Môže mi prísť kontrola z úradu práce?

vevuska2018
19. máj 2023

Dobry den mohla by som sa informovat, ze ked som pn z uradu prace. Do 17 maja som bola pn este zamestnana pn trvala rok. Z dovodu chrbtice. Jedna operacia je za mnou caka ma dalsia. Dnes 19 maja som sa registrovala na urade prace ako nezamestnana. Pondelok idem k doktorke pre vypisanie tlaciva PN. A otazka moze mi prist kontrola z uradu prace ked nemam narok na nic zo statu?? Ani na davku v nezamestnanosti ani na hmotnu nudzu a ani na ochranny prispevok

lilly2303
19. máj 2023

@vevuska2018 áno určite môže, nemáš síce nárok na nič, ale odvádzajú za teba zdravotku. A bacha na to, z úradu ti príde ešte skôr ako zo sociálky. Známi tiež bol takto, zo sociálky mu za celých 9 mesiacov neprišiel nikto a z úradu ich mal po mesiaci doma 2 krát.

januska12323
19. máj 2023

Pre teba PN platí rovnako ako pre zamestnanca, teda dodržiavať liečebný režim, von len v čase vychádzok. Potom ťa nemusí trápiť či chodia.

zalka
19. máj 2023

@vevuska2018 prihlas sa na dobrovoľné poistenie a poziadaj z neho o PN mala by byť z minima platená...alebo ešte chcem žiadať o PN z OL?

slavomira236
19. máj 2023

@vevuska2018 ak ti doktor vystavi pn a ty to nahlasis ma urade jasne ze moze prist