Dobrý deň, od októbra 2013 som na materskej.3 detičky súvislé materská rodičovská..1.9.ma najmladšia dcéra 3 roky..aj počas tohto obdobia od 1.materskej mi vzniká nárok na nejakú dovolenku?ako mám postupovať aby som dostala maximálnu podporu? Ďakujem za každý komentár
Úplne by stačilo prečítať si niektorú z tých xyz tém o tomto istom.
No hlavne treba informovať zamestnávateľa dostatočne dopredu. Už si ho kontaktovala že nenastúpis? Dovolenka vzniká počas materskej dovolenky
Dovolenka vzniká počas materskej dovolenky, nie počas rodičovskej. Čiže vždy za tých 34 týždňov... Maximálna podpora sa dosiahne tak, ze žena ukončí rodičovskú dovolenku nastúpi do práce vezme si deň - dva dovolenky a potom podá výpoveď s tým, ze zvyšná dovolenka bude preplatená a teda nevznikne tam výpovedná lehota. Preto je dobre o všetkom skôr diskutovať so zamestnávateľom. Ide totiz o to, že zamestnávateľ nemusí súhlasiť s ukončením PP dohodou, ale bude trvať na tom, že ty dáš výpoveď a bude ti plynúť niekoľko mesačná výpovedná lehota kedy buď budes čerpať dovolenku, pnku alebo budeš chodiť do roboty a vtedy ti už vysoký vymeriavací základ nevyjde. Takze ani najvyššia podpora
@eva233 no nepodá výpoveď... Musia ukončiť pp dohodou
@bambulka2013 dohodnúť sa so zamestnávateľom na skončení pracovného pomeru dohodou, jeden,dva dni dovolenky a zbytok nechať preplatiť
@ja_lucik keď si pracovala na dohodu počas rodičovskej dovolenky, tak maximálna podpora ti nevyjde.
@klarissa25
Dohodu mám istú
@eva233 dohodu budem mať,len som nevedela ako to spraviť,ďakujem za vysvetlenie
@bambulka2013 aby som nezabudla,som zamestnana