Ľudia náhodou nechcete sa spojiť a dať do hromady mozgové bunky a napísať nejaký email alebo list na Ministerstvo zdravotníctva aby poisťovne začali preplácať ľuďom zákroky u stomatologa?
@samo9847483 hmm🤔 základné zákroky hej... Keď sa platí zdravotná alebo nech ju dajú na simbolicku cenu... Alebo rovno platiť za všetko ..
ked poctivo chodis na preventivky, poistovna ukony preplaca (mam taku info).
a zas - u zubara platis za vybavenie, jeho vzdelanie, ze ti plombu neurobi tak, ze ti vecer vypadne,.. ale ze vydrzi.
kvalitne vybavenie ambulancie, narkozy, vzdelanie lekara,… vsetko stoji peniaze, a teda neviem velmi o statnych stomatologoch, vsetko sukromnici
@zuzuliennka1.. Nový zubár nové kazy.
@samo9847483 Neviem si predstavit, ze by nejaky list alebo email nieco znamenal. Nie je tu ziadny extra trh ohladne zdravotneho poistenia, ze by sa poistovne museli predhanat, ktora ponukne viac benefitov. Takze motivacia zo strany poistovni az tak nie je. Zo strany sucasnych politikov by bola jedine, ak by na zuboch stala a padala volicska zakladna.
@zuzuliennka1 1. Poisťovňa takmer nič neplepaca.
2. Aké platím jeho vzdelanie? On sa rozhodol sám študovať nie? Elektrikár ktorý potrebuje drahé náradie tak nebude pýtať 2nasobne sumy za pár ľudí aby mu to náradie splatili.
3. Ďalšia vec jeho školenia? Prečo by sme mu my mali niečo preplácať ? My tiež keď chceme ísť na školenia tak si musíme platiť z vlastného.
4. Podnikatelia majú rovnaké poplatky takže toto sú len výhovorky
@samo9847483 🤣🤦🏼♀️ a ty si myslis, ze lekar vystuduje, dostane titul a koniec?… to sa velmi mylis. Vzdelava sa neustale.
Dalej nema zmysel komentovat, vidno ze tomu p*d rozumies. Vsade sa za zdravot. starostlivost plati, u nas ju mame v porovnani s ostatnymi statmi zadarmo a este aj tak sa najdu ludia, co si budu lekarov do huby brat
@samo9847483 ved si najdi nejakeho lacneho, a potom sa sem nezabudni prist stazovat, ze plomby nedrzia, lekar nema anestezu a operuje a vrta kazy 30rocnou vrtackou🤣🤣🤣 a a ani rtg nema
@samo9847483 robila som u zubara a su to najvacsi zgrlosi z lekarov. A ano, tam kde som robila ja, tak jasne povedal, ze v skole sa nadrel a tiez to nebolo zadarmo. Cize ano, aj za to. Aj za kreslo, aj za sterilizator, aj nastroje, aj material, aj cas, skolenia.... za co len nechces platis.
Poistovna prispieva nieco, ale musis mat prehliadku za minuly rok. Keby neprispievala platis napr za vypln o 20-30e viac. To vlastne posle poistovna lekarovi. Aj za prehliadku dostavaju od poistovne.
Cize ak od teba opyta 50e za plombu, on za to moze mat aj 80e. Podla toho, kolko plosok na zube osetri.
@zuzuliennka1 A druhí ľudia sa nevzdelavaju neustále vo svojom odbore? Kde ste nechali rozum keď ste napísali ten koment? V obývačke?
Nie, môj zazmluvneny nie je platím si sama a nie sú to vysoké sumy zas a plomby od neho mam už aj 10 rokov robi kvalitnú prácu,,, moja mama je onkologická pacientka tam by mali všetko platiť, za zuby si je zodpovedný človek sám za rakovinu nie, je v každom z nás len nevieme kedy sa ukáže alebo neukáže vôbec
@samo9847483 druhym ludom platis tiez🤣 dobre nechame to tak, tvoj rozum nie je pre istotu pritomny vobec ocividne.
ved ako som ti pisala - najdi si nejakeho lacneho, alebo zadarmo a potom sem napis, ako mas zuby na*ovno 😄😄😄
@zuzuliennka1 prosím vás, ja chodím poctivo na preventívky, ale zubne výkony si vždy doplatim sama. Asi nemáte správnu info.... Alebo je niečo, čo bežný smrteľník nevie? Aj gynekológ ma vzdelanie, ambulanciu, nástroje, prečo sa neplatí aj jemu?
