Môže mi siahnutexekútor na rodičovský príspevok,ak má manžel dlh v sociálnej poisťovni? Rodičovský mi chodí na účet mojej maminy,som tam disponent a mamina býva so mnou,ja nemám žiadne dlhy..
@alenah31 Zo mzdy jej exekutor, pokial je to dlh jej manzela, strhavat nemoze, moze jej len zablokovat ucet, alebo zhabat cokolvek, az na niekolko vynimiek, cokolvek, co spada pod BSM a v pripade rozvodu, az do 3.rokov po rozvode.
V pripade hroziacej exekucie, uvalenej na jedneho z manzelov, by som radil okamzity rozvod a povynasanie z bytu vsetkeho, co moze exekutor zhabat a zmenu trvakeho bydliska manzela.
Po rozvode exekutor nemoze zablokovat ucet manzelky a z bytu nemoze zhabat, co v nom nie je, pretoze na BSM moze siahnut do 3.rokov po rozvode.
A na pripadne blbe reci exekutora, ze vsetko poschovavali odpovedat len tolko, ze "to si myslite Vy".
A netreba sa spoliehat na nieco take, ze to nemozete zhabat, lebo to patri vylucne manzelke.
Treba vychadzat z toho, ze nikto nornalny exekutora robit nebude, len psychopati a tym je vsetko jedno a zhabu cokolvek, obzvlast to, co sa dobre predava.
Existuje sice vylucovacia obzaloba, pre pripad, ze exekutor zhabe nieco, co zhabat nemoze, avsak, ta sa da uplatnit az potom, ked k tomu dojde.
@petedea ja exekučne stŕham zo mzdy manželky dlžné výživné jej manžela na jeho dieťa s prech. manželstva nakoľko on už niekoľko rokov príjem nemá, ona áno, nemôže ho dostať z bytu, ktorý jej jej - z titulu manželstva má nárok na bývanie - tak jej povedali na polícii. Stŕham jej to presne 7 mesiacov, už má podané o rozvod, aj o zrušenie BSM, podala neodkladné opatrenie, žiadala aj výživné na deti do času rozvodu - zatiaľ všetko v procese - ale s exekútorom ani za nič žiadna dohoda, ona má právnika cez centrum soc. pomoci a nič sa nedeje - chlap vysmiaty. Či je to iné keďže ide o výživné neviem - ja nie som exekútor - len sa riadim exekučným príkazom, ktorý nám bol na odd. doručený - exekučne je stíhaný jej manžel prostredníctvom príjmu manželky. Ak mi viete poradiť ako tomu zabrániť - trebárs zatiaľ sťahovať € len do depozitu a nie exekútorovi čiže je nádej, že jej to potom vyplatím späť - budem Vám len vďačná, ona je z toho zúfalá a ja kým nemám niečo v rukách inak robiť nemôžem.
@maialeo Nuz dobre, tak mi teda vysvetli, ako je mozne, ze exekutori nic z bytov nevynasaju, ked sucastou BSM, je vela veci, ktore sa nachadzaju prave v bytoch, ci domoch a z ktorych moze exekutor zhabat v podstate vsetko, az na niekolko vynimiek a take veci, ako je elektronika, rychlo spenazit?
@alenah31 Opakujem, ze zo mzdy manzelky, exekutor strhavat nesmie, pokial sa tak deje, treba podat sudnu zalobu na exekutora.
Moze jedine zablokovat ucet manzelky, avsak v tom pripade, pokial je to mozne, treba zrusit posielanie vyplaty na jej ucet a presmerovat zasielanie na iny ucet.
A co sa trvaleho pobytu tyka, na to ma manzel v byte manzelky pravo, z titulu manzelstva a pokial manzelstvo trva, nie je mozne to zrusit, pretoze to vyplyva zo zakona.
@petedea Ide totiz o to, ze narok na vyplatu, nie je vec, ktoru by exekutor mohol zhabat.
Pokial sa teda vyplata nedostane na ucet, exekutor na nu nesmie siahnut.
