Môže byť manžel na OČR s 1,5 ročným synom, keď ja budem v pôrodnici?

28. nov 2021

Ahojte. Isto ste to uz daktore riesili. Zachvilu by som mala rodit, a mame jedena pol rocneho syna. Manzel by s nim mal byt doma, kym ja budem v porodnici. Da sa so synom ist na ocr ? Aj bez toho ze by syn bol chory ? Ci to musi riesit iba dovolenkou ? A ak moze ist muz s nim na ocr, kto kubtuto ocr vystavi a aj ukonci ?
Dakujem za pomoc

sissy27
28. nov 2021

Nie, oficiálne si na zdravé dieťa nemôže zobrať očr. Mal by zamestnávateľa požiadať o dovolenku alebo iné voľno.
Ak bude pediater ochotný, tak mu tú očr vystaví a rovnako ju aj ukončí.

euka210
28. nov 2021

Detska lekarka to vystavuje na dieta pre manzela do prace. Zavisi to od lekarky, nasa s tym problem nemala, moji mali 2r pri dalsich porodoch.

autor
28. nov 2021

@sissy27
@euka210 dakujem baby, tak zavolame pediatricke . Hadam bude ochotna.lebo kto vie ako dlho budem v nemocnici, a tolko dovolenky minat uz nema.

hradnapani
28. nov 2021

ja som si kedysi studovala na stranke socpoistovne a pamatam si, ze vyslovene pisali, ze moze byt ocr v pripade, ze je matka v nemocnici. Ved logicky, o to dieta sa niekto musi postarat a toto je este male dieta, co nechodi do skolky... len uz si nepamatam, ci to vystavuje nemocnica alebo pediater. V nasom pripade vystavila pediatricka, syn bol uz skolkar ale muz mal taku pracovnu dobu, ze by ho nestihal do skolky ani dat, ani vybrat a nemal kto iny. TAk bol s nim doma.

hradnapani
28. nov 2021

uz som nasla tu vetu, kde sa to spomina: ocr sa moze poberat, ak "fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie alebo izolácia alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať." . ten koniec vety, to je tvoj pripad.

Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-... © Podnikajte.sk

lilianka28
29. nov 2021

Môže. Nie na dieťa, ale na manželku - osoby ktorá sa inak o dieťa stará