Môže mi manžel vziať dieťa?

mamicka22
17. mar 2012

ahojte potrebujem súrne poradiť...
odstahovala som sa s dcérou od manžela (včera). podala som si o zverenie dieťata do starostlivosti (včera). teraz bývame u sestry aj s malou ale manžel chce aby sme sa vrátili domov. s čím ja nesúhlasím. Teraz mám aj očr na malú vypísanú adresu mám sestrinu. môže mi ju vziať???? dakujem

bv_alexandra
17. mar 2012

Treba dať na súd žiadosť o predbežné opatrenie zverenia dieťata do opatery. 😉

dominika2227
17. mar 2012

poziadaj o zverenie dietata do tvojej starostlivosti, dieta v prvom rada vzdy nechavaju matke

dvojdomovci
19. mar 2012

99/1963 Zb.
Občiansky súdny poriadok
DRUHÁ ČASŤ
ČINNOSŤ SÚDU PRED ZAČATÍM KONANIA
Druhá hlava
PREDBEŽNÉ OPATRENIA A ZABEZPEČENIE DÔKAZU
Predbežné opatrenia
§ 76
(1) Predbežným opatrením môže súd nariadiť účastníkovi najmä, aby
b) odovzdal dieťa do starostlivosti druhého z rodičov alebo do starostlivosti toho, koho označí súd; alebo do striedavej osobnej starostlivosti,

sisaha
19. mar 2012

@dvojdomovci bud taka laskava a nespamuj tu kazdu jednu temu nejakymi kopirovanymi hlupostami..

boska79
19. mar 2012

je to jej otec, nemozes mu ju zobrat.. tak isto ho bude aj ona potrebovat. chce to cas...vychladnut...

on moze ziadat striedavu starostlivost.. tak isto navstevy mu umoznit musis. ak by si neumoznovala, tak by si bola Ty ta zla a sud by Ti malu mohol zobrat.. musis robit vsetko pre dobro dietata.. ziadost o zverenie do vychovy a upravu styku s maloletym dietatom si podala... tak uz len pockat na pojednavanie. nic si nedavaj na dohodu, ale vymedzit cas...

jami2
22. mar 2012

Kým to nejako právne neošetríš, na tvojom mieste by som umožnila iba návštevy u Vás doma, v Tvojej prítomnosti, aby ju nemohol zobrať.

lucia20
22. mar 2012

ahoj, dceru ti samozrejme moze vziat. ked sa k nej dostane. my sme teraz pomahali kamaratke. muz ju vyhodil z domu, on uz bol u novej priatelky. deti dala do skolky o 8,00 a on ich 9,05 vybral zo skolky a mesiac a pol jej ich nedal, nepomohli anizapisnice na Upsvr ani na polici. nic. v podstate totiz dokial sud nerozhodne, obaja maju rovnake pravo podielat sa na vychove, ani jeden by nemal druhemu rodicovi obmedzovat vykon jeho rodicovskych prav. takze treba podat na sud navrh na predbezne zverenie do vychovy do rozvodu. o tom by mali rozhodnut do 30dni. u kamaratky to zahadnym sposobom trvalo takmer 5 mesiacov. takze na tvojom mieste by som si davala pozor na malu, aby ti ju niekde nemohol vziat a co najrychlejsie sa snazila to pravne osetrit. vela pevnych nervov a stastia prajem. kazdopadne ale treba zabezpecit, aby aj otec mal pristup k dietatu. chodte trebars spolu na ihrisko, alebo na vylet. proste v tvojej pritomnosti. lebo potom sa to moze pouzit voci tebe.

maximka123456
7. aug 2012

Ahojte.Potrebujem surne poradit.Manžel odišiel so s poločnej domacnosti už 9 mesiacov spolu nežijeme odstahoval sa k matke.Mame spolu 4 ročneho syna a vyhraža sa mi že mi ho da odobrat sudom.Problem je v tom že byt je jeho nenadobudli sme ho počas manželstva a ja nemam ist kam z dietatom lebo nemem ročivov a nikoho ku komu by som mohla ist.Zatial byvam s malým v jeho byte ale neviem čo bude dalej.Može mi sud odobrat dieta? som normalne zamestnana žena.

kitti0503
4. okt 2012

babenky na toto mi odpovedzte prosím som úplne mimo.
Som rozvedená už 3 roky a dcéra má 7 rokov,nakolko teraz v piatok musí ísť malá k otcovi,no ona nechce lebo musí ísť a chce ísť do kostola v sobotu ráno,lebo majú nejaké skúšanie(chce ísť na 1 svaté prjímanie) otecko povedal do telefonu že v poriadku ja zajtra idem na sociálku,to už dieťa nemôže chodiť nikde??A aj ona sama povedala do telefonu že teraz nepod pre mna,pod až v sobotu ráno o 09.00hod.On na to dobre však sa porozpráváme.
čo mi môže sociálka urobiť??lebo ja by som ho vysmiala.Do iného mesta nemôže ísť lebo toto je skúška a tam sa učia čiže nie ja omšu ide .

soffi
7. máj 2013

pred 4 mesiacmi som sa odstahovala od manzela, dieta mame v striedavej starostlivosti-len nasou dohodou, s ktorou som suhlasila, ale kedze manzel pracuje od rana od 6.00 chodi k nej jeho mama. na zaciatku ju prosti mne huckala, tak osm mu povedala, ze to malej nerobi dobre, povedal ze sa s mamou porozpraval a ze uz sa to nebude opakovat, teraz mi mala prisla s tym, ze nechce chodit k babke, lebo ze jej povedala ze ma zbije, a ze priatelovi podreze hlavu, ze som od jejotca utiekla, ze osm zla atd....bola som z torho v soku, mala je zmatena, volala som manzelovi, ze nech si veci zariadi inac, ze nesuhlasim aby s a s malou svokra stretavala bez jeho pritomnosti, povedzte mi ako to teraz vyriesit, ked on si pracu nevybavi tak aby chodil neskor, a odmieta aj to, aby som ja k malej chodila rano ked je u neho,..nemozem predsa dovolit aby mala bola takto huckana a ovplyvnovana, je z toho uplne mimo, prve dni ma nechce ani objat

lubikan
15. máj 2013

@soffi ....chod za socialnou pracovnickou sa popytat,ze nestara sa o dceru manzel,ale jeho matka...

klincek
15. máj 2013

@mamicka22 zatial moze. kym ju nemas zverenu do starostlivosti, tak ma manzel rovnake prava ako ty..radsej sa od nej nepohni.