Môže mať dieťa dvojaké občianstvo?

vsicka036
21. máj 2012

Švagriná je tehotná a pracuje v Rakúsku. Keďže tam odvádza odvody, musí tam aj rodiť, aby dostala od nich materskú. Predpokladáme, že keď sa tam malé narodí, má automaticky rakúske občianstvo. Dá sa nejako získať alebo vybaviť aj slovenské. Otec je Slovák... Ďakujem!

mirka414
21. máj 2012

moja ma dve obcianstva.narodila sa na Slovensku,takze ma Sk a potom sme isli za ockom do Svajciarska a tam hned dostala aj Svajciarske.ak si porod zaplati rodit moze kde chce,nielen v Rakusku. 😉 neviem ze by to tak fungovalo,ze aby dostala matersku musi rodit tam.

maznacik007
21. máj 2012

dieta nedostane obcianstvo automaticky toho statu na ktoreho uzemi sa narodi.... kedze mala ma oboch rodicov slovakov tak aj male bude mat slovenske obcianstvo takze vas predpoklad je zly... takto to nefunguje... ked sa male narodi dostane rakusky rodny list a ten potom sa posle na osobitnu matriku na svk a oni to poriesia... narok na materske bude mat svagrina z rakuska lebo tam pracovala...
ale obcianstvo bude mat dieta iba slovenske... na to aby mohla mat rakuske tak by musel mat jeden z rodicov rakuske obcianstvo....

slniecko2011
21. máj 2012

som slovenka, pracovala som pred porodom v rakusku, maly sa mi narodil v rakusku, zijeme v rakusku a rakuske obcianstvo nema 🙂 tak sa netreba zbytocne trapit takymito otazkami 😀

vroni
21. máj 2012

@vsicka036, nic z toho, co pises, nie je tak 😀 😀 😀
1) Svagrina moze rodit, kde len chce. Nema to absolutne vplyv na matersku, kludne moze aj na Sk, prave naopak, bude to mat ovela jednoduchsie s papiermi (i tak ich bude musiet nechat prelozit)
2) Kto vam v mene troch opic nabulikal taku kravinu, ze bude mat dieta rakuske obcianstvo? Ak su obidvaja rodicia Slovaci, bude mat dieta LEN A LEN slovenske a ziadne ine obcianstvo. Nebudu jej ho ponukat a dokonca ho nedostane ani keby ho pre dieta akokolvek chcela. Slovenske nebude treba vybavovat vobec, to bude mat automaticky.
Dvojite obcianstvo je mozne len v takom pripade, ako ma @mirka414, ked je otec Rakusan (teda Svajciar, v mirkinom pripade), narodenim v krajine sa obcianstvo neziskava (v Europe nie)

hirjak
22. máj 2012

Téma bola uzamknutá z dôvodu duplicity