Ahojte, prosím vás viete mi poradiť... včera mi na jednodňovej chirurgii laparoskopicky vyberali žlčník a tak manžel išiel obvodnej aby mu dala očrku na mňa,no podľa nej, keďže som bola na jednodňovej chirurgii, nám očrku možno poisťovňa neschváli 🙈🙈 že sa viem sama o seba postarať 🙈🙈no tu ide o to že máme 11 mesačnú dcérku a neviem pri nej sama fungovať 🙈🙈mali ste niektorá podobné? Schválii vám to??
OCR vypisuje lekar, ten zhodnoti ci ju potrebujes, ci nie. Poistovna s tym nema nic. Tvoj vseobecny lekar vypise OCR na teba
Ja som napr na RD s 20 mesacnym. Som tehotna, mala som bolesti brucha tak ma doktorka poposielala po vysetreniach, 3 dni som obehavala lekarov a pomedzi to oddychovala. Manzel ostal na OCR, ktoru mu vypisala detska na maleho a nebol ziadny problem, normalne mu ju zaplatili.
Ak ide o starostlivost o dieta, tak manzel moze mat ocr aj na zdrave dieta z dovodu, ze ty sa o neho nemozes starat (dvihat, prebalovat ….). OCR vypise pediater s tym, ze tvoj pekar ju musi tiez potvrdit, kedze on vie zhodnotit tvoj zdravotny stav. Mamzel tak mal OCR na moj pobyt v nemocnici + este v dni po navrate, kedze som sa nemohla starat o dieta. O mna sa starat nemusel, to som vedela fumgovat.
tiež si myslím že to mala byť OČR na dieťa a nie na teba....o OČR rozhoduje vždy lekár, nie SP...takže ak lekár nechce vypísať OČR máš smolu....lekár vždy musí zhodnotiť stav či si schopná sa sama o seba postarať, ak to vyhodnotil že ano, tak ti OČR nevypíše...
To je bez debaty treba očr na dieťa potrebuje ostať doma predsa preto aby sa postaral o dieťa nie o teba
@lucia0211 Ja som mala zlomeninu ruky - vážnu a odtrhnutý väz, absolútne som nevedela nič urobiť. Nedokázala som sa sama o seba postarať a OČR manžel nedostal. Doma bolo ešte 2 ročné dieťa a manžel chodil na týždňovky. Vraj to nie je stav na OČR na mňa. Tak mu pediatrička vypísala očr na dieťa. Bolo to komplikované vykryť 6 týždňov. Hlavne, že sa inak veselo zneužíva systém - pandemické očr, maximálne materské umelo vytvorené, fingované otcovské dovolenky atď. A keď človek fakt potrebuje, tak nič z toho.