Maximálna podpora a počet dní dovolenky

bambulka2013
2. aug 2022

Dobrý deň, od októbra 2013 som na materskej.3 detičky súvislé materská rodičovská..1.9.ma najmladšia dcéra 3 roky..aj počas tohto obdobia od 1.materskej mi vzniká nárok na nejakú dovolenku?ako mám postupovať aby som dostala maximálnu podporu? Ďakujem za každý komentár

bambulka2013
autor
2. aug 2022

@bambulka2013 aby som nezabudla,som zamestnana

draik
2. aug 2022

Úplne by stačilo prečítať si niektorú z tých xyz tém o tomto istom.

klarissa25
2. aug 2022

No hlavne treba informovať zamestnávateľa dostatočne dopredu. Už si ho kontaktovala že nenastúpis? Dovolenka vzniká počas materskej dovolenky

eva233
2. aug 2022

Dovolenka vzniká počas materskej dovolenky, nie počas rodičovskej. Čiže vždy za tých 34 týždňov... Maximálna podpora sa dosiahne tak, ze žena ukončí rodičovskú dovolenku nastúpi do práce vezme si deň - dva dovolenky a potom podá výpoveď s tým, ze zvyšná dovolenka bude preplatená a teda nevznikne tam výpovedná lehota. Preto je dobre o všetkom skôr diskutovať so zamestnávateľom. Ide totiz o to, že zamestnávateľ nemusí súhlasiť s ukončením PP dohodou, ale bude trvať na tom, že ty dáš výpoveď a bude ti plynúť niekoľko mesačná výpovedná lehota kedy buď budes čerpať dovolenku, pnku alebo budeš chodiť do roboty a vtedy ti už vysoký vymeriavací základ nevyjde. Takze ani najvyššia podpora

klarissa25
2. aug 2022

@eva233 no nepodá výpoveď... Musia ukončiť pp dohodou

ja_lucik
2. aug 2022

@draik hladam aj ja v témach a zatiaľ som nenašla odpoveď ako sa vypočíta podpora v prípade, že som počas RD niekoľko mesiacov aj pracovala na dohodu o pracovnej činnosti. Vieš mi prosím poradiť?
aktuálne mám k dispozícii ešte 25dni dovolenky. Ďakujem

jana005
2. aug 2022

@bambulka2013 dohodnúť sa so zamestnávateľom na skončení pracovného pomeru dohodou, jeden,dva dni dovolenky a zbytok nechať preplatiť
@ja_lucik keď si pracovala na dohodu počas rodičovskej dovolenky, tak maximálna podpora ti nevyjde.

ja_lucik
3. aug 2022

@jana005 to áno, to s tym ani nerátam... ale samozrejme skôr ide o to, aby som dostala normálnu sumu aspoň z PP.

jana005
3. aug 2022

@ja_lucik toto si nie som istá, ale marí sa mi, že ty nemôžeš čerpať žiadnu dovolenku, aby sa ti rátala podpora z platu predtým.
Ak môžem, označím @zalka
Ona sa tým veciam neskutočne rozumie a rada poradí 🙂

ja_lucik
3. aug 2022

@jana005 ďakujem ďakujem
...tak nejak som to aj niekde čítala a snáď sa niekto čoskoro ozve kto s tým má skúsenost.

ja_lucik
3. aug 2022

@zalka prosím, vedela by si prosím poradiť?

zalka
3. aug 2022

@ja_lucik no dôležité je kedy si pracovala na dohodu....dátumy ..a tiež či máš na výplatnej páske stiahnuté odvody na poistenie v nezamestnanosti

draik
3. aug 2022

@ja_lucik
Vo všeobecnosti platí, že ak by boli dni poistenia len z dohody (počas RD) a dohoda bola na nižší príjem ako inak z PP, tak sa dohoda nezohľadní.

ja_lucik
3. aug 2022

@zalka dohoda bola od 5/2021 do 11/21 a potom od 3/2022 doteraz...
Aktuálne som na RD a čaká ma ukončenie PP u hlavného zamestnávateľa, kde mam ešte 25dni dovolenku.
Z dohody mi idú odvody, ale ta dohoda je zhruba 40€ mesačne. Je to taká výpomoc keď ma potrebujú.

zalka
3. aug 2022

@ja_lucik áno idú odvody ale nemusia ísť všetky...no neva...dohoda ti musí skončiť pred skončením pracovného pomeru.
A pracovný pomer ti musí skončiť najneskôr v deň tretích narodenín dieťaťa, bez čerpania dovolenky bez obnovenia poistenia.

ja_lucik
3. aug 2022

@zalka
@draik
Ďakujem ❤️

bambulka2013
autor
6. aug 2022

@klarissa25
Dohodu mám istú

bambulka2013
autor