Môže ísť dieťa po 14 dňovej karanténe von, keď rodičia ešte v karanténe zostávajú?

lienkazienka
16. mar 2021

Moze ist dieta von po 14 dnovej karantene, ked rodicia este v karantene zostavaju? Dieta malo priznaky iba 4 dni aj to medzi prvymi.

zuzikak
16. mar 2021

nie. karantena znamena, ze ste v karantene vsetci v jednej domacnosti. Karantena sa predlzuje o dni kazdeho jedneho clena rodiny - bohuzial. Dieta je v karantene s vami az do ukoncenia karanteny posledneho clena rodiny. Je uplne jedno kolko dni malo priznaky. Infekcne moze byt.

abbey1
16. mar 2021

@zuzikak Si si istá, že dobre píšeš? Ak dieťa covid prekonalo, bolo 14 dní od testu v karanténe, posledné 3 dní nemá príznaky, tak mu karanténa normálne končí.
To čo píšeš, platí pre negatívneho človeka. Tomu končí karanténa až zároveň s posledne pozitívnym človekom v domácnosti.

abbey1
16. mar 2021

@lienkazienka Ak dieťa bolo pozitívne a nemá min 3 dní žiadne príznaky, tak mu karanténa po 14 dňoch končí. Čiže áno, môže ísť von.

lienkazienka
autor
16. mar 2021

@zuzikak to nie je pravda, ja uz idem v pondelok do prace a manzel az o tyzden neskor. Kazdy ma svoju karantenu.

zuzikak
16. mar 2021

@abbey1 ano taketo informacie som dostala priamo na tel. cisle pri objednavani na covid teste....

zuzikak
16. mar 2021

@lienkazienka vyborne, takze ani informacie nie su jednotne. Ja som dostala z covid testovacieho centra info, ze ak je rodina v "bubline" maju spolocnu karantenu a teda sa o kazdeho clena rodiny karantena predlzuje.

pininka1
16. mar 2021

@lienkazienka ak ste v jednej domacnosti tak asi sotva. My sme boli v karantene nedavno a jasne nam hygienicka povedala,ze ked vyjde mne pozitivny test tiez, tak sa nam rata karantena od mojho pozitivneho testu aj ked sme boli doma uz 8 dni.

bluka2
16. mar 2021

@zuzikak tak to sa oplatí zavolať 2x, či ti povedia to isté a ak nie, potom si vybrať asi čo ti lepšie pasuje 😕

vierka0508
16. mar 2021

Pokial nebolo testovane, malo by ostat doma kym neskonci karantena poslednemu clenovi rodiny. Ak bolo testovane pozitivne, ma 14 dni karantenu ako ktokolvek iny

abbey1
16. mar 2021

@zuzikak
@pininka1 Pozor! Je rozdiel či hovoríte o karanténe pozitívneho človeka, alebo toho kto je v karanténe negatívny v spoločnej domácnosti s pozitívnym. Nemýľte si to. Pozrite vyhlášku.
Veď to by jedna rodina bola doma i 2 mesiace a k čomu, keď prvý pozitívny by bol už dávno zdravý.

abbey1
16. mar 2021

Každý pozitívny je v karanténe len 14 dní od dňa testovania pokiaľ už nemá príznaky.

zuzikak
16. mar 2021

@abbey1 takze ak dieta malo priznaky dajme tomu 4 dni a potom dalsie 3 bolo ok a rodicia su pozitivny a prekonavaju covid s tym, ze mozno nemaju uplne lahky priebeh - moze dieta veselo do skoly alebo do skolky ???? - ved ono karantenu nema... - to mi logicky pride ako riadna somarina, prepacte. Naco sa potom karantena drzi ? Asi na to aby nikto z rodiny nebol infekcny a to zarucis len vtedy ak budu vsetci doma az do ukoncenia posledneho clena rodiny.

pininka1
16. mar 2021

@abbey1 ja pisem co nam povedali ked volali muzovi z hygieny. Pytali sa kto sme doma, ci som uz objednana na test a ked sa muz opytal co bude keby som bola aj ja pozitivna tak ze sme dalej v karantene.

janulla1
16. mar 2021

@abbey1 no naši susedia boli mesiac a pol v karanténe, lebo choreli postupne a bolo im povedané ze musíš byť všetci doma, kým posledný natestovany nebude min. 3 dni bez príznakov, volali si na ruvz 3x lebo po mesiaci už toho mali dosť, takže všade ináč Kocúrkovo

michalka4193
16. mar 2021

@zuzikak no po 14 dňoch nieje infekčné zasa nezavadzajte preboha človek je infekčným nanajvýš 5 dní

abbey1
16. mar 2021

@zuzikak Viete čítať, čo píšem? Skúste ešte raz. A v podstate je irelevantné, čo si myslíte vy. Ale skúsim ešte raz?
Pozitívne testovaný človek zostava v karanténe 14 dní, ak min 3 dní už nemá príznaky. Karanténa mu po 14 dňoch končí. Je úplne jedno, či je doma ďalší pozitívny človek. On je považovaný za vylieceneho.
Vy splietate nejaké 3, 4 dní.

michalka4193
16. mar 2021

@pininka1 ten co bol pozitívny sa mu konci karanténa o 14 dňoch a to je jedno ci ostatný boli neskôr každý člen má 14 dní nie spolu

abbey1
16. mar 2021

@janulla1 Aj ten prvý pozitívny musel byť doma? Ste si istá?

