Mohla osoba presúnúť na mňa exekúciu?

karol456
20. mar 2024

Ahojte, prosím Vás chcela by som sa opýtať je možné že som dala na niekoho exekúciu a on ju dal spätne na mňa? Ja som dala exekuciu na jednu osobu v sume 30tisic € no len on dal na mňa spätne 8tisic . Dá sa ta suma 8tisic odpočítať z tých 30tisic alebo to treba vyplatit? Lebo podľa mňa je blbosť aby sme mali exekucie navzajom.

aeruginosa
20. mar 2024

Na FB je skupina „Spytaj sa pravnika”, opytaj sa radsej tam, myslim, ze tam sa skor najde nejaky pravnik, ktory sa vyzna.

mariska1989
20. mar 2024

A to ide o čo o ex ? Ty si si vedomá že ti si mu niečo dlžná?. A upozornil ťa na dlh 8000€ skôr či už len bum exekútor? . Jediná možnosť sa dohodnúť. Myslim
že exekútor sa dá zrušiť tým pádom on zruší ty znižiš u exekútora sumu . Všetko však medzi sebou písomne. Alebo sa dohodnúť stiahnuť Obi dvaja exekútora . dohodnúť na splátkach lebo neverím že má možnosť on vyplatiť celého plus exekútor pýta raz toľko pomalí sumu takže zbytočne navýšenie tam budete mať jeden či druhý

karol456
autor
20. mar 2024

@mariska1989 nejde o ex je to hrozne zamotané preto sa len tak zbežne pýtam. Právnik to rieši len ten mi dal vedieť až v priebehz týždňa čo s tým ďalej robit.

alenah31
20. mar 2024

@karol456 a si mu tých 8.000€ dlžný? Niekto na teba len tak bezdôvodne exekúciu "nedá". Má to ten istý exekútor? Lebo toto je tiež dôležité. Pokiaľ to už rieši exekútor to znamená, že vykonával úkony - službu, ktorá sa v tej exekúcie bude splácať tiež - je to odmena exekútorovi a jeho vynaložené trovy. Pokiaľ to má ten istý exekútor - je zrejme možné dohodnúť si vyplatiť mu jeho odmenu a trovy zvlášť a zvyšok - po dohode s druhým povinným - tomu kto zasa tebe dlží - spísať dohodu a započítaní. Pri dohode treba súhlas všetkých zúčastnených strán.

karol456
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
20. mar 2024

@alenah31 predpokladám že názov upravili admini 😂 lebo v texte už autorka píše že ona dala exek na 30t a iný na ňu 8t čiže aj z toho vyplýva že ju priznáva len sa pýta na vzájomné započítanie 😉

karol456
autor
20. mar 2024

@zuzanka.zuzu ano presne tak nerada ale je to tak

karol456
autor
20. mar 2024

@zuzanka.zuzu áno chcela by som vedieť či sa to dá započitať alebo sa to bude vymáhať navzájom. Lebo je to divné keby sa navzájom vymáhame.

karol456
autor
20. mar 2024

@alenah31 ano v podstate aj ked nerad priznavam som dlžný aj ja z jednej strany. Ale my komunikujeme iba cez právnikov spolu. Preto chcem vedieť či možu byť exekucia navzájom na seba podané alebo sa to započítava zníženie sumy len.

alenah31
20. mar 2024

@zuzanka.zuzu @karol456 pracovala som pred rokmi u exekútora - napr. po BSM podávali exekúcie jedného ex na druhého dosť často po nevysporiadaní sa dol lehoty. Započítanie sa nerobilo - exekútor nemal povinnosť súhlasiť. V súlade zo zákonom začalo ex. konanie, ktoré vyvrcholilo do exekučného príkazu, zrážkam z príjmu, blokovaním účtov, ťarchou na LV na katastri a pod. Tvoj právnik s exekútorom môže komunikovať /zastupovať ťa - no pokiaľ nebude započítaniu naklonený aj druhý exekútor a druhý povinný - nevyriešite nič. Aj tu na MK je právna poradňa - skús položiť otázku tam.

karol456
autor
20. mar 2024

@alenah31 toto dal teraz sud z Banskej bystrice keď sa do 15 dni nepoda niaka odpoved alebo niečo tak vtedy to preberie exekutor

alenah31
20. mar 2024

@karol456 čiže ty exekúciu ešte nemáš? Len ju čakáš? Tak potom nech sa právnik kontaktuje na jeho exekútora a prezistí túto vec - či je možné započítanie niečoho čo ešte nie je riešené z tvojej strany exekučne - že akurát súd rozhoduje či ti dlh prizná. Fakt je to divné. Hoci exekútor by išiel proti sebe - však príde o exekučné trovy - a z toho predsa žije.

zuzanka.zuzu
20. mar 2024

@alenah31 ja som s tvojimi odpoveďami ok. len vysvetľujem že admini zmenili názov 🙂 žiadny presun neexistuje, autorka sa pýtala na započítanie, presne ako jej píšeš

karol456
autor
20. mar 2024

@alenah31 dlh súd schválil že to má byť do 15 dni zaplatene ale exekutor to ešte nemá. Preto to rieši teraz právnik čo a ako že na to sú niaky zákony tak by sme chceli aby to stiahli z toho dlhu čo my sme dávali. Tak sa pýtam či je to možné alebo jej musíme zaplatiť tých 8 tisic

oblecenie99
20. mar 2024

Čo ti presne prišlo z Banskej? Plaťák? A beží ti lehota na podanie odporu? Či exekútor ti posiela Upovedomenie? A prečo to riešiš na verejnom fóre, ak máš právnika? Myslím to v dobrom: nemusia ti tu dobre poradiť, akurát zamotať, v najhoršom urobíš úkon mimo advokáta. Nikto z nás nevidel dokumenty, nepozná skutkový stav. Ani laik, ani nikto z fachu. Ak ti právnik dal info, že na tom robí, tak na tom robí a rieši to. Všetky otázky smeruj na neho.

karol456
autor
20. mar 2024

@oblecenie99 ano beži mi len lehota zatial. Ja viem len mi je blbé ho proste otravovať s týmito vecami keď mi povedal že sa mi ozve. Preto sa pýtam tu nech sa viem trochu pripraviť na čom budem

minenkak
20. mar 2024

@karol456 dlh sa neodpocita z iného dlhu treba to normálne vyplatiť.Co je nepochopiteľné ty si žiadaš svoje peniaze a ten človek zas svoje.Nefunguje to tak že on má väčší dlh u teba ako ty u neho ztak má držať hubu,sú to dva úplne rozdielne dlhy

oblecenie99
20. mar 2024

@minenkak Započítanie pohľadávok existuje.

dadis
20. mar 2024

@karol456 podaj odpor, ak mu tie oeniaze nedlzis..syd schvaluje platobne rizkszy hned, az ked podas odpor, tak sa to riesi na sude, ze sa veci dokazuju..

trinneo
20. mar 2024

Tak akoze je to "cele zamotané", veci a info ma uz tvoj pravnik a od ludi na MK chces, aby vytiahli veštecké gule a len tak z brucha povedali co mas robit, aby si vlatsen toho právnika nemusela vyplatit...a pravnikovi oovies na stretnuti, ze uz vlastne jeho sluzby nechces, lebo ludia z MK ti povedali bla bla bla....akoze sa preber!!!Kto iny ti da naj radu ked nema vsetky informácie...takychto klientov milujem...