Môže ísť dieťa do školy, keď ja budem v karanténe?

sunny15
25. nov 2020

Ahojte,sestra má pozitívny test na covid,bola som s ňou v kontakte,manžel a syn nie,ja nemam žiadne priznaky a naposledy sme boli spolu keď už mala nejaké príznaky pred týždňom .Chcem sa spýtať keď teraz pôjdem do karantény,môže syn chodiť do školy a manžel do práce?Keďže nemali kontakt?

anjelicek26
25. nov 2020

@sunny15 v karantene budes uz len tri dni - rata sa to predsa od posledneho kontaktu. Neni dovod byt 7+10 dni 17 dni od kontaktu doma... desat dni..My sme v rovnakej situacii nechali dieta doma, hlavne ak to bol priamy kontakt. Nemusis, ale nechala by som.

sunny15
autor
25. nov 2020

@anjelicek26 ďakujem pekne za odpoveď

balkica
25. nov 2020

@sunny15 ano 10 dni je od posledneho kontaktu a v karantene je iba priamy kontakt. kontakt kontaktu moze ist kam chce 🙂 Priamo na RUVZ nam povedali.

20erika07
25. nov 2020

@sunny15 u nas je to teraz tak ze manzel bol s dvoma pozitnymi v uzkom kontakte a mame ostat cela rodina v karantene 10 dni, odkedy bol naposledy s nimi. Manzela este objednali na pcr testy tyzden od kontaktu s pozitivnymi. A to mal negativny antigenovy 3 dni po kontakte s pozitivnymi no aj tak musime ostat v karantene, jeho vrchnost povedala ze s tym testom si mozu vytriet zadok...

mogaa
25. nov 2020

@20erika07 no ale každý test ukáže pozitivitu až na 4-5deň😉aj PCR test ukáže pozitivutu najskôr na 4-5deň od nakazenia😉

raszuz
25. nov 2020

@sunny15 ja som minulý týždeň končila karanténu po priamom kontakte. U nás škôlke je upozornenie, že pokiaľ rodič alebo dieťa prídu do kontaktu s pozitívnym, nemáme dávať dieťa do škôlky. Naša hygienička mi doporučila deti nechať doma do môjho pretestovania. Tak som ich ospravedlnila v škole a v škôlke. Testovaná som bola v pondelok, čo bol 6 deň od posledného kontaktu. V utorok 17.11., mi prišiel výsledok testu a keďže som bola negatívna, v stredu išli normálne, ja som napriek negatívnemu testu musela zostať doma do konca, aj keď som chcela ísť do roboty tiež, Dr. povedala, že zápisnica nepustí 🙂.

20erika07
26. nov 2020

@mogaa ano ale aj tak ci tak im v praci nestaci len antigenovy odrazu, dovtedy po celoplosnom testovani nemali problem s tym testom