Môže mať priateľ dve zmluvy na trvalý pracovný pomer?

sabinka2019
15. mar 2021

Ahojte, chcem sa poradiť.
Môj priateľ pracuje v jednej firme kde teraz není tam materiál tak tento týždeň bude mať 80% z platu.
Dneska ho ale zobrali do inej firmy tak chcem sa spýtať či môže mať 2 zmluvy na TPP. Pripadne keby tento týždeň ešte mal aj tu starú zmluvu aj tu novu.
Ďakujem.

alenah31
15. mar 2021

@sabinka2019 môže mať toľko PP koľko bude chcieť a časovo bude zvládať🙂

sabinka2019
autor
15. mar 2021

@alenah31 super tak aspoň tento týždeň ešte nechá tu starú zmluvu. Ďakujem

ivkazba
15. mar 2021

No môže, ale pozor, ak mu to zamestnávateľ v pracovnej zmluve alebo v pracovnom poriadku nezakazuje.

sssimikkk
15. mar 2021

@alenah31 si si tym ista? Mne sa mari, ze TPP moze byt len jeden, zvysne mozu byt praca na dohodu, zivnost a pod.. to sa nejdem hadam, len sa mi mari ze som daco take citala, tak ak sa do toho vyznas, rada sa poucim 🙂

ivkazba
15. mar 2021

@sssimikkk nemýli sa Alenka, môže mať človek TPP koľko chce, ak ich stíha. Len mu zamestnávateľ nesmie zakazovať mať ďalšie pôsobenia (či TPP, dohoda, živnosť, ...)

sssimikkk
15. mar 2021

@ivkazba aha, tak dobre vediet, dakujem za info 🙂

alenah31
15. mar 2021

@sssimikkk som si tým istá. Pokiaľ nie si v zmluve viazaná zamestnávateľovi môžeš pracovať na koľko PP sa cítiš. @ivkazba čisto zo zvedavosti....nie je mi vtedy zamestnávateľ povinný doplácať? U nás sme mali kvôli tomu súd - zamestnanec si našiel ďalší PP (iná náplň práce), keďže máme v zmluvách konkurenčnú doložku síce to nevzal, ale požiadal o dorovnávací príspevok za stratu obdobného príjmu. U nás s tým nepochodil, na súde však pochodil (pointa bola, že pokiaľ si zamestnávateľ takúto doložku dá a obmedzí tak zamestnancovi zvýšenie príjmu je povinný mu čiastočne túto škodu finančne vykompenzovať). Je to spor starý 9 rokov, ten pán už je na dôchodku, ale až do konca PP sa mu v mzde posielalo finančné vyrovnanie (bol to vedúci pracovník).