Môj frajer dovolil odfotiť občiansky cudziemu človeku

13. feb 2024

Ahojte… dnes v Kauflande zastavili môjho frajera nejakí ľudia že sú z dôvery a.ci nechce k ním prestúpiť atd…. Ja neviem kde nechal rozum ale dovolil a ešte si vypýtali odfotiť občiansky aj to im dal.. a niečo podpísal že on ani sám nevie čo… skoro som skolabovala keď mi to povedal… vraj sa ani nepreukázal že z dôvery …
Poraďte prosím čo robiť.. vybaviť nový občiansky s novým číslom aby tento bol neplatný?

petamich
13. feb 2024

netreba robit paniku, odfoteny obciansky im je na dve veci, kazdopadne to zrejme boli zamestnanci tej externej firmy, ktora robi "nabor" pre Doveru, z Dovery vas budu kontaktovat, ci chcete prestupit - tak nech povie, ze nie pripadne (bude treba podpisat ziadost elektronicky alebo fyzicky, len tak sa to neda)

ibrunova
13. feb 2024

No neviem, prestupuje sa v septembri, neviem, ktorá poisťovňa by to riešila teraz.

autor
13. feb 2024

@petamich lenže on niečo podpisoval…. Že on ani nevie čo ale hneď mu dali podpisovať

kitycat
13. feb 2024

Tak asi suhlas k poskytnutiu OP? Priatel ma 16 rokov ci co? Vsak nech si poziada o novy OP..

babulkomale
13. feb 2024

Tak predsa taki hlupi ludia existuju. A ja som myslela, ze to sa len tak hovori...

autor
13. feb 2024

@kitycat ma 21 ale sama sa chytám za hlavu… keby idem s ním tak ich rýchlo kamsi pošlem nie on im ešte podpise a dovolí odfotiť OP…..

gejb
13. feb 2024

Zavolajte zajtra na infolinku ci tu žiadosť evidujú...alebo majú naborarov na tom danom mieste. Budete vedieť ci to bolo safe.

autor
13. feb 2024

@gejb jasne… hneď ráno voláme som zvedavá…

sussana29
13. feb 2024

Ak evidujú žiadosť tak vám príde mail a sms.

petamich
13. feb 2024

tak podpisoval ziadost o prestup - zavolajte do Dovery, ze to bolo nie uplne korektne a ze ziadost rusite

petamich
13. feb 2024

@ibrunova dopredu to riesia a zbieraju ziadosti 🙂 my sme tiez podpisovali ziadost relativne skoro minuly rok s tym, ze nam bolo jasne, ze ucinnost bude od 1.1. (kedze ziadosti tusim iba do septembra sa daju podat)

chrobak7
13. feb 2024

@ibrunova Podpísať prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne sa dá celý rok. Len zmena ZP nastane k 1.1. nasledujúceho roku. Presnejšie, ak podpíše do septembra daného roku, tak prestúpi do inej ZP od 1.1. nasledujúceho roka. Ak podpíše po septembri, tak prestup nastane až v 1.1 o dva roky.

chrobak7
13. feb 2024

@gejb Safe to bolo. Ide len o nábor.

chrobak7
13. feb 2024

Ako už napísali viacerí - ide o prihlášku na zmenu zdravotnej poisťovne. Neviem, v ktorej poisťovni je teraz priateľ, ale v podstate nič hrozného sa nestalo. Len od januára 2025 bude v poisťovni Dôvera.

Zajtra budeš zbytočne volať. Prihlášku ešte poisťovňa nemá - náborár to posiela do poisťovne cca do týždňa. Následne poisťovňa pošle mail, SMS alebo list na jeho adresu, že ho vítajú v poisťovne. Namietať nemáš čo - podpísal to dobrovoľne. Prihláška je platná.

Ak nechce prestúpiť, ale chce zostať, kde je teraz, tak po prijatí tej SMS, mailu alebo listu treba zbehnúť do pobočky Dôvery, kde podpíše Späťvzatie prihlášky. Tým pádom v podstate stornuje podpísanú prihlášku a žiadne prepoistenie sa nekoná. A nabudúce nech najprv pohne tou šedou hmotou, čo má v hlave, než niečo podpíše.

zobaka
13. feb 2024

na to by som si dala pozor, sú pozickomaty, kde na diaľku stačí zadať údaje z op a máš pozicku

autor
13. feb 2024

@zobaka pane bože…. Mňa fakt porazí

autor
13. feb 2024

Čo má robiť 😭

zobaka
13. feb 2024

kľud, ak zistíte, že je to Dôvera nič sa nedeje, no ak niekto iný, výmena OP

ivuska027
13. feb 2024

V prvom rade v Kauflande musia mať na mobilny stánok riadne povolenie. To nie je tak, že sa tam postaví hocijaky šmejd a pýta od ľudí doklady.
Podľa toho, ako tu robíš paniku a bedákaš, keby si tam bola s ním, podpíšes to zrejme bez prečítania aj ty.
Načo by menil občiansky? Ten jeho bol platný v den podpisu. Ked bude mať nový, čo mu to pomôže mesiac dozadu?
@chrobak7 ti to tu presne vysvetlil. Drž sa toho.
Nabudúce si treba prečítať, čo podpisujete, lebo argument, že ani nevie , čo podpísal, je ako keby povedal, že "pes mi zožral domácu úlohu" 😉 Je hádam spôsobilý na právne úkony, tak sa podľa toho treba správať.

autor
13. feb 2024

@zobaka hneď ráno voláme do dôvery na infolinku

autor
13. feb 2024

@zobaka ak to aj je dôvera to čo majú za systém že posielajú svojich ľudí do Kauflandu a od cudzích ľudí si pýtajú občiansky na fotku …

ivuska027
13. feb 2024

Ježiš, to su buď anketári, obchdáci, brigadnici, ba priamo aj kmeňoví zamestnanci. Je to úplne bežná prax. Rovnakych stretnes aj z iných poisťovní hocikde. Veď to je normálna prax, že sú platení za nové prihlášky. Dokonca kmeňoví zamestnanci bežne robia "hovory" s novými klientami z pridelenej databázy. Tak ako aj pani v banke je platená za predaj produktov od bežneho uctu, cez karty a spotrebaky až po uver. Provízia tvorí časť ich mzdy. Tak ako aj mobilní operátori. Aj na pošte majú za okienkom proviziu za predaj trebárs žrebov.

zobaka
13. feb 2024

autorka - mas pravdu, takto by nemal fungovat nabor nových klientov, ale ked su plateni od poctu novych ludi, robia aj take blbosti

fido69
13. feb 2024

Každopádne pokiaľ tvoj frajer má viac než 20 rokov, tak by som sa zamyslel, či je to do budúcna chlap schopný postarať sa o fungovanie rodiny. Niekomu cudziemu dá svoj občiansky preukaz, podpíše papiere a nevie čo,... To by nemal urobiť ani 15 ročný chlapec. 😉

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz