Mamičky prosím vas naozaj potrebujem radu ak s tym mate nejaka skusenosti...So snubencom cakame babätko bývame spolu na partnerovom trvalom bydlisku a ja mam trvale bydlisko inde. Nie sme zosobaseni, ale ja by som chcela aby babo malo trvale bydlisko podla partnera. Viem ze dieta automaticky dostava trvale bydlisko matky ale ak s tym matka suhlasi da sa to urobit aj podla otca?
trvalý pobyt sa dieťaťu udeľuje spravidla podľa TP matky - takže nie je vylúčené, aby malo dieťa TP i podľa otca. Treba sa spýtať v ohlasovni TP.
my sme dali TP podla otca
Tak isto som natom ja. Neboli sme zobrati, a kazdi mame inde trvaly pobyt.
Obidve dievcata maju TP u otca. Ziadne problemy neboli,
len som podpisala taky súhlas.
A pred par mesiacmi sme mali svadbu, tak som sa k nim pridala 🙂
Uz sme vsetci traja u ocinka 🙂))
Ano, trvaly pobyt ma len evidencny charakter.
zienky, ktore mate s touto situaciou skusenost - ako je to potom s vybavovanim na uradoch? porodne - asi si to vybavuje matka v mieste svojho TP? (sorry, ak sa pytam blbo, este si len sumarizujem, co vsetko macaka 🙂 ) my totiz byvame oficialne cez 3 okresy. neoficialne na hromadke inde - staviame - a trvale pobyty mame tiez uplne inde obaja. babo sa mi zda vyhodnejsie prihlasit na TP k otcovi, lebo je to neporovnatelne blizise ako k nam (navyse napr mensie poplatky za odpad 🙂 len nemam este celko jasno v dalsom postupe .... spolocny TP budeme mat az po kolaudacii a to do porodunestihneme. skor sa (napr. ku ku svokrovcom)prehlasovat nechcem aby som potom o pol roka neprehlasovala a nemenila doklady opat.
sarinka123 a prosim ta to musi potom partner zobrat rodny list dietata na mieste mojho trvaleho bydliska a na zaklade neho ho potom vybavit na svojom bydlisku?
dieta ma trvaly pobyt po matke, moze mat aj podla otca ale potrebuje suhlas matky