Ahojte baby. Viete mi poradiť ako to je?? Doma sú všetci pozitivni, iba ja som na antigenovom vyšla negatívne, ale príznaky všetky mám, tak som sa objednala na PCR. Otázka znie, môže ma pozitivny manžel odviezť na test? Len ma vysadi, pocka v aute a po teste nasadnem a ideme domov. Autobusom určite nepôjdem, keďže na 100 percent som pozitivna a nebudem ohrozovať ľudí okolo, a z rodiny (ti zdravi) ma nikto neodvezie. 😁 Co v prípade, ze by nas zastavili
policajti a muz je pozitívny, mal by problém z toho?
Normálne tá môže odviesť
Moze. U sv to tiež riešili. A povedali že svokor ich môže odviezť. Ale on už nevládal. Tak potom ich viezol kamarát čo bol už vyliečený z korony chvíľu pred nimi.
Ak sa tam nemáš ako inak dostať ta môže 🙂
no toot je vsetko nedomyslene, moja kolegyna zije sama, mala priznaky, objednali ju na test do vedlajsieho okresu. auto nema. ako sa tam mala dostat?
jej sestra keby ju odvezie ( jedina, ktora by mohla ), by musela byt v karantene a to si nemohla dovolit.
Ženy, ak neviete určite, tak radšej neodpovedajte... ak to zákon nepovoľuje, môže ísť o šírenie infekčnej choroby a to sa môže kvalifikovať ako trestný čin. Počas výnimočného stavu sú navyše trestné sadzby vyššie ako obyčajne. To nie je sranda...
Podľa tohto článku ju odviesť nemôže, jedine, že by išiel "do obchodu" a ona sa s ním zviezla na ten test:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/572723-n...
Ano moze. Muz bol odviest mna a syna. Povedala nam teta na hygiene ze ano moze
@marseillefan nam to povedali priamo na hygiene
@lucia147852 potom okej, aj keď moja skúsenosť s hygienou je taká, že koľko zamestnancov hygieny, toľko názorov... ja by som sa pre istotu opýtal na svojej vlastnej hygiene, nech sa vyjadria
A co zmeni tvoj pcr test, ked su doma aj tak vsetci pozitivni?
@nelca84 moj pcr nezmení nic, len mi potvrdí chorobu. Po skončení karantény mi dr vydá tlačivo, ze som prekonala koronu a v pripade, ze pôjdem niekde, kde budú vyžadovať test, tak ho nebude nutne robiť, len sa preukážem tlačivom, ze som koronu mala.
My sme tak boli. Ina moznost nebola. Musia to pochopit aj "vyssie" ..a samozrejme som bola pozitivna
Tak my to mame presne rovnake. Muzovi vysiel test pozitivny aj s priznakmi minuly pondelok. Ostali sme vsetci v karantene a o tri dni na to som zacala chorlaviet ja. Nejake dva dni po mne zacala mat priznaky moja mama. Pcr sa robi v inych okresoch,co sme odmietli,aj ked mama chcela...lebo chory pozitivny muz nemohol odviest ani jednu z nas...a obe nie...kedze mame 4 deti a z toho novorodenec. Logistika nula bodov. V nasom meste len na antigenovy sme sa dostali. Muz nas na striedacku porozvazal. Ja negativ (comu asi neverim),mama pozitiv.
@marseillefan aj moja skusenost je bohuzial taka ako tvoja. Alebo nemaju jednotne instrukcie, alebo si ich vykladaju po svojom. Bola som v kontakte s dvomi pozitivnymi, viezla som ich autom, vtedy este netusili, ze su pozitivni. Nemusela som byt v karantene. Nastastie som bola na testoch negativna.
@mironka mozes byt negativna, poznam dve rodiny, v jednej mama pozitivna, manzel a dve deti to nedostali. Moja kolegyna s muzom s jednym dietatom pozitivna, druhe dieta negativne. Uz su vsetci vylieceni, takze moze ta to obist.
@mironka ja poznam mnozstvo rodin, ked dalsi clenovia rodin neiochoreli.
u nas bol covid v praci. aj som ochorela v patok pred prvym plosnym testovanim. mm negativny, hoci bol chory a dcera neochorela. pozitivna kolegyna jej mm, dcera a vnucka negat. dalsia kolegyna pozit, dcera negat. dalsia kolegyna pozit, jej syn sice pozit,a le mal 2 dni andchu a dost a mm a dcera negat. dalsia kolegyna bola negat, syn negat a muz, dcera pozit ( dcera bezpriznakova ), dalsia kolegyna pozit a bezpriznakova, ostatni negat.
teraz mi vsetky kolegyne nenapadaju, ale bolo nas okolo 30 len z naseho useku a teda vacsinou iny clenovia rodiny negat.
Keď pozitívny môže do obchodu, tak kľudne aj s tebou na testy...veď aj keby muža kontrolovali, tak tak povie, že idete na testy