Ahojte,
Viete mi niekto povedať, či môžem šoférovať motorku do 50cc na vodičák typu B, pokiaľ budem mať stále 17 rokov? Keďže budem mať už hotový vodičák na auto v 17, a motorka tohto typu sa môže šoférovať od 15 - ale na vodičák AM, no ja budem spĺňať podmienky na túto motorku, okrem toho že budem mať B-ečkovy vodičák namiesto pôvodného AM. Dufam ze sa to da pochopiť.
@martul ano, viem ze sa to da...ale kedze vo februári kedy budem mat 17 si planujem robiť B na auto, pride mi hlupe robit si milion vodicakov pokiaľ sa da tato motorka šoférovať aj skôr. Auto skôr nemôžem mať ako v 18 to je jasne, ale malu motorku ano, a preto ma zaujima ci ju mozem šoférovať napriek veku s B.
A to sa uz k B vodicaku nedava automaticky AM?
@stary_ujco to je tiez pravda 🤔 ja mam vodičský 2r a mám B a aj AM.
@stary_ujco ďakujem za túto odpoveď, pomohla mi. Ale ak sa nikto nenahneva, chcem sa este spýtať co pre mna - dajme tomu už majiteľa motorky do 50cc znamena ze maximalna povolena konstrukca rychlost je v AM do 45km/h. Znamena to, ze ak motorka ktoru si chcem kúpiť vytiahne aj na 90, nemôžem si ju kúpiť? Nemôžem jazdiť viac?
@natalia259 zacnem tym, ze na B-cko mozes soferovat skutra (musi to byt automat, nie motorka) do 125ccm a do vykonu tusim 11koni, ale B-cko musis mat tusim 2 roky a plati to iba pre uzemie SK.... Cize na Bcko mozes soferovat az od 20tich...
na AM mozes soferovat motorku/skutra do 50ccm a do konstrukcnej rychlosti 45kmh. Cize v technicaku musi mat napisane maximalna povolena rychlost 45kmh. kolko realne dokaze ist nikoho nezaujima
@rooskoliv 😁👍DA KU JEM...Vazne mi to pomohlo ďakujem všetkým čo sa zúčastnili.
Hlavne musí byť motorka automat nie manual.
A myslím si že až od 18. Keďže v 17 môžeš len s osobou ktorá má taktiež vodičské oprávnenie..