Môže mi notár overiť len podpis bez obsahu?

rmm
3. mar 2021

Je možné dať si u notára overiť podpis na splnomocnení, ale bez overenia/skontrolovania obsahu splnomocnenia?

Písala som aj do skupiny, ale nevedeli mi poradiť s istotou, tak skúšam aj tu. Neviete niekto alebo nemáte skúsenosť? A prijali vám také splnomocnenie? Vďaka.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
3. mar 2021

Notar nekontroluje dokument, overuje LEN podpis. Takže je mu úplne fuk, čo podpisujes

marcela1207
3. mar 2021

Jasné môžeš iba overiť podpis ich nezaujíma čo máš na papieri

rmm
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adka3321
3. mar 2021

@rmm notar nemoze overit prazdny papier, na ktorom je len podpis. notar pise do systemu strucny obsah listiny, napr. plna moc pre janka mrkvicku na prepis mot. vozidla zn. audi, spz... je to z dovodu, ze ak by sa cokolvek stalo a bolo by potrebne zistit ci sa taka listina u neho overala alebo nie. ale tie pracovnicky vonkoncom nezaujima co v listine stoji, denne overuju desiatky podpisov.

vroni
3. mar 2021

@rmm, môžeš overiť na konzuláte...

andreagartnerova
3. mar 2021

Robila som u notára a nemohli sme overovať len čisto podpis, musela som vždy do systému dať kto/koho splnomocnuje a na čo. Také som mala nariadenia od notarky

rmm
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rmm
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3petka
3. mar 2021

@rmm no napr od nás chcel každý notár na overenie pri prepise vozidla inou osobou všetky údaje vypísať. Na obecnom im to bolo fuk..

hopsadobrandejsa
4. mar 2021

Problem by si s tym nemala mat.

Ja som tiez v zahranici a v decembri som potreboval splnomocnit mamu aby mohla v urcitych veciach konat za mna. Poslala mi tlacivo ktore bolo potrebne overit, isiel som s tym na ambasadu a tam mi to konzulka urobila.

Ak si v zahranici, zavolaj si na ambasadu. Konzultat je opravneny overit ti podpis na uradne dokumenty ak to vyzadujes.

rmm
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
4. mar 2021

jasne ze ti notar neoveri cisty papier len s podpisom .... to je nemozne ved tam by si mohla dopisat hocico .... toto ani neskusaj toto robili niektori ludia ze davali podpisovat napr. bianco zmenky a bud su v base alebo pod zemou rozpusteny v kyseline

samozrejme notar neoveruje to na co splnomocnujes ci je pravda ci to auto ma taku a taku znacku ale podpis na cistom papieri ti nikto neoveri.

rmm
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1cita
9. apr 2021

je nieaky notár čo overuje podpisi aj v domácnosti??? ide o splnomocnenie mam oca na lôžku a každý odmieta kôli korone prist do domacnosti otec nevie chodit ....dakujem za info

andreagartnerova
10. apr 2021

@1cita a z mestského úradu nechodia od vás?

1cita
10. apr 2021

@andreagartnerova skúšala som aj tam no nič márne aj ked som situaciu popisala že je na lôžku tieš ma odmietli..

andreagartnerova
10. apr 2021

@1cita ono je otázne, či ten človek vie čo podpisuje a je spôsobilý. Nikto neverí podpis ak má pochybnosti. My sme ešte vedeli tak, že doviezli pred úrad a tak sme overili