Môže ma úrad práce poslať na prax do mesta 80 km od nás?

predajlm
5. aug 2015

Okrem toho prax nezodpovedá môjmu vzdelaniu. Je síce zabezpečené bezplatné denné dochádzanie ale keďže o túto prax nemám záujem a ani následný trvalý pracovný pomer, nemá zmysel sa jej zúčastňovať. Hrozia mi vyradením z úradu práce ak sa jej nezúčastním bez vážneho dôvodu. Za ten považujú len zdravotný problém, ktorý by mi neumožňoval robiť túto prácu - jedná sa o šitie v stoji. ďakujem za všetky postrehy

mimka11111
5. aug 2015

Ahoj. No, keďže si na ÚP, si tam z toho dôvodu,lebo chceš pracovať a potrebuješ s hladaním práce pomoc. Čo na tom, že "vhodné" zamestnanie, pre teba, je vzdialené 80km? ÚP ti ponúkol túto možnosť práce a nikoho z nich už nezaujíma, či sa ti to oplatí,alebo nie. Oni ti prácu ponúkli, ty odmietneš - "letíš". Dôležité v celom tomto "premyslenom" procese je to, že sú naplnené kvóty ...... 😀

janickacrazy
5. aug 2015

Musíš si zvážiť, čo bude, ked tú prácu odmietneš. Vyradia ťa z UP, nebudeš mať nárok na podporu a asi ani na iné dávky, ak nejaké poberáš. Ak nemáš nejaké zdravotné problémy, tak bud tam pojdeš alebo ťa vyradia na pol roka z evidencie. Budeš si musieť sama platiť aj zdravotné poistenie, budeš mať z čoho? Neviem, či si vydatá a živí ťa manžel alebo bývaš u rodičov. Ved nikde nie je napísané, že tam musíš robiť 5 rokov. Možeš si časom nájsť niečo iné, to už je na tebe.