pininka1
16. mar 2021

@michalka4193 ja rozumiem, pisem co nam povedala hygiena. A zrejme to takto ja funguje, kedze moj muz je vojak a este aj z roboty mu volali ci som alebo niesom pozitivna aby vedeli kedy nastupi do prace.....

michalka4193
16. mar 2021

@pininka1 no nefunguje to tak a keď všade povedia ich problém a viem co sama vravím keďže sme tiež v karantene

michalka4193
16. mar 2021

@pininka1 a pýtali sa možno pre to že ak ste aj vy pozitívna tak budú predpokladať že sa o vás muž bude starať nie ze ma byt s vami ešte doma lebo ma ďalej s vami karantenu🙄

michalka4193
16. mar 2021

@abbey1 tak ako píšete mate úplnú pravdu

pininka1
16. mar 2021

@michalka4193 a preco by sa preboha mal o mna starat? Muz nemal jediny priznak a to ze u vas to tak nefungovalo, neznamena ze to takto nieje ani inde. Milion veci je uplne inak v tejto republike, lekari v tom maju chaos. Mne moja doktorka ukoncila pandemicku, vsetko sme vybali online,muzovi ani za svet a odmietla mu aj vydat potvrdenie ze prekonal covid, ci mi jasne povedal pan na hygiene, ze mu ma vydat. Takze mozes pisat co chces, na kazdom kute Slovenska to funguje uplne inak.

abbey1
16. mar 2021

@pininka1 Vyhláška platí na celom SVK rovnako. To že si ju niekto zle vysvetľuje, neznamená, že platí niekde niečo iné.

michalka4193
16. mar 2021

@pininka1 si trápna úplne. Prečo? Lebo bežné predpokladajú alebo nevedia kebyže si neskôr pozitívna ako manžel ci nebudeš mať Taky priebeh že bude chcieť ostať doma a pomáhať to atď. A prečo mňa to napadá lebo mam deti a keď budem ja pozitívna a budem mat zlý priebeh asi ťažko zvládnem 2male deti sama aby bol manžel v práci asi toľko.... A my sme ešte v karanténe tak....

pininka1
16. mar 2021

@michalka4193 trapna si akurat tak ty, v zamestnani je sefovi lauter jedno ako sa ma tvoja polovička, takeho ludomila som este nevidela. Keby aj uplnou nahodou mal so mnou ostat, musel by ist na ocr a az to nahlasit zamestnavatelovi a nie dopredu ze mozno bude mat zena nejake priznaky ak bude mozno pozitivna. Ty kde zijes, v socializme???

michalka4193
16. mar 2021

@pininka1 zato ze si neschopná si pozistovat veci je tvoja chyba. A predstav si ze v bežných firmách kde je aj 1100 zamestnancov dokonca zaujíma ci je všetko v poriadku alebo ci vyšiel iný člen domácnosti neskôr pozitívny a ci ostávajú naďalej doma a kedy sa vracajú do prace. A dá sa všetko vykonzultovať zato ze to vy tak nemáte hold smola každý si vyberá profesiu. Môj muž dokonca nieje ani na pn. A kopec ludi to rieši ako sa dá.

michalka4193
16. mar 2021

@pininka1 ale odysli sme od pointy proste pozitívnemu doma konci karanténa po 14 dňoch ak nemá posledné 3 dní príznaky a ak boli iný členovia neskôr pozitívny tak majú svoju 14dnovu karanténu. Tak to je

lilke
16. mar 2021

@lienkazienka ak dieťa bolo pozitívne testované, karanténa mu skončila po 14 dňoch od testu, keďže posledné 3 dní karantény už nemá príznaky. Ak dieťa testované nebolo, musí bohužiaľ ostať doma s manželom do skončenia manzelovej karantény, aj keď je predpoklad, že kovid prekonalo. Lebo sa berie ako negatívne.

pininka1
16. mar 2021

@michalka4193 tak to je u teba a ked nevies pochopit o com pisem, ze si tu kazdy robi co sa mu zachce, tak ti do detailu opisem co sa stalo nam. Muz mal covid v decembri,lekarka mu nevydala ziadne potvrdenie, mal urobeny len antigen s tym ze u nich v robote vtedy nevydavali este ziadne potvdenia, kedze ich nebolo nikde ani treba. Kedze nemal potvrdenie a jeho praca to vyzaduje, nadalej sa chodil trikrat do tyzdna testovat. Po mesiaci a pol potreboval ist na vysetrenie, jeho lekarka trvala na to, aby mal pcr test, aj ked na to vsade upozornuju ze moze ukazat este aj po troch mesiacoch od prekonania falosnu pozitivitu. To sa nam aj stalo a pekne vsetci do karanteny. Volala som na infolinku, na ministerstvo zdravotnictva, na nasu hygienu. Zial, ked sme raz v systeme, musime byt v karantene. Prve co sa ma opytal hygienik bolo,ze preboha to kto ho poslal na ten pcr test a preco nemal potvrdenie o prekonani. Takto to tu funguje, kazdy si robi po svojom a je uplne jedno co ty alebo ja napiseme. Zdravi ludia sedia doma a oststni si veselo behaju kade tade.....