazi ani len jedno tricko nekupila aby som mala ...
@tterkat nuz, to je presne to co som pisala.... Tak este podrobnejsie.... ak zdokladuje, ze ma podany navrh na urcenie vyzivneho na ex manzela na prislusnom sude, socialka mu moze priznat davku v hmotnej nudzi preddavkovo... co to znamena v praxi? Konania na sudoch trvaju zopar mesiacov, ak by mu neskor sud urcil vyzivne napr. vo vyske 5 eur, trvalo by to cca 10 mesiacov, pocas ktorych by aj poberal preddavkovo davky v hmotnej nudzi, tak by statu musel vratit 5x10=50 eur. Spatne by sa mu to zaratalo do prijmu... Prenho je lepsie ak mu sud neurci nic, tak ci tak by to musel vracat statu. Ale ako som pisala, v tomto pripade, nema narok na vyzivne, ale konanie zial musi prebehnut, aj keby bol vysledok 0 eur.... (aspon podla zakona a podmienok posudenia sudom... )
To, akym nezmyslom je zakotvenie institutu vyzivneho na rozvedeneho manzela v nasom pravnom poriadku sa rozpisovat nebudem..... 😒
Na tvojom mieste by som absolutne nereagovala na jeho slovne utoky, urazky... Ja viem, ze je to niekedy tazke, ale ver mi, ze ovela tazsie je pre protistranu prekusnut "tvoje pripadne mlcanie"...
Co sa bytu tyka, on nemal a NEMA v tomto pripade ziadne pravo vstupit do bytu.... Ty nie si povinna mu otvorit, ked bude vyvadzat, okamzite volaj policiu.... Aj keby tvrdil, ze tam ma nejake veci, ziaden policajt mu nebude pomahat v tom aby nieco odtial odniesol, pretoze ty mozes tvrdit, ze nic nie je jeho... A ak by si policajta poziadala o legitimovanie sa, + zapises si udaje o nom, nebude riskovat svoju karieru tym, ze bude pomahat nejakemu ozranovi v rabovani bytu...
Dalsia vec, ktoru by som na tvojom mieste urobila je doslova "bombardovanie" socialnej kuratorky pod ktoru patris, v zmysle jeho alkoholizmu... Cudujem sa, ze sud urcil alkoholikovi moznost striedavej starostlivosti...ved ide o zaujmy dietata/deti... Skus s tym nieco urobit.....
@tterkat prepac ale som sa trochu rozosmiala ze chce od teba peniaze, povinny je platit on tebe, mas aj prispevok pocas tehotenstva, vyzivne na seba na deti atd...obrat sa na UPSVAR tam ti poradia a spisu s tebou vsetko co treba 😉 s tymi pozickami moze byt trosku problem ale aj to sa mozno da nejako urobit...ale urcite nema od teba narok na nic, ak by si musela nieco splacat, tak budes splacat banke, nie jemu - ani cent! 😉
@kaby a co zmozem kedze socialna kuratorka to vybavila jemu nakolko je to kamaratka jeho kamaratke.. a to som sa dozvedela az po sude ze to bolo takto pekne zohrate.. aj som si poplakala od nervoch ked mi prvy krat podkopla nohy..niekedy taketo veci dost zabolia a cloveka prejde chut nieco s dotycnym potom este riesit
@tterkat nemam slov.... Ale aj toto sa da riesit... Socialny kurator sa da vymenit... Je tam na to, aby hajil zaujmy deti co najlepsie, nie aby pomahal alkoholikovi. Staci sa len postazovat na tych spravnych miestach a poziadat o jeho vymenu, s tym ze si nezelas aby ta a ta zastupovala zaujmy tvojich deti... Ver mi, so vsetkym sa da cosi robit, len sa netreba dopredu vzdavat. Najma ak ide o deti.. Ano, budu ta tam "poznat" ale neboj sa, dobre si aj na UPSVAR potom premyslia co v buducnosti urobia....
Vsetci velmi dobre vieme kolko nekvalifikovanych ludi tam sedi a je im uplne jedno co bude s detmi po vyneseni rozsudku...
Dalsia vec, aj voci rozsudku o uprave prav a povinnosti k maloletym sa da odvolat na krajskom sude...
Podstatne je mat ujasnene co clovek vlastne chce, na com mu zalezi, co je ochotny podstupit,co vlastne zvladne..... Ja ti zelam vela vela sil....
@tterkat ahoj, už ti tu baby dosť poradili, ale pridám aj svoj názor : určite prvé rieš rozdelenie BSM! pekne si spíš čo ti už všetko zobral zo spoločnej domácnosti a urob si odhad, je možné že už prečerpal polovicu hodnoty hnuteľných vecí, ktoré ste mali v BSM, horšie jeto s dlhmi - aj tie sa rozrátajú.. v každom prípade keď bude súd posudzovať tvoju súčasnú situáciu teda tvoje "schopnosti, možnosti a majetkové pomery" určite nehrozí že by tvojmu bývalému manželovi priznal príspevok na výživu rozvedeného manžela. Druhá vec, nechápem celkom prečo sú deti v zdielanej starostlivosti, podľa toho čo píšeš, ex-manžel nie je schopný sa o nich starať ani po hmotnej ani po morálnej stránke im nejde príkladom, na tvojom mieste iniciujem nové konanie, aby deti boli zverené do starostlivosti tebe a tým pádom máš nárok na výživné na deti.. v každom prípade drž sa, držím palce nech to dobre dopadne!
@tterkat ak dal výpoved v práci , tak nemá čo mat nárok od teba na nejaké výživné alebo pomoc v hmotnej nudzi.
Čo sa týka majetku v BSM patria tam aj dlhy a ak ich bral počas manželstva tak ich musíš platit, teda polovička je tvoja. Ale zatial sa tým netráp, treba ho ignorovat, zrušit si číslo na telefone a dat si iné , neodpovedat , neragovat na nič. Toto treba urobit pre zachovanie svojho zdravia a zdravia detí .
A deti ktoré čakáš su jeho , tak si požaidaj sud o stanvoenie výživého na manželku a deti samozrejme terajšie a aj tie čo sa ti narodia.