Môže exekútor siahnuť na bankový účet, kde som len disponent?

26. júl 2022

Pekný upršaný deň (konečne)
Mam otázku.
Manžel je majiteľom bankového účtu, ja ako manželka som iba ako disponent no mam exekúciu. Môže exekútor siahnuť na tento účet?
Ďakujem za odpovede

mec321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
26. júl 2022

No mate BSM, tak asi ano.

autor
26. júl 2022

@liljana
Máme zúžené bsm a exekúciu mam ešte prd uzavretím manželstva

mec321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
26. júl 2022

@mec321 alebo nech jej zrusi disponenta ci pri exekútor moze aj tak stahnut?

lubkavargova1
26. júl 2022

Pokial je exekucia pred uzavretim manzelstva, tak je na teba. Manzel s tym nema nic spolocne. On s tvojou exekuciou nema nic spolocne. To je tvoj problem.
Predpokladam, ze nemozes mat ucet na svoje meno lebo v momente by ti tam siahol a zablokoval ucet a preto ste si spravili tak, ze si disponent, aby aspon vyplata tam isla alebo materska alebo neviem co. To je klasicky postup ked sa chce clovek dostat k peniazkom ked ma exekuciu na krku.
Zalezi vsak od exekutora. V idealnom stave, pokial si disponent uctu uz v manzelstve, tak by nemal siahat na ucet. Len na tvoju mzdu ak ide na ten ucet. Ale ta je uz po stiahnuti splatky. Na cudzi ucet by exekutor nemal siahat.
Lenze vsetci vieme ake su to svinuchy a tak mozes nadabit na takeho, ze siahne a nebavi sa dalej.

draik
26. júl 2022

Nemôže.

mec321
26. júl 2022

@zuzkaa1991 tak ako pise @lubkavargova1 ono exekutor sa s tym nemusi s prepacenim srat, zavola do jej zamestnania a bude jej to automaticky strhavat z vyplaty, pretoze vyplata je jej, jej meno, jej praca.. a zvysok ak nejaky ostane ide na ucet, kde je disponent no teoreticky odtial peniaze zobrat teda nemoze…
ale vravim oni si najdu cestu a ta najlahsia a najhorsia pre cloveka je, ze moze strhavat aj 3:4 vyplaty a necha jej len zivotne minimum.

mec321
26. júl 2022

pretoze ked jej nema co kde zobrat prva zastavka je vzdy ten plat…