Finacne prostriedky na ucte manzelky, to je uz druha vec a zakon neskuma, odkial tie financne prostriedky pochadzaju a ucet manzelky, sa ako celok berie, ako sucast BSM.
@alenah31 Celkom nerozumiem tomu: " ja exekucne strham z vyplaty manzelky".
Si snad exekutor, ze niekomu nieco strhavas z vyplaty?
Pokial sa jedna o exekuciu voci manzelovi, z vyplaty manzelky exekutor nic strhavat nesmie a pokial sa tak deje, treba na neho neodkladne podat sudnu zalobu.
@petedea som mzdarka, exekuciu vykonavam zrazkou zo mzdy na zakl. ex. prikazu. Ona ma pravnu pomoc pridelenu z centra pravnej pomoci. Pri jej mzde a pocte vyz. osob to robi mesacne okolo 45e, ale verim, ze pre nu je to kopec penazi. Predpokladam, ze by mi stacilo od toho jej pravneho zastupcu pisomne vyjadrenie, ze zaloba bola podana a peniaze by zatial sli na depozit. Lenze nic take nemam, mam len ten prikaz. Ona riesi rozvod, vyzivne, jeho vystahovanie, jeho neustale podnety na socialku. Nejde len o to vyzivne co ona "plati" za neho. Viac je hotova z toho, ze ma vlastny byt...ziskany dedictvom, vsetko v nom plati, sama zivi deti, neustale dkuhra ako je povinna sa starat ako manzelka aj o neho....a zakon chrani jeho...pretoze z titulu manzelstva ho nemoze vystahovat. Toto ked mi povedala normalne ma pretocilo. To fakt existuje? Nie je agresivny, decka si skor nevsima, ani ju psychicky "netyra", ale hlupe poznamky ma nonstop. Pocas korony prisiel o pracu, potom mu uplne preplo...za 3,5 roka sa z neho stal totalny idiot.
@petedea aky pruser prosim ta? Ja konam na prikaz exekutora, podlozeny poverenim sudu na vykon exekucie, ktory ma licenciu, ziadna pozastavena cinnost, je clenom komory exekutorov. Nie sme ziadna malicka firmicka, mame vlastne pravne zastupenie, niekolko pobociek v ramci EU, niekolko stovak zamestnancov, nezadavam ex. prikazy len tak - takato posta ide cez pravne az potom mne na mzdove. Takze sa ukludni.
@alenah31 To fakt existuje.
Musis to brat tak, ze ako sa o Amerike hovorilo, ze je to krajina neobmedzenych moznosti, tak je Slovensko krajina neobmedzenych sprostosti.
Slovensko zial ako stat, nikdy v nicom poriadne nefungovalo, ani fungovat nebude a okolo pravneho statu, ani nechodilo.
A to, ze mas prikaz od exekutora, este vobec nic neznamena, pretoze pokial je nezakonny, nema ziadnu pravnu moc.
Z tohto moze mat zamestnavatel poriadny pruser, ktory potom hodi na teba, aby sa zbavil zodpovednosti.
Ak sa bavíme o dlhoch, ktoré mal pred manželstvom - nemôžu ti nič. Ak sa bavíme o dlhu vzniknutého počas manželstva - nemôže siahnuť na RP nakoľko ide o sociálnu dávku resp. soc. príspevok. Ale môže zablokovať účet, na ktorá RP chodí pokiaľ je daný účet na manželovo meno. Samozrejme pokiaľ manžel nebude dlh platiť - nakoľko máte manželstvo kde nie je upravené BSM - ak nebude platiť on a ty sa napr. zamestnáš - budú to stŕhať z tvojej mzdy či iného príjmu a blokovať aj účet i iný majetok kde figuruje aj tvoje meno pokiaľ nepreukážeš, že vznikol resp. bol nadobudnutý ešte pred manželstvom. Keďže účet kam ti RP nie je tvoj a poberáš len RP + PnD - môžeš byť v kľude.