Môže mať dieťa dva rodné listy?

katrina18
10. apr 2014

žienky je tu niektora ktorra robi na matrike potrebovala by som sa spýtať ....či je normalne ak ma dieťa dva rodné listy....lebo nakolko s otcom maleho nežijeme tak on si dal vyžiadať na matrike rodný list....a kedže tam ma znamu tak neviem či je to normalne alebo nie ? dakujem pekne

suezee
10. apr 2014

Pokial je otec dietata zapisany v rodnom liste tak matrika je povinna mu vydat rodny list dietata za prislusny poplatok

mowinka1
10. apr 2014

nedali mu len overenú kópiu? ja mam svoje tiež také asi dva a k tomu originál...

sissy27
10. apr 2014

@katrina18 je to úplne normálne... ja som prvý rodný list malej stratila, normálne som prišla a vyžiadala si druhý - tiež to bol originál, akurát dátum vystavenia bol iný (aktuálny)... ak si ich pôjdem vypýtať ešte 10, tak budem mať doma 11 originálov... rovnako si ho môže kedykoľvek vyžiadať otec dieťaťa, neviem, čo je na tom čudné...

dejka77
11. apr 2014

Ano, mozes poziadat o tolko kopii kolko potrebujes. Ja mam viac ako jeden.

stormie
11. apr 2014

Ja mam jeden co sme 'stratili' a potom dalsi ale s inym datumom, takze mame dva original 🙂 ale manzel ked stratil tak mu dali len overenu kopiu, v kazdom pripade nevidim nic cudne na tom, ze aj druhy rodic bude mat rodny list svojho dietata - ci uz original alebo overenu kopiu. Keby ste spolu zili a potrebujete ho tak sa budete na matriku trepat obidvaja?? Asi nie ze 🙂 vsak ste obidvaja zakonny zastupcovia tak doklady dietata mozete dostat obaja

gapa
11. apr 2014

@katrina18 mám 3deti a vždy ked išiel manžel na úrad hned si vyžiadal rodný list 2x (v budúcnosti aby sme nemuseli po úradoch chodiť) a platil nejaký poplatok za to
- pri prvom v r.2004 mu dali 2x ten malý A5, kde nie je číslo rodného listu, len je tam uvedený matričný úrad, zväzok, ročník, strana a por.číslo
- pri druhom v r.2008 sú tie isté údaje bez čísla rodného listu, len tlačivo je A4, ako vysvedčenie vyzerá s ochranným znakom,
- pri treťom v r.2011 je tiež tlačivo A4 trochu viac farebné ako predtým, s údajmi čo predtým, ale dole pri pečiatke je aj číslo tlačiva, také 7miestne číslo, tj. máme dva rodné listy (takmer totožné, len jedno číslo tlačiva má na konci 1 a druhé 7), ale podstatné je, že údaje sú tie isté 🙂,
tiež som sa najprv zlakla, že ked dám zamestnávatelovi raz jedno potom druhé, akoby som to falšovala, elbo aj tie čísla 1 a 7 sú podobné