@aurelia2000 by si sa čudovala, že pre niektorých tie platby za zuby brnkacka nie sú....
@huginko doplatis. ano. neplatis ale komplet cely zakrok. cast je preplatena poistovnou.
a preco sa neplati inym lekarom - sa spytaj svojho zubara, preco nie je statny, ako ten gynekolog
@zuzuliennka1 gynekológ nie je štátny, je súkromný...
@zuzuliennka1 to vie každý, ale prečo len u zubára?
@huginko Pretože zdroje sú obmedzené a zdravie svojich zubov vieš vo veľkej miere ovplyvniť starostlivosťou - niektorí na to dlabú a my sa im na to nechceme skladať vo forme zvýšenych zdravotných odvodov. Radi sa poskladame na chorých a invalidných, neradi na alkoholikov, feťákov a lajdakov (nevzťahuj to prosím na seba).
@zuzuliennka1 No ja som odišla od zazmluvnenej nenazranej starej slepej zubarky so zastaralymi technológiami k mladému nezmluvnemu zubárovi a mám to lacnejšie a kvalitnejšie. Ony by tie zmluvy mali poisťovne úplne zrušiť a zvoliť iný systém čiastočnej úhrady.
@aurelia2000 nejde o to, ale človek by mal mať aj nejaké tie benefity, keď sa o seba stará....
@aurelia2000 platiť si všetko samy?
K tým kazom😁 zubárka našla synovi dva..zhodou okolností išiel kvôli fixnému strojčeku na RTG a kazov 0
Tri RTG..by snáď tie kazy našli,tak nechcem vedieť koľko zubov mu takto zbytočne rozbombardovala😡
Samozrejme sme, že sme ju po tejto skúsenosti ihneď vymenili..
@huginko Veď teraz si tri štvrtiny národa platí všetko "sami" Zmluvných zubárov je málinko a mnohí sú k ničomu, nepôjdem k takému. No mňa to vobec nevytaca, keby som si bola musela zaplatiť liečbu mojej rakoviny, tak predávame byt alebo dom, také tam sú ceny. Moje spolupacientky predávali kvôli experimentálnym liekom autá, zlato, firmy, čokoľvek mohli a aj tak to nedopadlo dobre. No...hlavný benefit, že sa o seba staráš je že žiješ a žiješ bez bolesti. Nechci viacej.
@aurelia2000 ale toto je veľmi smutné... Táto liečba by mala byť samozrejmá 😔
@huginko Neviem, koľko máš rokov a či sa ťa to už týka, ale ďalšia zaujímavá oblasť, kde budeš cvakať pekné sumy, je ortopédia. Klbova výživa, HA injekcie do kĺbov, vysoké doplatky za lieky proti bolesti vseho druhu, umelé kĺby. Keď mi pri poslednych dávkach chemo začali odumiera nervy, doktorka mi "predpísala" určité výživové doplnky a ručnú lymfomasaz. Čakala som, aký "recept" vylezie z tlačiarne 🤭 no žiadny nevyliezol. Všetko keš. Zničené kĺbové chrupavky a srdcové chlopne bol ďalší "benefit" tejto liečby. Človek nevie, ako sa má dobre, kým neokostuje z iného súdka. Užívaj si 😍
@aurelia2000 verím tomu, v našej krajine musí byť človek zdravý, lebo keď si chorý a nemáš peniazky, nič dobré ta nečaká... Smutné.... Zatiaľ som zdrava, bohu vďaka 🙏🙏🙏🙏
Nie, nechceme. Nech si každý za svoje zúbky platí sám. Sú iné vážne diagnózy a smrteľné, ich liečba je príšerné drahá, zuby sú oproti tomu brnkacka.