Mimoriadne hypotekárne splátky

12. júl 2022

Ahojte, ti co sa význame, prosím, ako fungujú mimoriadne splátky, každý mesiac sa dava rovnako suma po deň splatenia? Napr.350€ 6 rokov a hypo SA predčasne splatí?
Ci to ma klesajúcu tendenciu, že TO môže byt rocne spolu max 20% z istiny, a sice priklad: január 350 ....december 220€
Podotazka: Celá suma mimoriadky ide len do istiny?

Vopred veľmi pekne ďakujem za pomoc a čas s vysvetlením!
Pekný deň 😉

melanta
12. júl 2022

Mimoriadna splátka sa môže dať raz ročne, maximálne 20%. Nemôžeš dávať mimoriadne splátky každý mesiac. Buď ti to banka vráti alebo to ostane na úverovom účte visieť ako nezaradená platba.

vlastnynazor
12. júl 2022

Mimoriadna splatka je raz rocne. A ak mas uver v slsp, tak tam su umoznene i mesacne mimoriadne splatky cez georga tusim do vysky trojnasobku mesacnej splatky. Cize zavisi od toho, v kt.banke mas hypo.

autor
12. júl 2022

@melanta
@vlastnynazor v banke, kde sa dá mesačne, na to konkrétne sa pýtam aj v otázke

judit47
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wade
12. júl 2022

Veľkosť je na tebe každý mesiac. Môžeš to máš ročne obmedzene (napr tých 20% z pôvodnej výšky úveru). A ohľadne podotázky - úroky vyrovnas za dane obdobie uz v normálnej splátke, takze áno - celá suma sa odráta z istiny.

emily_666
12. júl 2022

V sporke sa da aj cez internetbanking kazdy mesiac online urobit, no max do 3x mesacnej splatky

blumie
12. júl 2022

Csob ma tiez mesacne mimoriadne splatky. Maju klesajucu tendenciu napr. Zacnu v januari na 460eur a klesnu postupne po niekolkych mesiacoch napr. na 220 eur (sumy su orientacne samozrejme) tie sumy si mozes posuvat z max na min (urcujes si och sama, ja pisem o tych maximalnych) , ked sa dostanes na tu minimalnu sumu zvysne mesiace mozes dat max do tej vysky kym nie je vyrocie fixacie. Po vyroci sa ta suma opat da na nejake maximum co klesa postupne. A ano tato cela suma ide priamo z istiny. Tak to funguje v csob zo skusenosti.

simonah73
14. júl 2022

je to na banke, my mame tiez hypo v csob a mozem davat kazdy 30 dni mimoriadnu splatku okrem tej velkej co sa da dat raz rocne. a ano ma klesajucu tendenciu a cela suma mimoriadnej splatky sa odpocita z istiny a mozes dat kazdy mesiac ale nemusis, ja davam ako sa podari. ja napr pri zostatku 66tis viem dat tento mesiac mimoriadnu splatku vo vyske v rozmedzi 50 - 1001€