Ahojte, mam taku otazku. Je mozne, aby ma policajt bezdovodne vyzval na predlozenie dokladu totoznosti bez udania dovodu? Predstavte si, ze idete poobede cez mesto po namesti, obchadzate dvoch policajtov, nedaleko nich si vyberate peniaze z bankomatu a ked si vyberiete, jeden vybehne za vami s touto poziadavkou. Proste z nicoho nic, nic zle nerobite, nevyzerate nijak zvlastne, cudne. Je to normalne?
Tiež si myslím, že majú niečo nahlásené. Pravdepodobne odcudzené doklady a kontrolujú či nevyberas z nich. 🤷🏼♀️
ano, moze, ako inak by vykonavali svoju pracu, keby nemohli cloveka skontrolovat
no zial moze, vies ako, neviem preco ho potrebuje a co si potrebuje preverit, zvyknu si ale pytat takze tak.
Možno si potrebovali niečo overiť.
to ze tebe sa zda, ze je to bezdovodne, neznamena to iste aj pre nich. Je vela dovodov, pre ktore to spravili. Mohli hladat niekoho s tvojim popisom. Teraz je vela elektronickych podvodov a naslednych podvodnych vyberov hotovosti (z cudzich uctov). Nemusia ti to vysvetlovat, robia si svoju pracu. To iste plati aj pri kontrolach na cestach.
Ano, ma na to pravo.
No ak sa nezmenili zákony, tak celé roky platí, že nemôže. Musí mať dôvod. Stačí podozrenie, ale musí to podozrenie vedieť pomenovať. Bezdôvodne nemôže. Nie sme v americkom filme.
Alebo sa mýlim? Ideálne, nech sa k tomu vyjadrí niekto z policajného zboru, kto to vie naozaj. @malinoismum
Mozno ta chcel pozvat na rande a nevedel ako na to. :D Tak si aspon zistil adresu.
Mne sa pred rokmi stalo, ze mi zvonili policajti pri dverach. Ked som otvorila, tak ze "legitimujte sa, prosim" 😂 Susedia podomnou nahlasili divny ruch z bytu nad nimi - nebyvala som v tom case zvycajne doma a no a tentokrat ano a chystala som byt na malovku.... takze aj doma ta mozu legitimovat 😂
Nám sa raz stalo, že sme si sestrou sedeli len tak na lavičke a pristavilo sa pri nás policajné auto a vypýtali si doklady. Nejak som to resielila, je to ich práca.
Ano
Myslím, že úplne bezdôvodne nesmú, ale vybrať si nejaký dôvod je otázkou okamihu (trebárs "človek je podobný hľadanej osobe").
Tak za sociku mal na to pravo. Dnes musi mat dovod a je dokonca jeho zakonnou povinnostou oboznamit, preco legitimuje. Zaroven clovek nie je zo zakona povinny nosit doklady so sebou, legitimovat sa da aj ustne, policajt si to vie overit.
Ano môže ťa skontrolovať . Aj bez údania dôvodu Aj mňe sa stalo viackrát.
@melanta je to tak ako si napísala
Mne sa niekoľko rokov dozadu stalo,že mi na parkovisku zablokovali auto,aby som nemohla odísť. Doklady odo mňa nechceli,iba sa pýtali odkiaľ idem a kam sa ďalej chystám. Na to som odpovedala. Potom mi začali cez okná pozerať do auta,dokonca aj podvozok. Pýtam sa čo to robia a prečo.... odpoveď žiadna. Do auta pozrieť nechceli,ani by som nedovolila. Po niekoľko minútovom obhliadani môjho auta zvonku im teda hovorím,nech sú takí dobrí a pustia ma keďže ma blokujú. Že nemôžu .... až po mojom veľkom naliehani mi povedali,že bolo rovnaké auto hlásené ako kradnuté. Potom ma z ničoho nič pustili.... cele divné
Áno. Policajt tá môže kedykoľvek vyzvať aby si sa legitimovala
Druha vec je, že nevieš aké majú hlásenie cez vysielačku, či nie je niekto v pátraní, alebo niečo podobne