Môže mať dieťa trvalý pobyt ako má jeho otec?

13091991
5. máj 2014

Mamičky prosím vas naozaj potrebujem radu ak s tym mate nejaka skusenosti...So snubencom cakame babätko bývame spolu na partnerovom trvalom bydlisku a ja mam trvale bydlisko inde. Nie sme zosobaseni, ale ja by som chcela aby babo malo trvale bydlisko podla partnera. Viem ze dieta automaticky dostava trvale bydlisko matky ale ak s tym matka suhlasi da sa to urobit aj podla otca?

googlinqa
5. máj 2014

dieta ma trvaly pobyt po matke, moze mat aj podla otca ale potrebuje suhlas matky

fidorka7
5. máj 2014

trvalý pobyt sa dieťaťu udeľuje spravidla podľa TP matky - takže nie je vylúčené, aby malo dieťa TP i podľa otca. Treba sa spýtať v ohlasovni TP.

barbora59
5. máj 2014

my sme dali TP podla otca

sarinka123
5. máj 2014

Tak isto som natom ja. Neboli sme zobrati, a kazdi mame inde trvaly pobyt.
Obidve dievcata maju TP u otca. Ziadne problemy neboli,
len som podpisala taky súhlas.
A pred par mesiacmi sme mali svadbu, tak som sa k nim pridala 🙂
Uz sme vsetci traja u ocinka 🙂))

pribinak
5. máj 2014

Ano, trvaly pobyt ma len evidencny charakter.

ukulela
5. máj 2014

zienky, ktore mate s touto situaciou skusenost - ako je to potom s vybavovanim na uradoch? porodne - asi si to vybavuje matka v mieste svojho TP? (sorry, ak sa pytam blbo, este si len sumarizujem, co vsetko macaka 🙂 ) my totiz byvame oficialne cez 3 okresy. neoficialne na hromadke inde - staviame - a trvale pobyty mame tiez uplne inde obaja. babo sa mi zda vyhodnejsie prihlasit na TP k otcovi, lebo je to neporovnatelne blizise ako k nam (navyse napr mensie poplatky za odpad 🙂 len nemam este celko jasno v dalsom postupe .... spolocny TP budeme mat az po kolaudacii a to do porodunestihneme. skor sa (napr. ku ku svokrovcom)prehlasovat nechcem aby som potom o pol roka neprehlasovala a nemenila doklady opat.

13091991
autor
6. máj 2014

sarinka123 a prosim ta to musi potom partner zobrat rodny list dietata na mieste mojho trvaleho bydliska a na zaklade neho ho potom vybavit na svojom bydlisku?

citronely
26. okt 2018

@13091991 ahoj ako sa ti podarilo doriesit tuto situaciu? dakujem